1. liga

Polička tak dlouho odstřelovala branku Jihlavy, až nakonec rozhodla

Zápas kola 1. Ligy se odehrál v neděli s dopoledním startem v Poličce. Díky tomu, že sem cestovala Jihlava, došlo na tabulkový souboj, ve kterém podle bodů měli trochu navrch hosté.

Obraz hry však vypadal úplně jinak a celý zápas byla naopak Kometa nebezpečnější, přičemž především ve druhém třetině mohla nejprve bědovat, kolik jim toho jihlavský brankář vychytal. Nakonec ale přeci jenom slavili bezpečné vítězství Východočeši, kteří se rozstříleli až ve třetí části.

Aktivnější domácí se dostali do vedení

Celá první třetina byla asi nejvyrovnanější částí, dopředu se za nerozhodného výsledku tlačila jak domácí Polička, tak také hostující Jihlava. Střelecky to však bylo už hlavně o Kometě, která se devětkrát dostala do koncovky, ale až jedna z posledních před přestávkou byla úspěšnou. To po vhazování ve čtrnácté minutě natáhl po přihrávce svého bratra Davida Josef Hejtmánek a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Tlak Komety navýšení nepřinesl

Polička se do toho od druhé části ještě více obula, a pokud měla Jihlava v první periodě alespoň nějaké příležitosti, tak v dalším pokračování už příliš ne. I díky dvěma přesilovým hrám totiž domácí tlačili a dlouho se snažili jít do dvoubrankového trháku. Mnohdy si ale vylámali zuby na skvělých zákrocích brankáře Humlíčka, dvakrát poté za nim zvonila branková konstrukce. Z ničeho nic pak po pěkné akci cinkla tyčka i u domácí svatyně. Celá druhá patnáctiminutovka ovšem další změnu skóre nepřinesla.

Polička nastoupila a hned rozhodovala

To, o co se domácí snažili v předchozí části, jim nakonec vyšlo až na začátku poslední periody. Během krátké chvíle se totiž dvakrát prosadil Filip Štefka. Jihlava tak začala poznávat, že bodový úspěch z východních Čech se jim vzdaluje mílovými kroky. Naopak Polička se směrem dopředu nepřestala snažit a v posledních vteřinách zápasu z toho byl ještě samostatný únik Ondřeje Tobiáše, který byl úspěšně zakončen. Kometa tak zvítězila jednoznačně 4:0 a předskočila svého soupeře v tabulce.

HODNOCENÍ ZÁPASU

Pavel Štefka (hlavní trenér Poličky): Jsme spokojení, že jsme do jarní části vstoupili výhrou za tři body. Na druhou stranu ale ten náš výkon nebyl úplně optimální, protože jsme tam měli spoustu neproměněných šancí. Při vší úctě k soupeři, jsme určitě mohli vyhrát ještě větším rozdílem. Ale od nás se to dalo čekat, že nebudeme hrát ještě podle představ, jelikož jsme na hřišti skoro netrénovali. Důležitý je tak pro nás výsledek, a tedy to, že jsme zvítězili.

Lukáš Staněk (hlavní trenér Jihlavy): Jak už jsme avizovali dopředu, my teď máme hodně zraněné hráče, navíc je mimo i Honza Střecha, který nám hodně pomáhal. Tu sestavu tudíž lepíme, jak se dá, kluci spolu nehrají ve stejném složené jeden zápas po sobě, a to se musí projevit. Na druhou stranu, v zápase jsme ale předvedli i tak hodně špatný výkon, všude jsme byli pozdě, nevyhráli jsme ani jeden osobní souboj, vhazování v náš prospěch bylo snad jedno a na branku soupeře jsme vystřelili třináctkrát... To je šílené a mluví to asi samo za sebe.

SK Kometa Polička vs. SK Jihlava 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. J. Hejtmánek (D. Hejtmánek), 31. F. Štefka (Grubhoffer), 37. F. Štefka (J. Tobiáš), 45. O. Tobiáš (Augustin)