1. liga

Drtivá první třetina Hostivaře! Prachatice ztratily i druhý víkendový mečbol

Hostivařský prvoligový celek překvapil ve čtvrtfinále, kdy se mu podařilo vyřadit favorizované Brno. V semifinále na něho pak čekal ještě o trochu těžší oříšek, a to hned vítěz základní části!

Prachatice pak také podle předpokladů celou sérii skvěle rozehrály, ovšem o tomto víkendu následovaly odvety v hlavním městě, kde se po oba dva dny radovali nečekaně domácí! O postupujícím do finále tak bude muset rozhodnout pátý zápas o všechno!

Jihočeši se pouze nadechli, jinak kralovali domácí

Hostivař vlétla do utkání s velkou vervou, a kdo dorazil ve druhé minutě utkání, musel hodně litovat. Přišel totiž rovnou o dva góly domácího celku! Na Malinu s Kucharčíkem pak sice povedeným úderem do letícího míčku navázal hostující Květoň, to se ale v konečném zúčtování ukázalo jako poslední podstatné ze strany Prachatic!

Ještě do konce první periody totiž skóroval hostivařský Brož a korunkou na nepovedenou úvodní část hostujícího celku byla obávaná úspěšná souhra Čejky, který našel po průniku levou stranou na zadní tyči Vaniše – 4:1!

V prostřední a už více vyrovnanější třetině se povedlo domácím navýšit vedení, to když se prosadil v sedmadvacáté minutě i sám Čejka. Prachatičtí se v poslední části sice střelecky snažili, co jim ofenzivní síly stačily, ovšem na konečném stavu se nic neměnilo. Zato na stavu této semifinálové série ano, Pražané totiž dokázali v domácím prostředí utéct hrobníkovi z lopaty a příští sobotu se na jihu Čech mohou pokusit o senzační postup do prvoligového finále!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Ondřej Novák (hlavní trenér Hostivaře):

Měli jsme výborný vstup do zápasu a v první části vstřelili čtyři góly. Klíčová byla i dvě ubráněná oslabení ve druhé části, ve které jsme přidali i pátý, uklidňující gól. Musím kluky za víkend pochválit. Hráli obětavě, energicky, prostě jako tým!

Vít Čapek (hlavní trenér Prachatic):

Odehráli jsme v Praze dvě šílená utkání, v sobotu ani v neděli jsme nehráli vůbec tak, jak jsme si řekli. Ono je to pak i složité obracet, když prohráváte v neděli ve druhé minutě 0:2… Hostivař hrála disciplinovaně, trpělivě, kdežto my jsme vůbec nedokázali navázat na ty naše výkony z domácích zápasů, kde si myslím, že jsme hráli dobře.