1. liga

Prvoligový zápas kola, Prachatice i Opava se budou snažit napravit zaváhání

Zápas kola v 1. Lize nebude chybět ani o nadcházejícím víkendu, zatímco minulý týden jsme sledovali boj dvou týmů ze spodku postupové osmičky, tentokrát uvidíme souboj lídra celé tabulky z Prachatic, který pocestuje do Opavy, která se naopak nachází na samotném konci osmičky.

Bude mít ještě plné hokejky práce, aby se udržela v lepší části tabulky. Výsledky ze vstupu do jarní části navíc nahrávají tomu, že v neděli by nás mohl čekat boj o každý kousek hřiště. Ten, kdo prohraje, bude mít v jarní části soutěže totiž už dva červené výsledky za sebou!

Opava potřebuje vzkříšení 

Hokejbalistům z Opavy se vůbec nedaří hrát tak, jak by si představovali a potřebovali. Trenér Jiří Christ už po nepovedeném vstupu do ročníku říkal. „Hlavní příčinu vidím v nekázni některých hráčů. Ze střídačky se za to stydím, opravdu! Šestačtyřicet let stojím na střídačce a takové pocity a takhle neukázněný mančaft jsem ještě nikdy neměl… Je to ale asi dané tou společností, oni si nadávají mezi sebou, nadávají rozhodčímu, hádají se soupeři, a to je strašně špatné, s tím se pak nedá úspěšně hrát,“ neskrýval zkušený kouč rozčarování. 

Je tedy otázkou, zda se Opavští už ve zmiňovaném přístupu zlepšili, jelikož po jedenácti odehraných kolech mají na kontě pouhých dvanáct bodů. Opavu, která zažila i hodně nepovedený vstup do jara, kdy doma obdržela sedmibrankový výprask od Hostivaře, trápí především produktivita. Dvaadvacet branek je druhé nejhorší číslo z celé desetičlenné party 1. Ligy. Tohle potřebují Slezané zkrátka expresně začít vylepšovat! 

Hosté budou chtít napravit nečekané zaváhání 

Prachatice přezimovaly na nejvyšší příčce tabulky a mohly v klidu pilovat nedostatky na jarní a rozhodující část sezony. Do té vstoupily minulý týden na hřišti Jindřichova Hradce, chuť na hostujících hokejkách byla vidět veliká, vždyť na branku Hradce vypálil první celek tabulky hned jednatřicetkrát, míček však síť rozvlnil pouze jednou. Takže z minima těžili maximum domácí, kteří sice vypálili mezi tři tyče jenom dvanáctkrát, ze střetnutí ale vydolovali v součtu dva bonusové body po samostatných stříleních. 

Zatímco Jindřichův Hradec se tedy v minulém týdnu odpoutal ze samotného dna tabulky, Prachatice sice zůstávají první, po nečekané ztrátě si ale jistojistě budou chtít napravit chuť už v neděli odpoledne. Podaří se jim tom, nebo se domácí dokážou ještě včas pozvednout a obrat lídra o další body v jarní části? Jindřichohradečtí už prokázali, že to nemožné není, Prachatičtí si ale tím pádem budou dávat v koncovce ještě větší práci a mohlo by nás tudíž čekat zajímavé střetnutí!