1. liga

Napínavý semifinálový zápas v Dobřanech nakonec ukořistila v prodloužení Polička!

Nedělním dnem pokračovala nejen finálová série v CROSSDOCK Extralize, ale také dvě prvoligové semifinále. Naše redakce vyrazila do Dobřan, kde se v dramatickém zápase povedlo hostující Poličce vyrovnat sérii na 1:1.

Východočeši sice skoro celý zápas vedli, ovšem domácí Šneci se ve třetí části dostali ke dvěma slepeným brankám a tím také do vedení, z čehož se však hostující tým nesesypal a dokázal ještě utkání dorovnat. Rozhodovalo se ale až v prodloužení, kde se prosadil nakonec dvoubrankový střelec Poličky.

Dobřany jediné vedení neudržely, Polička udeřila nečekaně

Východočeši začali lépe, protože už v sedmé minutě dokázali otevřít skóre střetnutí a po brance Adama Kubíka tak dostali menší psychickou výhodu na svoji stranu. Navíc se úvodní perioda dařila i nadále více Poličce, která však už podruhé neskórovala a Šneci se tak měli ještě šanci zvednout. A to se domácím také povedlo, v polovině druhé třetiny se dokázal prosadit Jan Kovářík. Zbylé minuty do druhé sirény pak byly otevřené na obě strany, těžit z toho ale dokázali pouze hosté, když jim vrátil vedení Jiří Tobiáš.

Nejzajímavější a nejvíce dramatická tak byla až třetí část zápasu. Už po jedenácti vteřinách prokličkoval od úvodního vhazování Jan Kovářík až k brance a s notnou dávkou štěstí rychle vyrovnal. Hosté to ale nevzdali, místy začali být lepšími, a když Filip Štefka už potřetí v zápase vrátil vedení na stranu Poličky, bylo to v tu chvíli zřejmě zasloužené.

Jenomže pak s utkáním zacloumaly nepatrně také emoce, po kterých následovala hra čtyři na čtyři, což se nakonec zdálo jako nečekaně rozhodující! Během těchto dvou minut totiž nejprve vyrovnal dobřanský Tomáš Truchlý, aby na něho o necelou minutu stále v menším počtu hráčů na obou stranách navázal ještě Pavel Sloup – 4:3! Šneci ale už půl minutu po radosti z vedení zaspali a po krásném spíše fotbalovém voleji, akorát provedeném hokejkou v rámci pravidel, se prosadil od modré Ladislav Havlík – 4:4!

A tak muselo utkání dospět až do prodloužení. V něm měli lehce navrch hostující hráči, kteří se nakonec dokázali i prosadit - od levého mantinelu nenápadně vypálil Filip Štefka, který k překvapení všech domácích borců prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Série se tak na východ Čech stěhuje za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Václav Šlehofer st. (hlavní trenér Dobřan): Vyhrál asi šťastnější tým, což dokazuje i hodně vyrovnaný výsledek. První třetinu jsme ale úplně zaspali, navíc jsme chtěli šetřit trochu zraněného Vencu Šlehofera mladšího, takže jsme ho nasadili až od druhé třetiny a tam už jsme hráli lépe. Zbytek utkání byl padesát na padesát. Bohužel pro nás s tím, že nakonec vyhrála Polička, ale i tak musím kluky pochválit, jak se dokázali dostat zpět do zápasu a navíc v jednu chvíli i otočit. Mrzí mě ale, že jsme po nějaké euforii po dvou rychlých brankách nedokázali ani přes jasné a striktní pokyny hrát tak, jak jsme si řekli. Polička to vzápětí hned potrestala a brzy vyrovnala. Na prodloužení vůbec nemuselo dojít.

Pavel Štefka (hlavní trenér Poličky): Skoro celý zápas jsme byli vždycky o gól napřed my, až po našich dvou hrubých chybách ve třetí třetině soupeř otočil skóre na svoji stranu. Naštěstí jsme ale dokázali rychle vyrovnat zpět na 4:4 a pak už to bylo maximálně vyrovnané. Ostatně jako celý zápas! Myslím si tedy, že v prodloužení rozhodlo trochu štěstí, ale zase na druhou stranu stav série 1:1 po dvou zápasech je zasloužený.