1. liga

Hostivařský brankář Václav Štoural: Urvat finále by bylo něco neskutečného!

Prvoligové semifinálové duely přinesly o víkendu opět zajímavé zápletky, které nakonec znamenají, že nečekaně není znám ještě ani jeden letošní finálový účastník druhé nejvyšší české hokejbalové soutěže!

V sobotu prohrály a v neděli napravily svoje zaváhání Dobřany v Poličce a v hlavním městě dvakrát nedokázaly využít mečbol Prachatice, jelikož Hostivař znovu předvedla výkon na hranici možností a navíc nespočet důležitých zákroků předvedl i stále věkem ještě juniorský brankář, kterého si naše redakce přizvala na rozhovor.

Hostivařský prvoligový celek se o víkendu nacházel na prahu konce sezony. V semifinálové sérii s Prachaticemi však Pražané hodně nevýhodnou pozici dokázali zvládnout, dvakrát po sobě zvítězit, a to je dovede k pátému rozhodujícímu mači, kde už se může stát cokoliv! „V tom nedělním zápase nás hodně nakoply první dva rychlé góly. Hosty to naopak viditelně srazilo. Ale i když skóre vypadá jednoznačně pro nás, tak to tak nebylo, protože soupeř tlačil a měl i šance. My jsme to ale ubojovali,“ těšilo domácího brankáře Václava Štourala, který za sebe ve čtvrtém zápase série pustil pouze jednu střelu ze čtyřiatřiceti!