1. liga

Semifinále 1. Ligy je blízko! Opava srovnala krok s Dobřany, ostatní trio slaví postup

Horalové dokázali přetlačit Jihlavu i potřetí v řadě. Ani na domácím hřišti nedokázali hráči Jihlavy Prachaticím vzdorovat. Highlanders tak vyčkávali na svého dalšího soka a pro Jihlavu sezona končí na celkovém 8. místě. V dalších dvou sériích se muselo po sobotních utkáních prodlužovat.

Svítkov dokázal stav série zdramatizovat na 1:2 pro Kometu, ale v neděli už Polička další drama nedovolila a postoupila tak mezi 4 nejlepší týmy v letošním ročníku 1. Ligy. Velké překvapení se zrodilo v hlavním městě, konkrétně v hale na Jižním Městě, kde se podařilo hostivařským mladíkům vyřadit favorizované Buldoky, pro které sezona končí hořkým zklamáním. V Moravskoslezském kraji se poštěstilo Opavě, jež využila výhodu domácího hřiště a po výsledcích 4:3 z obou víkendových duelů vyrovnala sérii s dobřanskými Šneky.

Loňský finalista propadl a bez největších hvězd nestačil na Horaly

HBC Prachatice (1.) vs. SK Jihlava (8.)

Konečný stav série: 3:0 (9:1, 4:0, 1:7)

3. zápas – 4.5.2019

SK Jihlava vs. HBC Prachatice 1:7 (0:3, 1:1, 0:3)

První nasazený tým do play off zajížděl na půdu Jihlavy s jasným cílem, a to ukončit sérii v co nejkratším možném čase. Naopak hráči z Vysočiny doufali v obrat této série. S aktivnější hrou do utkání vstoupil vítěz základní části z Prachatic. Hned na začátku první třetiny vstřelil rychlou branku, což Horaly uklidnilo. Highlanders do konce 15. minuty řídili celou hru a tempo zápasu, což je vidět na výsledku, Prachatice na své střelecké konto přidaly další dvě branky a po prvním dějství to bylo 0:3 pro hosty.

Druhá třetina nebyla již tak jednoznačná. Ze strany Horalů přišlo menší podcenění Jihlavy, která dokázala snížit z přesilové hry a začala Prachatice mírně tlačit. Vzápětí ale hokejbalisté z jihu Čech skórovali a srovnali tak s Jihlavou krok. Jak Pixa, tak Humlíček, měli plné ruce práce, ale ani jeden nepustil žádnou střelu za svá záda. Celek Jihlavy bojoval, co mu síly stačily, ale Prachatice zkušeně udávaly takt hry, když se už Jihlava dostala do větší střelecké pozice, tak vše zhatil prachatický brankář. V poslední části utkání byla vidět na hráčích Jihlavy únava, což způsobil nejspíše minulý hrací víkend, když se borci z Jihlavy pokoušeli urvat bod na hřišti Prachatic, kam přijeli v 8 lidech.

Celou poslední patnáctiminutovku si Highlanders pohlídali, dokonce vstřelili další 3 branky a poměrem 3:0 na zápasy, tak vyřadili loňského finalistu. Všechny zápasy v sérii ovládly Prachatice, vždy menším debaklem soupeře, čímž se mohou radovat a připravovat na další fázi play off, v níž narazí na tým HBC Hostivař.

Ohlasy trenérů:

Vít Čapek (HBC Prachatice): „Do Jihlavy jsme cestovali s touhou ukončit sérii. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a podařilo se nám brzy vstřelil uklidňující branku. Do konce první třetiny jsme přidali ještě dvě, a to nás uklidnilo možná až moc, kdy jsme svojí nedisciplinovaností pustili soupeře do hry, který snížil na 3:1. Rychlou brankou jsme odskočili opět na tři branky. V poslední části jsme již kontrolovali průběh utkání a přidali ještě tři branky. Děkujeme Jihlavě za korektní sérii a my se hned v týdnu začneme připravovat na semifinále.“

Sportovní hala na Jižním městě zaklela Buldoky a Hostivař slaví

HBK Bulldogs Brno (2.) vs. HBC Hostivař (7.)

