1. liga

Hostivař vybojovala cenný bod v Brně! Ostatní favorité potvrdili své role

Čtvrtfinálové dvojice byly utvořeny již minulý víkend, ale vyřazovací část sezony započala až tento víkend a první kolo play off nám přineslo vyostřené přestřelky na všech frontách. Vítěz základní části z Prachatic přivítal na jihu Čech borce z Jihlavy, jež postoupili z 8. pozice.

Horalové jako favorit celé série na domácím stadionu nezaváhali ani jednou a stačí jim poslední krůček k postupu do semifinále, o který se porvou následující víkend. Stejně dobře započali svoje série hráči z Dobřan a Poličky. Oba týmy mají ve svých sériích 3 mečboly, které se pokusí urvat na hřišti hostujících celků.

Naopak hokejbalisté z Opavy a Svítkova si budou chtít prodloužit svoji sezonu. Jejich situace je velmi alarmující, každá malá chybička je může stát konec celého play off. Všichni ale víme, že Prachatice, Snack a ani Kometa to nebudou mít jednoduché. „Poslední krůček je vždy nejtěžší.“ Jak se s tím tyto favorizované celky popasují? Zajistí si postup ihned po 3. zápase? Nejvyrovnanější série celého čtvrtfinále se odehrává mezi Buldoky z Brna a mladíky z Hostivaře, kteří si dokázali z Brna odvést cenný bod ze sobotního klání. Brno ale následující den srovnalo a celá bitva se teď přesouvá do Prahy, kde bude mít Hostivař výhodu domácího prostředí. Jak se Pražané připraví na houževnaté Buldoky? Kdo se bude radovat z postupu?

HBC Prachatice (1.) vs. SK Jihlava (8.)

Stav série: 2:0 (9:1, 4:0).

1. zápas série – 27.4. 9:1 (3:0, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Korous (Mikoláš, Štěpánek), 5. Valek (Zavřel, Turek), 11. Zavřel (Malecha, Valek), 21. Paule L. (Korous, Tácha), 21. Zavřel (Květoň, Laurinc), 27. Tácha (Květoň, Laurinc), 32. Korous (Malecha, Pixa), 33. Sitter R. (Štěpánek, Turek), 43. Paule L. (Korous, Kotlík) – 39. Smutný (Růžička, Koch J.).

Prachatice vstupovaly do play off z nejlepšího možného místa a narazily na celek Jihlavy, který přijel na jih Čech s pouze osmi hráči do pole! Borcům z Vysočiny nezbylo nic jiného než se bránit početnějšímu soupeři. Hned v první minutě Horalové na hosty vlétli. Již ve 3. minutě, po kombinaci Mikoláše a Štěpánka, trefil horní růžek Korous, jenž se sám ocitnul před Humlíčkem. Za dvě minuty byl stav už 2:0 pro domácí, tentokrát vstřelil balónek do jihlavské branky z otočky Valek. Jihlava se víceméně nedostala ani do útočného pásma a pouze vyhazovala balóny za červenou čáru. Diváci si museli na další gól počkat do 11. minuty, kdy se před brankou hostů nejlépe zorientoval Zavřel a střelou mezi betony přidal další gól Prachatic.

V dalších minutách 1. třetiny přišla možnost i pro Jihlavu, která obdržela přesilovou hru, v níž měla pouze jednu nebezpečnou střelu a domácí ji přežili bez „ztráty kytičky“. Uklidnění Highlanders se nikam nehnali, měli náskok tří gólů a unavení hokejbalisté Jihlavy, nekladli velký odpor. V 19. minutě přišel faul jihlavského Kocha, jenž šel na trestnou lavici za sekání. Tuto přesilovku Prachatice zužitkovaly, když se z mezikruží prosadil Paule. Pár vteřin po této brance byla Jihlava opět vyloučena. Květoň s Laurincem předložili balónek Zavřelovi „až do kuchyně“ a bylo to 5:0 pro domácí. Jihlava byla stále nedisciplinovaná a jako další usedl na hráčskou lavičku znovu Koch, jenž dostal 2+2 minuty za vysokou hůl. Horalům přesilové hry opravdu svědčili, Tácha vyzkoušel pozornost Humlíčka z nulového úhlu a „nachytal ho na švestkách“.

