1. liga

Tři zápasy, dvanáct bodů! Jan Střecha se opět vrací na zářivou scénu

13. kolo 1. Ligy trochu poodkrylo karty s postupovými místy do play off. Na posledním místě Olymp Jindřichův Hradec lehce ztrácí naděje na postup, ale za to Jestřábi z Přelouče, i když mají stejný počet bodů jako Olymp, tak se stále mohou porvat o vstupenku do vyřazovacích bojů.

Museli by ale využít dva zápasy, které mají na svém kontě k dobru! Na posledním „fleku“, který zajišťuje účast v play off, se nachází SHC Opava a před ní jsou tři týmy, které mají stejný počet bodů, jsou to Svítkov Stars, HBC Hostivař a SK Jihlava. Kdo si vylepší pozici, ze které bude startovat o boj o titul ligy?

Favorité z horní části tabulky potvrdili svoji dominanci kromě Šneků z Dobřan, na které se dotahují hokejbalisté Brna a borci z Prachatic. Udrží si poličská Kometa stávající formu a bude se sápat po ještě vyšších příčkách, než je celkové 4. místo? Ale my jsme pro vás připravili rozhovor s tahounem SK Jihlava, Janem Střechou, jenž za dosavadní sezonu odehrál pouze 3 zápasy, ale dokázal si zapsat 12 kanadských bodů – 4 bodyna zápas je hodně nadprůměrná statistika!!!

A zase to zranění, takovou smůlu nepamatuji

Zatím jste odehrál jen 3 zápasy za celou sezonu v 1. Lize, čím to, že jste jich nestihl více?

Zranění, zranění a zase zranění. V letošní sezoně jsem prodělal už tři. Vynechat jsem musel celkem tři měsíce. Takovou smůlu nepamatuji.

Ale za 3 zápasy mít 12 bodů, to je opravdu famózní. Můžete nám prozradit váš návod, jak takhle často bodovat?

Na kanadské body nekoukám, pro mě je nejdůležitější, že jsme ty zápasy, do kterých jsem nastoupil, vyhráli. Protože Jihlava potřebuje body jako sůl.

Co byste řekl, že je vaší největší hokejbalovou předností?

Nechci vychvalovat sám sebe. To musí zhodnotit jiní.

Dobřany by v extralize byly skvělým oživením

Také nastupujete v extraligovém Kert Parku. Jak jste se tam dostal a jste spokojen se svými výkony na pražských Lužinách?

S trenérem Kunou, už jsem byl nějaký čas v kontaktu a před sezonou jsme se domluvili s tím, že budu nastupovat za Kert Paruk a pokud bude volno, půjdu hrát za Jihlavu 1.Ligu. Výkony se těžko hodnotí vzhledem k tomu, že jsem víc na marodce než na hřišti. Zranění ve 2. kole v Letohradě, měsíční pauza a poté návrat. Konečně jsem se do toho začal dostávat a hned další zranění v dohrávce na Kladně a pauza do konce podzimu. No a aby toho nebylo málo, tak další zranění přišlo v přípravě na jaro. Doufám, že všechny zdravotní trable už mám za sebou a týmu pomůžu v nejdůležitější části sezony.

Vidíte nějaký větší rozdíl mezi extraligou a 1. Ligou? Kde se vám hraje lépe?

Rád si zahraju obě soutěže, někdy i 2. Ligu za jihlavské béčko. Hlavně když to není na asfaltu (smích). Samozřejmě ten rozdíl mezi soutěžemi je znát. Rychlost, technika a taktická připravenost. Myslím, že takové Dobřany by v extralize byly skvělým oživením.

Teď jste byl zraněný, mohl byste prozradit, co se vám stalo?

Stalo se to v přípravném utkání v Plzni, před startem jarní části. V souboji u mantinelu jsem si naštípnul prsty na ruce, takže sádra a rehabilitace.

Titul v extralize? Nemohu jinak, vyhraje Kert Park!

Koho tipujete na vítězství CROSSDOCK Extraligy?

Tady nemůžu jinak. Věřím, že Kert Park Praha (smích).

Jaké jsou vaše plány s Jihlavou? Jste pro váš tým hnacím motorem, chcete opět útočit na ty nejvyšší příčky?

Bohužel objektivně řečeno, v Jihlavě nejsou ty nejvyšší ambice. Tým je po minulé sezoně hodně omlazený. Někteří hrajeme převážně za Kert Park, ale ti kluci musí chtít víc, převzít zodpovědnost. Boj o příčky v play off je aktuálním obrazem jihlavského hokejbalu.

Co plánujete po sezoně? A jak to vidíte do budoucna s reprezentací? Doufáte, že vám přijde pozvánka?

Soustředím se na závěr této sezony, co bude další rok zatím neřeším. To teprve uvidíme.

Další víkend servíruje opět zajímavé souboje o play off!

Tabulka je ještě velmi zamotaná. Pro týmy platí pořekadlo - „Co není, může být.“ Dalším hracím víkend začne nelítostný boj o play off! Největší pozornost bychom věnovali zápasům Přelouče, jenž v sobotu 23.3. vyzve na domácím hřišti Jihočechy z Prachatic, které by měla „říznout“, pokud se chce podívat do další fáze soutěže a další den si to rozdá v derby s Kometou Poličkou! Dostane se Přelouč na dosah postupu? Opava se pokusí opět na svém plastovém povrchu okrást o body stále dominující Bulldogs, což by Slezanům pomohlo vyhoupnout se na vyšší příčky!

Jihlavu by měl čekat rutinní zápas proti borcům z jihočeského Olympu, kteří stále pomýšlí na 8. pozici, ale co se bude dít se dozvíte 24.3. v 15:00 na jihlavském stadioně! I Highlanders z Prachatic tento víkend čeká dvojzápas, a to v podobě sobotního utkání v Přelouči, ale také se představí na pardubickém plastu, kde na ně vlítnou rozjetí borci Svítkova. Kdo se bude v celkovém pořadí posunovat nahoru a kdo dolů? Jaké výsledky čekáte? Jak zvládnou svá utkání favorité jako HBC Prachatice, SK Kometa Polička a HBK Bulldogs Brno? Bude pro Jihlavu opět klíčový faktor Střecha a Danko? To vše již tento víkend!!!