Konečný stav série: 1:3 (1:2 pp, 2:0, 3:4 pp, 1:4)

3. zápas – 4. května 2019

HBC Hostivař vs. HBC Hostivař 4:3 pp (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Čejka (Zyta, J. Vaniš), 25. Novotný (Hroch, Kucharčík), 36. Brož (Palička) 47. J. Vaniš (Malina) – Zapletal, Kunc, Emmer.

Hostivař v prvních minutách svého soupeře tlačila, ale postupem času začala lehce ztrácet a brněnští Buldoci svého soka přehrávali. Jako první vstřelilo branku Brno, což byla odměna za jeho aktivní snažení, konkrétně se od hrazení trefil Zapletal. Ještě hůře bylo pro domácí za necelou minutu, když se dokázal prosadit před pražskou brankou nepokrytý Kunc. Buldoci poté mohli navýšit svůj náskok v přesilové hře, ta se ale po padesáti vteřinách proměnila na hru ve čtyřech, což více svědčilo domácím hráčům, kteří si vytvořili pár šancí, ale Sterenčák Brno podržel. Hostivaři se podařilo snížit v závěru první části, když výborně „forčekoval“ Zyta a následně poslal Čejku do samostatného úniku, jenž osamocen překonal Sterenčáka a míček skončil v brance Brna.

Druhá část byla zahájena početní výhodou domácích, která se rozrostla v přesilovou hru 5 na 3 po faulu Buldoků. Ve čtyřminutové přesilovce sice hostivařští vyslali několik nebezpečných projektilů na branku Sterenčáka, většinu ale zachytil dobře připravený blok bránících Buldoků. Vyrovnání se přeci jen tým z Prahy dočkal, když ve 25. minutě napřáhl Luboš Novotný a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Míček zapadl přesně k tyči a Hostivař se radovala spolu se zaplněnou halou z vyrovnávací branky. V závěru periody přišlo vyloučení hostujícího Zbranka a před domácím celkem tak byla další zajímavá výzva, která k vedení Hostivaři nepomohla. Přesto se Hostivař těšila z rozdílové branky jako první, když po zachycení míčku běžel v přečíslení 2 na 1 Brož s Paličkou. Veškerou zodpovědnost na sebe vzal Brož, jenž vystřelil a míček propadl za brankáře hostí.

Hostivař byla rázem ve vedení a další těžká zkouška ji ale čekala po vyloučení Macka. Soupeři stačila minuta na využití, byl to Filip Emmer, jež od modré vyrovnal. Do konce třetí třetiny už další gól z žádné strany nepadl, ale hostivařská střídačka měla starostí nad hlavu, když si musel jít v prodloužení odpočinout Dušák za zdržování hry a Buldoci se chystali k možnému rozřešení třetího zápasu. Hned v úvodu nastaveného času ale naštěstí pro Hostivař chyboval Emmer a za stejný prohřešek jako před ním Dušák, se poroučel na trestnou lavici. Za dalších 30 vteřin ho navíc následoval Nazad, což byla možnost pro Pražany. Malina po vhazování ve středním pásmu zavezl míček k pravému mantinelu, odkud našel Jiřího Vaniše, který dělovkou ze středního pásma rozburácel celou halu a Buldoci si tak zápas prohráli svojí nedisciplinovaností.

4. zápas – 5. května 2019

HBC Hostivař. vs HBK Bulldogs Brno 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Čejka (Malina), 17. Vaniš J. (Malina, Čejka), 22. Vaniš J. (Malina, Konečný, 37. Čejka (Kubeš).

Hostivaři naskočila na svůj plast plná elánu z minulého zápasu a bylo vidět, že si hráči věří. Nepříjemnou a rychlou hrou vlétla na Buldoky, kteří nevěděli kam dříve skočit, což byl asi klíč celého zápasu. Už ve třetí minutě se prosadil Čejka. Jenomže Brno to jen tak lehce zabalit nechtělo a první branka Buldoky ani nerozhodila. Tomu odpovídala i hra Jihomoravanů v první třetině. Mladíci z Prahy byli zaskočeni náporem Brna, který naštěstí pro Hostivař vedl pouze k vyrovnávací brance a Pražané tak mohli být rádi za to, že Buldoci neměli přesnou „mušku“. Velkou zásluhu na stavu 1:1 měl mladičký brankář Štoural.  

