1. liga

Pokud bychom nezabrali, byl by konec sezony. A to nikdo nechtěl, usmíval se Marek

Je hotovo, je dobojováno! Řeč je o prvoligovém čtvrtfinále, kde jediná série dospěla do pátého rozhodujícího duelu. Ten se přitom nejprve zdál v sérii mezi Dobřany a Opavou jako hodně nereálný.

Po prvním hracím víkendu totiž Západočeši vedli v sérii 2:0 a bylo hodně pravděpodobné, že koncovku přinese víkend v Opavě. Slezané se však doma dokázali neskutečně zvednout a po vyrovnání série dokonce šahali i po třetím vítězství v řadě. První třetina však v Dobřanech sice pro hosty přinesla dvě branky, díky skvělým zákrokům domácího brankáře Jana Marka poté ale Šneci ještě mohli posbírat síly na obrat v zápase, který se nakonec ukázal i jako reálný!

Prvoligové Dobřany v letošní jarní části druhé nejvyšší české hokejbalové soutěže dokonce šahaly i po prvenství v tabulce, nakonec však skončily třetí, což pro ně ovšem problém neznamenalo. Co už naopak bylo překážkou, mohla být první třetina rozhodujícího mače, kterou Západočeši prohráli 0:2, a jejich vypadnutí z play off najednou viselo na vlásku! „Trenéři se nás po první třetině snažili nahecovat, že pokud nedokážeme přepnout, tak bude konec sezony, a to pochopitelně nikdo z nás nechtěl,“ poodkrývá brankář Dobřan Jan Marek. „Opava měla spoustu šancí, hodně mi pomohli naši beci, kteří několik střel zablokovali. Ta hostující neproměněná dvojnásobná přesilovka nás určitě potom nakopla,“ pokračuje v hodnocení zlomových situací zápasu. Ten Šneci nakonec zvládli a už teď se mohou těšit na víkendový úvod semifinálové série, kterou Dobřany rozehrají v domácím prostředí s Poličkou!