Hráči z jihu Čech si zápas užívali a byli naprosto bez stresu, na konci 2. dějství byl vyloučen jihlavský Bohatý, takže Horalové měli na úvod 3. třetiny přesilovku, kterou opět přetavili v gól. Branku zaznamenal Korous, jenž dostal balón od Malechy a brankáře Pixy. Ve 35. minutě domácí trošku polevili a šetřili síly na nedělní utkání. Právě v této chvíli se dokázali prosadit i hosté, když po nahrávce Růžičky vystřelil Smutný mezi nohy a balónek skončil v brance Pixy. Zbytek zápasu si domácí pohlídali, a navíc jejich výhru ještě ve 43. minutě potvrdil Paule.

2. zápas série – 28.4. 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13: Laurinc (Turek), 23. Paule L. (Korous), 28. Kotlík (Korous), 32. Mikoláš (Reindl, Laurinc).

V neděli měla Jihlava k dispozici jednoho útočníka navíc. Hokejbalisté Jihlavy se snažili začít úplně jinak než předešlý den, což se jim z počátku dařilo. Prachatice druhý duel možná trochu podcenily, ale hned po pár zahřívacích minutách začaly být nebezpečné a dostávaly se do velkých střeleckých příležitostí. Jihlava bojovala, hra se přelévala „nahoru a dolů“, ale žádnému z týmu se nedařilo vstřelit branku. Horalové dostali přesilovou hru jako první, v té si ale nevytvořili gólovou možnost. Do kabin se ale odcházelo za stavu 1:0 pro Prachatice, ve 13. minutě, po vyhrané buly, se přesnou střelou do šibenice trefil Laurinc.

Vstup do 2. třetiny zachytili šťastněji domácí a chtěli zápas ihned rozhodnout, to se jim ale nedařilo a Jihlava prachatický tlak přestála. Dominujícím týmem na hřišti byli stále Horalové. Korous krásně „zpoza“ branky našel Pauleho, jenž dostal balón za záda Humlíčka. Do konce třetiny další branku Prachatic zařídil Kotlík. Na začátku 3. patnáctiminutovky měli domácí výhodu početní převahy, kterou zdárně zakončil Mikoláš. Za stavu 4:0 Horalové vypustili a pouze kontrolovali jihlavské výpady, jež byly někdy velice nebezpečné. Na konci zápasu zkoušela Jihlava proměnit svoji přesilovou hru 5 na 3, kterou ale Hihglanders poctivě ubránili a můžou se těšit ze tří „mečbolů“, s nimiž se pojedou pokusit ukončit sérii do Jihlavy. Poměr střel na branku skočil 40:8 pro domácí, to ale neodpovídá kvalitě, jakou Jihlava předvedla.

Ohlasy trenérů:

Vít Čapek (HBC Prachatice): „K sobotnímu zápasu přijelo pouze 8 hráčů Jihlavy do pole, a tomu nasvědčoval i jejich herní systém po celý zápas. Snažili se o pozornou obranu, v čele s výborným Humlíčkem. První třetinu jsme vyhráli 3:0, tak i druhou třetinu a o výsledku bylo rozhodnuto. Poslední část jsme odehráli už tak nějak z povinnosti a hráči se předháněli, kdo zahodí větší šanci. V neděli se počet hráčů Jihlavy zvedl o jednoho a jejich hra byla jiná než v sobotu, vysunuli více obranu do středního pásma a tím nám dělali problém, a když se k tomu přidal náš špatný pohyb a mizerná střelba, tak to byla voda na mlýn pozorně bránící Jihlavě, na konci první třetiny se trefil Laurinc, ve druhé jsme přidali ještě dva góly a na začátku poslední třetiny 4. gól v přesilovce nás již uklidnil a dovedli jsme utkání do vítězného konce. Dnes nás těší samozřejmě vítězství, a tím pádem vedení v sérii 2:0 a vychytaná nula gólmana Pixy.“

HBK Bulldogs Brno (2.) vs. HBC Hostivař (7.)

Stav série: 1:1 (1:2 pp, 2:0).

1. zápas série – 27.4. 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Jelínek (Nazad, Emmer) – 15. Čejka, 54. Vaniš J. (Čejka, Konečný).