Ofenzivní utkání se nakonec rozhodlo ve druhé třetině. V úvodních minutách prostředního dějství poslal svůj tým do úzkého náskoku Vaniš, jenž neustále prověřoval brněnského gólmana. Pražané se tak dostali do mírného vedení o dva góly, což hostům dělalo velké vrásky na obličeji, ale na druhou stranu Brno nemělo co ztratit, a jak jsme mohli vidět v sobotním zápase, tak play off je do poslední vteřiny zápasu nevyzpytatelné. A tak ofenzivní snaha Brňanů neuvadala.

Kontaktní snižovací branka ovšem nepadla. Ve třetím dějství to byl Sterenčák, jenž musel hájit svou klec. Brněnský brankář naposledy kapituloval ve 37. minutě, kdy se podruhé v zápase dostal do velké šance Čejka a pojistil výhru Hostivaře gólem na 4:1. I po velkém snažení muselo Brno pogratulovat svému soupeři, jenž Buldoky dokázal přehrát i na jeho nepříjemném asfaltu a zaslouženě postupuje dále. Zatímco Moravanům sezona končí nečekaně už ve čtvrtfinále, tak Pražany čeká v souboji o možné finále celek z Prachatic.

Ohlasy trenérů:

Ondřej Novák (HBC Hostivař): „Celá série se nesla ve férovém a vyrovnaném duchu. Důležité pro nás bylo vyhrát jeden zápas v Brně. Tušili jsme, že v Praze, ve sportovní hale, můžeme soupeře uběhat. V sobotu nám hrálo do karet to, že jsme až do čtyřicáté minuty točili čtyři útoky. V neděli jsme jeli sice na tři, hráli jsme ale vyjma třetí části velice disciplinovaně a soupeři moc nedovolili. Ve třetí části bylo znát, že i přes početní výhody nemají Brňané dostatek fyzických a morálních sil ke snížení, natož k otočení utkání. Chtěli bychom ovšem zmínit naše diváky, kteří nás hnali vpřed. Před takovou kulisou a v takovém prostředí se prostě hraje jinak. Vypadá to jako sport, hráči jsou nabuzení a ví, za čím si jdou. Do série jsme vstoupili s mladým týmem, za ty roky ale vím, kde je jeho síla a jsem rád, že se opět projevila! Těšíme se na semifinále, tyto série naší mladou krev opět posunou o úroveň dál.“

Jan Emmer (HBK Bulldogs Brno): „My jsme neměli nějaké ambice hrát o postup do extraligy, do semifinále a podobně. Naše ambice byla zahrát si s Hostivaří čtyři, pět, prostě co nejvíce krásných utkání. A to, že nás nakonec vyřadil tým, který měl po základní části o polovinu méně bodů, určitě žádnou roli nehrálo. Hostivař totiž už v sezoně předváděla bojovný a běhavý hokejbal, což našemu týmu asi úplně nesvědčilo. Máme totiž několik starších hráčů, takže bylo dopředu jasné, že ty zápasy budou kvůli tomu minimálně vyrovnané. Rozhodující podle mě bylo to, že jsme nedokázali zvítězit v prvním zápase v Brně. Ale i v neděli v Praze jsme ještě mohli pomýšlet na vítězství. Měli jsme několik šancí, které jsme měli proměnit a mohli vyhrát, nebo se mohlo hrát opět až do prodloužení.“

Opava uhájila domácí tvrz! Slezané utahaly Šneky vždy o gól

TJ Snack Dobřany (3.) vs. SHC Opava (6.)

Stav série: 2:2 (6:1, 3:1, 3:4, 3:4)

3. zápas – 4. května 2019

SHC Opava vs. TJ Snack Dobřany 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Do Slezska přijeli Šneci s odhodláním urvat sérii s Opavou co nejdříve, ale to se jim v sobotním zápase nepovedlo, i když to dlouho vypadalo, že postup je blízko. Opava se chtěla na svém hřišti ukázat svým fanouškům, jenž si našli cestu na jejich stadion. Kvalitní výkony ze západu Čech Opava na domácí půdě potvrdila, ale i Dobřany hrály skvěle, což vedlo ke střetu zájmů obou týmů a byl k vidění „litý boj“. Prvních 15 minut bylo vyrovnaných, hokejbalisté z Moravskoslezského kraje cítili „nůž na krku“, což vedlo k mnoha osobním soubojům a utkání bylo velmi vyhrocené. Každý celek dokázal v první třetině vstřelit branku a zásadními postavami tohoto klání byli brankáři.

