1. liga

Dva zápasy, dva body! Adam Kubík válčí v play off za poličskou Kometu a doufá v titul!

V prvních dvou semifinálových bojích play off 1. Ligy na západě Čech si odvezli borci z Poličky jednu cennou výhru, na které se také podílela její nová posila, Adam Kubík. Mistr světa do 20 let se v lajně potkal se svým kamarádem, Matějem Štefkou.

Kubík vstřelil úvodní gól druhého zápasu a s Matějem Štefkou jich bylo plné hřiště. Polička se nemůže dočkat pokračování série na domácím hřišti, kde určitě budou chtít hokejbalisté z východu Čech celou sérii ukončit a tím se podívat do finále 1. Ligy. Na druhé frontě jsou krůček od postupu prachatičtí Horalové, kteří vyhráli oba zápasy na svém hřišti. Jak se budou vyvíjet obě série dále? Potrápí Hostivař Prachatice a sníží stav série? S jakou formou přijedou Dobřany na plast Poličky?

Vždy je lepší nahrávka do prázdné brány než střela, culí se Kubík

Jak jste se dostal do poličského celku? A jak na Vás působí „komeťácké“ prostředí?

Do Poličky jsem se dostal přes Matěje Štefku, se kterým jsem se dobře seznámil na MS U18 v Sheffieldu a poté na MS v Kanadě U20. Už po mistrovství v Kanadě jsem si dělal srandu, že půjdu do Poličky po hokejové sezoně, a nakonec se tak i stalo. V Poličce je super parta kluků a já jsem si ty dva zápasy užil. Těším se na další zápasy.

Už jste někoho znal předtím, než jste nastoupil za Poličku?

Ano, znal jsem kluky z juniorské reprezentace. Zmiňovaného Matěje Štefku, Karla Gebu, Jardu Holce a pár kluků od vidění anebo z hokejového prostředí.

Hned v prvním zápase jste bodoval, nahrával jste Matějovi Štefkovi, jak se Vám s ním hraje?

S Matějem se mi hraje parádně. Máme podobné myšlení a společné „motto“. Vždy je lepší nahrávka do prázdné brány než střela (smích). Platilo to na MS a platí to i proti Dobřanům!

Určitě tady nejsem od toho, abych někoho zachraňoval

Myslíte, že byste se s Poličkou mohli dostat až do finále? Co očekáváte od příštího víkendu?

Myslím, že ano. Všichni kluci jsou šikovní, každý může dát gól a síla týmu je v hráčích, kteří odmakali celou sezonu a jezdili na všechny zápasy. Já můžu jenom pomoci, určitě nejsem od toho, abych je zachraňoval. Věřím v jejich sílu. Věřím, že už se nebudeme muset do Dobřan vracet.

V neděli to pro Vás byl druhý zápas za Poličku a hned první gól! Kolik už jste zaplatil do poličské kasy? Nebyl pokladník Komety na vás až moc přísný?

Už jsem něco zaplatil po prvním zápase. Dám rád něco do kasy, když se bude moci oslavit konec sezony. Jsem přesvědčený, že bude se šťastným koncem a kluci mi ukážou, jak slaví Kometa. Pokladník je přísný a určitě nebude první gól zadarmo.

V sobotu jste prohráli, co na to mělo hlavní vliv?

Asi to, že jsme vstávali brzo ráno a měli jsme v nohách 3 hodiny cesty. Nehráli jsme tak, jak bychom si představovali a nechytli jsme začátek zápasu. Možná jsme měli příliš velký respekt ze soupeře a byli jsme zatažení.

Naopak v neděli jste již vyhráli, popište nám průběh zápasu. Ve třetí třetině jste dokonce prohrávali, ale nakonec jste vše zvládli! Jaká je vnitřní síla týmu Poličky?

Dostali jsme se dvakrát do vedení a nechali jsme si ho dvakrát vzít. I přestože jsme prohrávali, nikdo nic nevzdával a tým šlapal dál tak, jak měl. Odměna byla pro nás to, že jsme zápas vyrovnali a rozhodli v prodloužení. To je asi největší síla. Všichni věří ve svého spoluhráče a úspěch týmu.

Na prostředí v Poličce se těším! Do každého zápasu jdu naplno

Na poličském stadionu to asi bude svátek hokejbalu, jak moc se těšíte? Budete se nějak speciálně připravovat na víkendové zápasy?

Připravím se jako na každý zápas. Do každého zápasu se snažím jít naplno. Budu po těžkém týdnu letní přípravy, takže se pokusím v pátek co nejvíc zregenerovat a uvidíme, jak se budu cítit. Na prostředí v Poličce se těším, protože jsem ještě neměl možnost tam hrát. Doufám, že přijde hodně lidí a poženou nás vpřed!

Je reálné ukončit sérii na Vašem hřišti? Dobřany jsou nepříjemným a kvalitním soupeřem. Víte, jak na ně máte hrát?

Myslím si, že ano. Jet domů s jedním vítězstvím je pro nás lepší a mělo by nám to přinést herní pohodu. Máme to ve svých rukou. Když budeme hrát tak, jako v nedělním zápase v Dobřanech, nebudeme se vracet na pátý zápas do Dobřan.

Pokud se dostanete do finále, s kým byste si to chtěli rozdat? Prachatice nebo Hostivař?

Za mě Hostivař, protože tam mám kamaráda z dob, kdy jsem hrál za Alpiq Kladno a určitě by to bylo zajímavé. Hostivař má mladý tým a přál bych jim, aby si mohli zahrát finále. Ale nechci si soupeře vybírat. Jestli chceme pomýšlet na titul, musíme vyhrát s kýmkoliv.