Hostivařští se na svůj první zápas v play off 1. Ligy značně těšili, možná byli i rádi, že zajíždějí na půdu Brna, na které si věří. A co se nestalo? Pražané vyloupili brněnský asfalt, kde ukořistili důležitý bod ze hřiště soupeře. Celé utkání se odehrávalo ve vyrovnaném duchu a v bojovné náladě, kdy bylo k vidění mnoho osobních soubojů a aktivní hokejbal z obou stran. Již od úvodu první třetiny si oba celky vytvářely mnoho střeleckých pozicí. Jako první se dostali do vedení hokejbalisté z Hostivaře, kteří v závěru první části potrestali chybu domácího gólmana, konkrétně to byl Čejka, jenž dopravil balónek za brankovou čáru Brna z prakticky nulového úhlu. Brno hrálo celý zápas velmi disciplinovaně, když už Hostivař obdržela výhodu v přesilové hře, tak s ní na nepříjemném povrchu naložila „prachbídně“.

Druhá část nepřinesla žádný gól. S ubývajícím časem začali být Buldoci mírně nervózní, ale nakonec se dočkali gólu v poslední části zápasu. Hostivař také musela pykat za své tresty, celkem to bylo pětkrát, všechna oslabení Hostivař zvládla skvěle, až na jedno. Hostivařský Štoural v přesilové hře Bulldogs nedosáhl na dorážku Jelínka. Zápas dotlačili hosté s vypětím všech sil k prodloužení, i v něm se ale museli dvě minuty bránit ve čtyřech. Už to vypadalo, že v desetiminutovém prodloužení gól nepadne. Ale v 54. minutě se před svatyní Sterenčáka objevil Vaniš, který zasáhl balónek ze vzduchu a propasíroval balónek do brněnské branky a mladíci se mohli jít radovat prvního bodu v play off.

2. zápas série – 28.4. 2:0 (0:0,1:0,1:0)

Branky a nahrávky: 20. Makara (Emmer, Nazad), 45. Emmer (Vysloužil).

Ve druhém duelu této série byla určitě znát na některých hráčích únava z dlouhého utkání ze soboty. Pro Buldoky to byl velice klíčový zápas z pohledu favorita. Utkání začalo opět ve stejném tempu, jak skončilo, takže si hráči šli celou dobu za svým cílem a nedávali si navzájem nic zadarmo.Tato série ukazuje, že je hodně postavená na brankářích. První zápas vyzněl lépe pro hostivařského Štourala, ale ten nedělní zase pro Sterenčáka, jenž hájí barvy Brna. V první třetině se museli činit oba, z čehož vyplynulo, že ani jeden z brankářů nepropustil žádnou střelu za svoje záda. První gól utkání vstřelili borci z Brna, kteří museli tento zápas vyhrát nebo by čelili 3 „mečbolům“ v sérii.

Rozdíl jediné branky je v play off velmi ošemetný výsledek, ale Buldoci si náskok velmi pečlivě hlídali. Hostivař nedokázala proměnit své přesilové hry, ze kterých si vytvořila tvrdé projektily, jež zastavoval skvěle chytající Sterenčák. Mladí borci chtěli za každou cenu vyrovnat, ale Brno se strachovalo až do konce. Ve finálním dějství si pojistilo vítězství gólem do odkryté branky, což jim zajistilo vyrovnání série na 1:1. Bez vstřelené branky nelze vyhrát, Brno si pohlídalo hostivařské forvardy, kteří nedokázali dát ani jednu branku. Série se tím pádem přesouvá do Sportovní haly na jižním městě, kde se bude rozhodovat o dalším vývoji série a větší plastové hřiště by nemuselo Buldokům z Brna svědčit.

Ohlasy trenérů:

Ondřej Novák (HBC Hostivař): „Odehráli jsme v Brně dvojici výborných a vyrovnaných zápasů, která se prostě musela líbit! Bylo zřejmé, že kdo dá v utkáních první gól, bude mít vždy výhodu. V sobotu se nám nevedlo v přesilovkách, v neděli to bylo mnohem lepší, ale bez gólu. Ze série jsme zatím nadšení. Hraje se oboustranně bojovný a férový hokejbal, hodný vyřazovacím bojům. Těšíme se na utkání na domácí půdě.“