Ve druhé části začal Snack lehce ztrácet, a to se projevilo ve vývoji utkání, když se do vedení dostala Opava. Na hráčích ze západních Čech se nejspíše projevila dlouhá cesta, to vše ale napravili hned na začátku třetí třetiny, když se trefil Kovařík J. a Skála. Dobřany z ničeho nic otočily vývoj zápasu a bylo vidět, že v play off se může stát cokoliv, lehké podcenění Opavy využili Šneci brilantně. V závěru ale přišel dobřanský výpadek. V posledních 4 minutách se museli hokejbalisté Dobřan bránit ve třech, čehož Opava využila. Z dvojnásobné přesilové hry srovnala krok s hostujícím týmem a následně hned na to překlopila výsledek na svoji stranu, což Opavě zaručilo nedělní utkání.

4. zápas - 5. května 2019

SHC Opava vs. TJ Snack Dobřany 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)

Druhý den byla poznat na hráčích Snacku lehká frustrace ze sobotního zápasu. Opava byla nabuzená a věřila si, že dokáže zápas znovu vyhrát. V první třetině udeřilo útočné opavské komando a Dobřany se musely rychle vzpamatovat, aby jim neujel „opavský rychlík do Prahy“. Dobřany držel skvěle chytající Marek, od čeho se Šneci mohli odpíchnout. Ve druhé části zápasu byly Dobřany chvílemi lepším celkem na hřišti, ale útočné výpady Opavy byly velmi nebezpečné. Domácím hráčům se z těchto situací podařilo vytěžit dvě branky, na druhé straně se podařilo snížit tvrdou střelou Skálovi, což drželo Dobřany stále hře.

Snack bojoval do posledního dechu, jen aby nemusel hrát ve středu. Poslední dějství tohoto zápasu vyhráli Šneci, ale to bylo pro Šneky málo platné. Góly Šlehofera mladšího a Jana Kovaříka nestačily, protože borci z Opavy také dokázali vsítit jednu branku v závěrečné periodě, což znamená pro Opavu využití domácího prostředí a srovnání série na 2:2, a to čekal málokdo. Oba celky se tak musí připravit na rozhodující zápas, jenž se odehraje na stadionu v Dobřanech ve středu 8. května. Zvládnou Šneci potvrdit dominanci na svém plastu nebo konečně Opava prolomí čekání a znovu se „prokouše“ mezi 4 elitní týmy v 1. Lize?

Ohlasy trenérů:

Václav Šlehofer starší (TJ Snack Dobřany): „A jsme zase u toho, sport je nevyzpytatelný a kolikrát i krutý. Vyhraješ, slavíš. Pak jsou tu ale i prohry a ty ke sportu také neodmyslitelně patří. Raduje se tedy Opava. Oba zápasy strhla na svoji stranu, a to je fakt. Slezané tak rovněž využili výhodu svého prostředí. Oba zápasy byly ve znamení velké bitvy. Bohužel jsme ani jednu výhru na Moravě s velmi dobrým soupeřem neurvali. Kluci přesto zaslouží pochvalu, oba duely poctivě odmakali. Další čtyři zápasy po konci základní části máme tedy za sebou. Škoda zranění matadora Oty Stráského a mladíka Honzy Matouška. I tohle je sport.

Svítkov kladl odpor, projevila se ale zkušenost Poličky

SK Kometa Polička (4.) vs. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice (5.)

Konečný stav série: 3:1 (5:1, 3:0, 3:5, 3:2)

3. zápas – 4. května 2019

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice vs. SK Kometa Polička 3:5 (3:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky:1. Černický (Filip), 3. Filip (Černický, Jankura), 5. L. Novotný (Jankura), 37. Ježek (Čech), 45. Jiřík (Král) – 6. Chmel (F. Štefka), 32. Holec (F. Štefka, Chmel), 34. F. Štefka (Chmel).

