1. liga

Mr. Hattrick: Dokáže Jan Kovařík z Dobřan vyhrát bodování celé 1. Ligy?

Po dalším pestrém hracím víkendu se týmy v tabulce střídaly na jednotlivých postupových místech, ale tato změna může být jen otázkou jednoho zápasu. Kluby mají 6 zápasů na to, aby se probojovaly do play off.

 V minulých zápasech byli nejvíce vidět borci z Dobřan, konkrétně Jan Kovařík, který vstřelil hattrick a na jeden gól přihrával. Výraznou stopu také zanechal Filip Paukrt a Jakub Král z pardubického Svítkova. Jak se ale doposud cítí dobřanský střelec Kovařík a čeho by chtěl dokázat se Šneky? Bude stejně produktivní i příští zápas proti Poličce?

Hrajeme v naprosté pohodě, v brance nás drží Jan Marek!

Probíhá zatím vaše jarní část v Dobřanech podle plánu?

My jsme naprosto spokojení, za 3 zápasy 9 bodů, to je super začátek. Zatím hrajeme v naprosté pohodě, ještě, aby ne, když teď vedeme tabulku! (smích)

Prozraďte nám průběh víkendových utkání?

Sobotní zápas začal už jen tím, že před námi byl turnaj žen, takže se kvůli němu muselo posunout utkání o čtvrt hodiny (smích). Ale zápas pro nás probíhal velice slibně, když už jsme v 15. vteřině vedli, byla to hra nahoru - dolu, ještě aby ne, když oba celky mají v týmu mladé kluky. Nám dost pomohlo, že jsme přidali druhý a třetí gól do první třetiny. Hostivař nás občas dost zatlačila, ale proti nim stál výborný gólman, Jan Marek. Dost se nám ten zapas dařilo dávat góly, i když jsme neměli úplně tolik šancí, a to možná rozhodlo o naší výhře.

A co nedělní duel na Vysočině?

Nedělní zápas už byl trochu horší, přece jenom člověk má v sobě okolo 200 km, ale museli jsme se do zápasu dostat hned od začátku, abychom po pár minutách hned nevyndávali balón z naší branky. Nakonec jsme to byli my, kdo udeřil, ale od nás to bylo, jak kdybychom se uspokojili ze soboty a mysleli si, že se Jihlava porazí sama, tak to byl takový ospalý výkon. Bylo vidět, že Jihlava chce vyhrát, ještě v domácím prostředí, ale znovu nám pomohl náš brankář Jan Marek a za to nejspíš bylo čisté konto v zápase.

Plast time“ bych tipoval na nějakých 30 minut

Na Palmovce jste si připsal (3+1), což je parádní výkon! Popište nám vaše gólové situace.

Do zápasu jsme šli od začátku naplno, a to se nám vyplatilo. Hned v 15. vteřině, když mě spoluhráč vyslal lobem přes celé hřiště, kde jsem předběhl všechny obránce a skóroval. U druhého gólu jsem byl vyloučený, což se u mě moc nestává… (smích), když jsem vyběhl na hřiště, tak na mě obránci asi úplně zapomněli. Spoluhráč mi nahrál do druhého brejku a sám se divím, že balónek skončil v brance. Třetí gól byl asi nejhezčí, když mi ho spoluhráč nahrál na červené čáře, s pomocí větru, jak foukalo, tak to zaplulo přímo do pravé šibenice, takže určitě spokojenost tam je, ale hlavní, že to skončilo naší výhrou, chtěli jsme Hostivaři oplatit porážku z naší haly. 

Máte nějaký recept na to, jak se dostávat do šancí nebo to vyplývá ze situací?

Recept žádný nemám, vždy to vyplyne nějak ze situace, ale zkouším hodně uplatnit to, že jsem docela „rychlý“, tak možná proto občas utíkám obráncům (úsměv). Hodně se dostáváme a udržíme v pásmu, už jen pohybem to dělá každému soupeři problém. 

Jste spíše střelec nebo se snažíte hledat své spoluhráče?

Já jsem spíš ten nahrávající typ, ale tuhle sezonu mi to tam docela padá, za což jsem rád, že můžu pomoct týmu k výhře, ale jinak jsem byl vždycky ten, kdo pořád někoho hledá a za to jsem dostával občas vynadáno.

Trenér na vás nejspíše hodně sází, dokázal byste tipnout, jaký máte „plast time“ (ice time)?

Jsem určitě rád za tu možnost, co dostávám ve hře, je to opravdu velká porce času. Možná díky tomu se mi takhle i daří, člověk je pořád v tempu. Plast time bych tipoval na nějakých 30 minut, což je hodně.

Se Šlehym jsme hračičky, Petr Skála je náš „tatínek“

Zatím jste v TOP 3 nejužitečnějších hráčů ligy, myslíte, že byste mohl vyhrát celé bodování ligy?

Byl by to pro mě určitě úspěch. Uvidíme na konci sezony, jak to dopadne. 

S kým nejčastěji nastupujete v lajně? A s kým jste si nejvíce sednul na hřišti, popřípadě i v kabině?

Já si hrozně sednul s „Vencou Šlehym“ (Václav Šlehofer ml. pozn. red.).Musí se na to hezky koukat, protože se snažíme pořád kombinovat, ale jsme takoví hračičky, že to často překombinujeme (smích). Ale zase jsme u hodně gólů spolu, takže určitě nám to hodně klape. A v šatně si asi nejvíc rozumím s Petrem Skálou, to je takový náš „tatínek“ (smích). Ale určitě se mezi sebou bavíme celá kabina, takže to není, že s někým více a s někým méně.

Jaké jsou vaše cíle s Dobřany jak pro tuto sezonu, tak do budoucna?

Chceme být co nejvýše a kdo ví, třeba za nějaký ten rok, možná už i po téhle sezoně, postoupíme s Dobřany opět do extraligy!

Viděl jsem, že někdy nastupujete v extraligovém Rakovníku, jaký je rozdíl mezi CROSSDOCK Extraligou a 1. Ligou?

Rozdíl to docela je, v extralize je to o dost rychlejší, ale myslím si, že se to pomalu začíná vyrovnávat.

Zažehne Kometa motory a srazí na kolena favorizované Dobřany?

Už za dva dny se opět můžete těšit na zápasy 1. Ligy. K vidění bude celkem 5 zápasů. Probudí se mladý tým z Hostivaře proti Prachaticím? Highlanders si na svém hřišti výsledek s Pražany pohlídali poměrem 4:1, ale jak to dopadne tento víkend? Poradí si Svítkov s hokejbalisty Opavy nebo ne? Na podzim vyzněl souboj těchto dvou týmu lépe pro Opavskou družinu. Využije Olymp výhodu domácího hřiště a překvapí tak suverénní Brno, které pomýšlí na nejvyšší příčky? Získají Jestřábi konečně 3 body a oplatí tak Jihlavě porážku z podzimního utkání? Kolik hráčů z Poličky nastoupí proti TJ Snack Dobřany? Obstojí Západočeši proti borcům Komety, kteří na domácím hřišti Šnekům podlehli 2:1? Jaké výsledky nám přinesou zápasy 13. kola? Tak na to si budeme muset počkat do neděle 17. 3. 2019!