Jan Emmer (HBK Bulldogs Brno): „Obě utkání, jak sobotní, tak i nedělní byla naprosto vyrovnaná, vedena férově z obou stran. Kvalitě obou utkání pomohli i rozhodčí. Hostivařští přijeli s mladým výběrem, který se snažil o rychlý přístup k domácím borcům a po většinu obou utkání se jim dařil. V sobotu navíc domácím dělal velké problémy Honza Čejka, který de facto rozhodl utkání. V neděli tolik prostoru nedostal a přeci jen se mi zdálo, že jsme začali být silnější na míčku. Díky využité přesilovce jsme srovnali stav na 1:1. Hostivařští ale nyní jsou ve výhodě domácího prostředí a my musíme zkusit vyhrát na jejich hřišti, což bude velmi obtížné. Děkuji hostům za opravdu pěkná utkání.“

TJ Snack Dobřany (3.) vs. SHC Opava (6.)

Stav série: 2:0 (6:1, 3:1).

1. zápas série – 27.4. 6:1 (0:0, 2:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 21. Kovařík J. (Kovařík D.), 21. Čech (Duchek, Matoušek), 38. Kovařík D. (Voves), 39. Rubner (Skála, Suchý), 41. Skála (Marek), 44. Kovařík J. (Suchý) – 22. Štindl (Král, Christ).

Na západ Čech přicestovali hráči z Opavy, kteří v posledních zápasech základní části odehráli vyrovnaná utkání a mohli pomýšlet na vyrovnané souboje s Dobřany. Oba týmy se dobře znají a věděly co od sebe čekat. První třetina byla spíše oťukávající, a proto nepřinesla žádnou branku. Oba celky ale hrály svižný a důrazný hokejbal, což v některých pasážích přineslo rozruch mezi hráči a museli zasahovat rozhodčí. I začátek druhé části byl na góly chudý, až do té doby, kdy se k balónu dostal Kovařík a propálil opavského brankáře Grufíka. Ve stejné minutě, jen o pár vteřin později, přišel další šok pro hokejbalisty z Moravskoslezského kraje. Čech navyšoval náskok Snacku na 2:0, když mu „gólovku“ připravil Duchek s Matouškem.

Opava ale našla rychlou odpověď na druhý gól a minutu poté snižoval z přesilovky Štindl. Do 30. minuty se hosté tlačili před branku domácích, ale žádný gól nevybojovali. Třetí část zápasu vyzněla lépe pro Šneky. I když první půle závěrečného dějství byla vyrovnaná a Opava se natahovalo po vyrovnání, tak ve 38. minutě přišla gólová smršť ze strany Dobřan. Kovařík pomohl odskočit svému mančaftu na rozdíl dvou branek, v následující minutě Opava poskytla Snacku početní výhodu, kterou využil Rubner. Opava se nepoučila a darovala Dobřanům další přesilovou hru, v níž se prosadil ve 41. minutě Skála po nahrávce brankáře Marka. Výhru domácích pečetil na konci zápasu Jan Kovařík, jenž si připsal druhou trefu v zápase. Opava odehrála slušný zápas, ale její nedisciplinovanost ji stála vyrovnané klání.

2. zápas série – 28.4. 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 30. Šlehofer V. ml. (Truchlý), 32. Sloup (Kovařík D.), 41. Šlehofer V. ml. (Rubner) – 39. Kříž (Přibyla).

Do zápasu vstoupila Opava stejně jako v sobotu a byla místy lepším mužstvem na „place“ než Šneci. Opavu o víkendu velmi trápila produktivita, jež je ve vyřazovacích bojích nejdůležitější. Fanoušci Dobřan v první třetině neviděli žádnou branku, i když šancí bylo mnoho. Důležitý gól dali jako první domácí v poslední minutě 2. třetiny, když se od modré čáry prosadil nekompromisní střelou Václav Šlehofer ml. Jak Dobřany, tak Opava se snažily co nejvíce střílet na branku, o čemž svědčí poměr střel 48:43. Ale jako v prvním zápase „Opavákům“ chyběla důrazná koncovka. Na úvod třetího dějství Šneci odskočili svému soupeři o další branku, když dokázal dát gól Pavel Sloup po souhře s Kovaříkem D.