Do sobotního zápasu lépe vstoupil domácí Svítov. Hned v 1. minutě se domácím podařilo vstřelit šťastnou branku, která vyplynula z nedůrazu Komety. Polička se v prvních minutách zápasu dostávala spíše do tempa a musela bránit nebezpečné výpady Stars. Než se hokejbalisté z Poličky stihli oklepat z rychlé branky, tak inkasovali znovu. Jankura vyhrál vhazování v útočném pásmu na Černického, jenž posunul balónek na modrou čáru Filipovi, který přesnou střelou dostal balón za Šupíkova záda. Gólman Poličky s tímto nemohl nic dělat, protože měl absolutně zakrytý výhled a střelu neviděl. Jako by to nebyla ta Kometa, na kterou jsme byli zvyklí z předchozích zápasů. V 5. minutě si Polička nepohlídala volného Novotného na vrcholu kruhu, a ten pohotově trefil pravou šibenici poličské branky.

Zdálo se, že je po zápase, ale hráči Komety chtěli za každou cenu sérii ukončit. Rychlou odpověď na svítkovskou smršť našel za minutu Michal Chmel, jenž dokázal tečovat bekhendem brilantní nahrávku Filipa Štefky. V dalších minutách to byla Polička, která měla navrch, ale bohužel se jí nepodařilo vstřelit kontaktní branku. V první třetině ani jednomu týmu nepomohly přesilové hry, které nikomu nevycházely. Kometa se do konce 15. minuty tlačila čím dál více před domácího Majerníčka, jenž odolával nátlaku poličských hráčů. Bylo vidět, že Kometa chce vyrovnat a udělá pro to cokoliv, již od začátku druhé třetiny zamkla Svítkov v jeho třetině, do velké šance se dostal Holec a po něm Jiří Tobiáš, oba ale ztroskotali na pardubickém brankáři.

Kometa stupňovala svůj výkon a snažila se střílet ze všech pozic, na druhé straně Pardubice spíše bránily box ve středním pásmu a měly ojedinělé protiútoky. Jediný tlak měl Svítkov z přesilovek, které dostal. Na konci druhého dějství pardubický Jankura zákeřně udeřil ramenem zezadu do hlavy poličského Grubhoffera a musel si jít odpykat desetiminutový trest, ve stejném čase dostal Matěj Štefka osobní trest za nesportovní chování. Do třetí třetiny Kometa přímo vlétla na svého soupeře, což bylo značně znát a skoro celá třetina se odehrála v obranném pásmu Svítkova. Ve 32. minutě zdramatizoval zápas Holec, jenž dostal krásný pas od Filipa Štefky. Za dvě minuty na to se dostal k míčku po vyhrané buly kapitán Poličky Štefka, jenž si počkal a „lišácky“ vystřelil kolem nohou pardubického obránce a balón zapadl přesně do pravého růžku Majerníčkovy branky.

Kometě se povedlo dotáhnout na domácí, ale poté přišel menší zkrat. Svítkov se opět pustil do útoku, nejdříve Jiřík orazítkoval tyč a poté Novotný neprostřelil poličského gólmana. Ve 37. minutě došlo ke smolné situaci před poličskou „svatyní“. Skákající balón získal pardubický útočník, který vystřelil a míček se dvakrát odrazil na svítkovské hole, první střelu dokázal poličský bek ještě zblokovat, ale na druhou byl krátký i Šupík. Svítkov opět začal bránit úzký náskok. Poslední minuty zápasu Kometa znovu přehrávala Svítkov, v jedné situaci míček už skákal za brankovou čáru, ale Jiřík stihl situaci zachránit a vylovil balónek zpoza zad Majerníčka. Do největší možnosti k vyrovnání se dostal Jiří Tobiáš, jenž běžel podruhé v zápase sám na Majerníčka, ale i tentokrát se mu nepodařilo skórovat. Polička to nakonec zkusila v šesti bez brankáře, což Svítkov trestal gólem do odkryté branky. Tímto Pardubice přerušily jarní poličskou neporazitelnost.

4. zápas – 5. května 2019

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice vs. SK Kometa Polička 2:3 (3:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 3. Král (Doležal), 29. Černický (Král) – 24. Hejtmánek (Štefka), 28. Havlík (Štefka), 41. J. Tobiáš (Havlík).

