1. liga

Opava v rozhodujícím duelu vedla už o dvě branky, Dobřany ale otočily a slaví!

1. Liga přinesla ve sváteční středu jednu velkou zápletku! Opava totiž ve čtvrtfinálové sérii dokázala odvrátit dva mečboly Dobřan, takže muselo dojít na rozhodující pátý mač o všechno.

Slezané vstoupili do utkání skvěle a o dovršení jejich velkého obratu asi po patnácti minutách hry pochyboval jen málokdo. Západočeši se však dokázali mohutně zvednout a šesti brankami v řadě nakonec nedovolit hostům otočení série, sami však zápas otočit dokázali a nakonec tak po parádní sérii byli šťastnější oni. Dobřany tak v semifinále vyzvou východočeskou Poličku!

Konal se obrat, ale ten dobřanský

Opava potvrdila vlastní psychickou výhodu ze svých domácích výher a první třetina se vydařila lépe jí. Nejprve dostal Slezany do vedení Kříž, na což se nabalilo několik velkých šancí, které však dobřanský brankář Marek dokázal pokrýt. Na co však už nestačil, byla dorážka v přesilově hře Opavy, která přišla na samotný závěr úvodní patnáctiminutovky. Šťastným střelcem byl tentokrát Štindl.

Šneci ale do druhé periody vstoupili jako vyměnění. Najednou byla převaha na jejich hokejkách a v permanenci byl především brankář Grufík, který nejprve odolával, nakonec ale přišla také radost domácích. A nezůstalo pouze u jedné! Nejprve se totiž o snížení zasloužil Skála, načež Opava poté nevyužila dvojnásobnou početní výhodu, po které udeřil opět domácí Skála, jenž tentokrát už vyrovnával! Ovšem Dobřany pouze u tohoto nezůstaly, v závěru druhé třetiny je dokázal poslat už do vedení Rubner, což byla pro Slezany obrovská studená sprcha!

Pokud však hosté ještě chtěli pomýšlet na nějaký další zvrat, veškerý vítr z plachet jim vzala ze začátku třetí třetiny další branka Rubnera. I tak snažení hostů ještě ukončila další branka, tentokrát od Jana Kováříka, jenž se trefil při power play Opavy a na konečných 6:2 ukončoval dorostenec Tomáš Duchek. Zatímco Opavě tak po velkém boji sezona končí, Dobřany čeká v semifinále Polička, se kterou se v západních Čechách poprvé střetnou už toto sobotu a neděli!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Václav Šlehofer st. (hlavní trenér Dobřan): Popravdě jsem trochu očekával, že začátek zápasu by z naší strany mohl být takto pokažený, napovídaly o tom už i ty dvě výhry po sobě domácích v Opavě. Čekal jsem, jak se moji hráči zachovají v situaci, kdy jde podstatě o všechno a upřímně, zajedu si do vlastních řad, někteří kluci se toho strašně báli. Nehráli svoji hru, nepoznával jsem je… Takže nakonec rozhodla přesilová hra soupeře, kdy jsme hráli skoro dvě minuty tři proti pěti, ale dokázali jsme to ubránit. Potvrdilo se tak trochu to sportovní pravidlo neproměníš prohraješ, nedáš dostaneš. Byla to krásná série, Opavě děkuji a strašně si vážím toho, že to kluci za stavu 0:2 nezabalili a nakonec i díky divákům dokázali dát šest branek. Cením si postupu i kvůli tomu, jaké tu máme mužstvo. Vždyť okolo třicítky je tady jenom Honza Marek a Petr Skála, jinak to jsou kluci od dvaadvaceti až do nějakých šestnácti let.  

Jiří Christ (trenér Opavy): Jeli jsme do Dobřan autobusem, takže cesta byla příjemná. Poté jsme i dobře začali, protože první třetina patřila jednoznačně nám. Pak jsme ale nedali branku z přesilovky pět na tři a následně se to zvrtlo. Ten konečný výsledek naší hře ale neodpovídá, ovšem to je hokejbal, to je sport… Nedá se pořád vyhrávat, ale myslím si, že lidi, kteří přišli, to v hale bavilo, navíc vyhráli domácí, takže musí být spokojeni. Dobřanům gratuluji k postupu, myslím, že to byla pěkná série, bohužel s nepovedeným koncem pro nás, což mě moc mrzí.