Tým Jiřího Christa bojoval až do konce. Ve 39. minutě se Opavě dokonce podařilo snížit, a to zásluhou opavského matadora Kříže, jenž se pohotově prosadil z „chumle“ před brankou. Ale Opava byla nepoučitelná, opět měla na svém kontě 13 vyloučených hráčů za celý zápas, a to je znovu stálo dobrý zápas. Oslabení, jež podstoupila ji sebralo mnoho sil a také z jedné přesilové hry v poslední třetině mohla Opava vytahovat balónek z branky. Podruhé v utkání prostřelil vše, co mu stálo v cestě Václav Šlehofer ml., a tím pojistil výhru pro svůj tým ze západu Čech. Dobřany příští týden budou chtít ukončit svoji sérii s Opavou, v co nejkratší možné době a na druhé straně Opavští budou chtít potěšit své fanoušky na svém plastu.

Ohlasy trenérů:

Václav Šlehofer st. (TJ Snack Dobřany): „Hosté z Moravy stejně jako včera kousali. Důležitý vedoucí gól jsme dali bombou od modré my. Na dva nula odskakujeme po vyhrané buly a následné překvapivé střele. Hosté se rovněž po buly v našem obranném pásmu výborně orientují ve skrumáži a po brance se vracejí do duelu. Ve třetí třetině opět přesným zásahem od modré odskočíme na rozdíl dvou branek. Zbylou pasáž už hostům z metropole Slezska nedovolíme „takřka“ nic. Tým šlapal, a i když to někdy v poli drhlo, pak dvě výhry doma se dají považovat za vydřené a zasloužené. Ovšem pozor, každý zápas se hraje od nuly a v Opavě budou domácí velmi těžkým soupeřem, což ukázali dvakrát v Dobřanech.“

SK Kometa Polička (4.) vs. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice (5.)

Stav série: 2:0 (5:1, 3:0).

1. zápas série – 27.4. 5:1 (2:0,1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: Štefka M. (Holec), Holec (Štefka F.), Tobiáš J., Tobiáš O. (Tobiáš J.), Tobiáš J. (Tobiáš O., Geba).

První utkání v této sérii započalo východočeské derby mezi Kometou a Svítkovem. Polička vstupovala do play off se šňůrou 8 vyhraných zápasů v řadě, což značí velkou kvalitu. Ale i svítkovským Stars se na jaře dařilo. Svítkov přijel na hřiště Poličky v posilněné sestavě, a to bylo na hřišti znát. Ten, kdo určoval tempo hry, byli domácí, protože hned v prvním střídání se po nahrávce Holce trefil Matěj Štefka z mezikruží. Na stranu Komety to přineslo menší uklidnění, ale Stars se držely své taktiky. Svítkov se hokejbalisty Komety snažil aktivně napadat, což dělalo poličským obráncům značné problémy, ale Polička se mohla spolehnout na jistého Šupíka v brance. Kometu poté rozhodily neodpískané fauly, a to způsobilo, že Svítkov začal Poličku tlačit, ale gólu se nedočkal. Po přečkaném tlaku Pardubic dostali hráči Komety přesilovou hru, kterou blesku rychle využili. Od levého mantinelu našel Filip Štefka osamoceného Holce u pravé tyče, jenž balónek doklepl do úplně prázdné branky.

I když Pardubice Kometu občas trápily, tak jim chyběla přesná koncovka. Po první třetině byl zápas plný emocí. Svítkov hrál velmi tvrdě, někdy až za hranicí faulu, ale rozhodčí nechávali hru plynout dál. Na začátku druhé patnáctiminutovky měly možnost početní převahy také Stars. Tuto přesilovou hru zakončily gólem, když se k dorážce před brankou dostal jeden z pardubických hráčů. Snížení by zdramatizovalo průběh utkání, jenže sudí poslal Svítkov znovu do čtyř, což Kometa opět potrestala, autorem branky byl Jiří Tobiáš. Do konce druhé části zápasu si více šancí vypracovávala poličská Kometa, ale další branku bohužel pro ně nepřidala.

Ve třetím dějství se Svítkov zmohl k poslednímu tlaku, ale žádné větší ohrožení poličské branky to nepřineslo. Svítkovu nejspíše docházely síly, čehož využili hokejbalisté Poličky, jež se neustále dostávali do rychlých protiútoků 3:2. Ze těchto situací Polička vytěžila 2 góly, a to po spolupráci bratrů Tobiášových. Jednou se prosadil mladší Ondřej po nahrávce Jiřího a podruhé to bylo zase naopak. Po čtvrté obdržené brance se Pardubice snažily alespoň poličské hráče otrávit důraznou hrou u hrazení, ze kterých vznikaly menší šarvátky. Kometa si soustředěně ale i tak došla pro první bod v sérii poměrem 5:1.