Následující den Polička začala mnohem zodpovědněji a přestála pardubický tlak v prvních minutách zápasu. Hned ve třetí minutě utkání musela Kometa čelit oslabení 4 na 5, jenž ustála, ale zanedlouho opět na trestnou lavici usedl poličský hráč. Po dvou nevyužitých přesilovkách Svítkovu upadlo tempo a do hry se dostali hokejbalisté Komety, kteří na Majerníčka posílali střely ze všech možných míst na hřišti a vytvořili si nespočet gólových možností, ty ale buď skončily v ochranné síti nebo na výstroji svítkovského brankáře. Ve 13. minutě to ale byly Pardubice, kdo otevřel skóre. Král si před bránou Šupíka lehce ze vzduchu zpracoval balónek a pohotovou střelou mezi nohy načapal poličského gólmana. I když Polička inkasovala, tak byla v první třetině lepším týmem a pokračovala ve své aktivní hře.

V úvodu druhého dějství se musela Kometa opět bránit ve čtyřech, což zvládla a znovu se vrhla do svého útočného pásma, kde trefila tyč Majerníčkovy branky. V nedělním zápase Poličákům chyběla disciplinovanost, ve 23. minutě Geba zasáhl vysokou holí do obličeje Novotného a poslal tak svůj tým do čtyřminutového oslabení, jež Kometa ubránila, a dokonce v něm utekl Filip Štefka sám na svítkovskou branku, ale neuspěl. I Pardubice poprvé faulovaly, ale Kometa recept na vstřelení gólu v přesilovce nenašla a musela si počkat do času 23:43, kdy se Josef Hejtmánek trefil od levého mantinelu do protipohybu Majerníčka, a tím mu „vymetl“ pravou šibenici. V těchto minutách to byla jen otázka, kdy se Kometa prosadí. Za nedlouho se navíc dostala do vedení, když se po nahrávce Filipa Štefky ocitl sám před brankou Havlík, jenž dokázal prostřelit svítkovského gólmana. 

Jenže hned po gólu na 1:2 dostal Svítkov přesilovou hru, kterou využil po dorážce Černický. Do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu a celý zápas byl o jediné malé chybě. Třetí třetina byla více vyrovnaná a oba brankáři se museli činit. Polička měla možnost dlouhé přesilovky 5 na 3, ale ani v té Kometa nedala gól. Za pár minut po této přesilové hře dostal nahrávku do běhu Jiří Tobiáš a drzou kličkou přešel přes Wábera a přesnou střelou procedil balón za záda Majerníčka. Svítkov na konci zápasu odvolal brankáře a zkoušel to s šesti hráči v poli. Navíc po nešťastném zákroku holí si musel jít na hráčskou lavičku odpočnout Havlík a Pardubice měly početní výhodu 6 na 4. Borci z Poličky ale Svítkov nepustili do větší šance a mohli se jít radovat z postupu do semifinále.

Ohlasy trenérů:

Pavel Štefka (SK Kometa Polička): „Třetí zápas jsme ztratili hned v prvních minutách. Těsně před utkáním začal prudký déšť a nám jako by se snad nechtělo hrát. Soupeř naši letargii potrestal třemi brankami během prvních pěti minut. V dalším průběhu zápasu jsme přeci jen ukázali charakter, a když jsme vyrovnali na 3:3, věřili jsme, že utkání otočíme, ale vyrobili jsme veliké nedorozumění v obraně a soupeř snadno naše zmatkování využil a asi zaslouženě zápas vyhrál. V neděli jsme hned od rána cítili z kluků odhodlání napravit sobotní pětiminutový kolaps a dokázat, že si postup zasloužíme. Utkání bylo opět hodně vyrovnané, ale rozdílovou branku jsme dali my a mohli jsme slavit. Série se Svítkovem byla velmi těžká a soupeř ukázal, že dospěl ve špičkový tým. Tak jako dříve například nám nebo Dobřanům dorostli mladí klíčoví hráči, tak nyní ve Svítkově dospěli talentovaní mladíci v téměř hotové hráče a podle mě mají velkou perspektivu.“