2. zápas série – 28.4. 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: Škraňka (Štefka F., Tobiáš J.), Štefka F. (Kukla), Štefka F. (Tobiáš J.)

Do druhého duelu vstoupila opět lépe Polička, která Svítkov znovu v prvním střídaní zamkla v jeho obranné třetině. Svítkov oproti minulému zápasu o trochu změnil taktiku, začal více bránit střední pásmo a nechal poličské beky lehce rozehrávat. Kometa si v první třetině vypracovala velký počet „gólovek“, ale svítkovský gólman odolal všem, až na jednu. Obránce Škraňka si seběhnul před branku, kde „operoval“ Filip Štefka s Jiřím Tobiášem. Poličtí forwardi dostali balónek do brankoviště Pardubice, kde si chytře počíhal již právě zmiňovaný Škraňka a dostal balónek za brankovou čáru. V dalších minutách si Kometa průběh zápasu hlídala a poctivě makala dozadu.

Svítkov se do žádných větších šancí nedostával, z čehož začali být hráči z Pardubic frustrovaní. Stars zkoušely na hráče Poličky vše, důrazné dohrávání, provokování po odpískání, což Poličku rozhořčilo a Kometa se začala s hráči Svítkova v každé menší možnosti pošťuchovat. Trenér Štefka ale svůj tým uklidnil a borci z Poličky si šli za svým. Ve druhé třetině jasně úřadovala Kometa, která Svítkov prakticky nepustila do větší šance a sama si vytvořila 6 „tutovek“. Nejdříve Škraňka netrefil prázdnou branku a hned v následujícím přečíslení nedokázali „Komeťáci“ přetavit rychlou kombinaci 2 na 1 v gól, která skončila na boční síti. Tento zápas byl velmi bohatý na přesilové hry, ale ani jeden z mančaftů si nevypracoval nebezpečné střely.

Ani početní výhodu 5 na 3 nedokázala Kometa využít. Ve třetí třetině začaly lépe Stars, aktivně se snažily dostávat před branku Šupíka, ale obránci Poličky prostor před jeho svatyní ubránili. Poté se uprostřed třetího dějství, z nenápadné akce, prosadil kapitán Poličky Filip Štefka, který dostal geniální „zadovkou“ od Jiřího Tobiáše, jenž našel jeho hůl úplně osamocenou až před odkrytou „klecí“ Pardubic. Svítkov v posledních minutách vrhnul všechnu sílu do útoku. Navíc pardubický Mitra úmyslně atakoval poličského brankáře, což ve vzduchu rozdmýchalo menší pěstní souboj, který byl okamžitě zastaven. V poslední minutě se domácí museli popasovat s oslabením 3 na 6, což byla jediná situace, kdy si Svítkov vytvořil nebezpečnější akce. Polička nakonec vše zvládla a Šupík si do statistik zapisoval další čisté konto. 

Ohlasy trenérů:

Pavel Štefka (SK Kometa Polička): „Domácí zápasy jsme zvládli velmi dobře, ale obě výhry nás doslova bolely. Svítkov hraje velmi dobře, a především agresivně a důrazně.Věděli jsme, že nás čeká úplně jiný soupeř než v posledním utkání základní části, a to se taky splnilo.V sobotu nám hodně pomohl velmi rychlý gól hned v 11. vteřině zápasu, který soupeři malinko vzal „elán“ do první třetiny, rozhodující bylo, že po soupeřově snížení na 2:1 ve druhé třetině jsme za pár minut využili přesilovku a odskočili opět do dvougólového vedení.V neděli soupeř změnil taktiku, méně napadal naši rozehrávku, ale o to více zhustil obranu středního pásma a bylo pro nás těžké probíjet se do jeho třetiny. Nakonec se nám podařilo dát „škaredou“ branku ze „skrumáže“ před gólmanem. Naopak další dva góly z rychlých protiútoků padly po pohledných akcích. Získat potřebné třetí vítězství nebude snadné, víme, že Svítkov nám nedá nic zadarmo a určitě bude bojovat, jak to ukázal u nás.“