1. liga

Startuje jarní část 1. Ligy! Do konce základní části zbývá 8. kol, týmy nepadají

Již tento víkend vypukne jarní část druhé nejvyšší hokejbalové soutěže v České republice. Prvoligoví hokejbalisté se od soboty 2. března vrhnou do bojů o co nejlepší postavení pro play off.

Vyřazovací část přivítá tradičně osm celků, takže Černý Petr zbyde pouze na dva týmy, které se letos nemusí bát, že by spadly o patro níže do druhé ligy. Výsostné postavení na čele prvoligové tabulky okupují Prachatice, na něž se dotírá jedno z největších překvapení podzimní části v podobě brněnských Buldoků, kteří na jihočeský soubor ztrácejí pouhý jeden bod, ale Prachatice disponují zápasem k dobru, protože je ještě čeká dohrávka podzimního klání s Přeloučí.

Hned na úvod jihočeské a východočeské derby!

Hned na úvod jarní části se v Jindřichově Hradci odehraje jihočeské derby, k němuž v roli velkého favorita dorazí vítěz podzimní části z Prachatic. Jedná se o jediné sobotní utkání, které naplno otevře brány jarní části druhé nejvyšší hokejbalové soutěže v tuzemsku. Olymp vstupuje do další fáze sezony z posledního místa, když v deseti dosavadních duelech posbíral pouze 8 bodů, to Prachatice mají úplně opačné „starosti“ v podobě udržení výsostného postavení na čele, které si drží po devíti odehraných zápasech se ziskem 24 bodů! V neděli 3. března se odehraje další kvarteto klání, jež zkompletuje 11. kolo. Polička ve svém svatostánku přivítá jihlavské hokejbalisty a bude se jednat o vskutku zajímavý souboj. Tým z Vysočiny okupuje před startem jarní části 4. pozici se ziskem 14 bodů, východočeská Kometa pak na podzim zazářila 13 body, které jí vynesly průběžnou šestou příčku.

Pořádná škatulata se v prvoligové tabulce mohou rozproudit i po utkání v dobřanské kryté hokejbalové hale, kam dorazí největší překvapení podzimní části - brněnští Buldoci. Ti si drží postavení na 2. místě se ziskem 23 bodů, Dobřany ztrácí na jihomoravský celek ze třetí pozice pouze dva body! Opava se na svém hřišti pokusí odrazit k vyšším patrům prvoligového postavení. Slezané se na podzim dost trápili a v utkání proti Hostivaři se mohou v klidu posunout do první poloviny tabulky. Vždyť Opava ztrácí ze 7. místa na pátou Hostivař jen 2 body. První liga je letos nesmírně vyrovnaná a potvrdí to zajisté i další duel nesoucí přízvisko východočeského tradičního a pikantního derby!

11. kolo uzavře Svítkov s Přeloučí. Pardubický celek přivítá na svém hřišti odvěkého rivala. Jestřábi ani Svítkov se v podzimní části neprezentovali stabilními výkony. Oba celky disponují osmibodovým ziskem, osmí Jestřábi ale odehráli o jeden zápas méně než Svítkov. Pro hráče s hvězdou na hrudi se tak bude jednat o nesmírně důležitý zápas v boji o elitní osmičku zajišťující postup do jarních vyřazovacích bojů. Do konce základní části totiž zbývá odehrát 8. kol! Prvoligové družiny navíc mohou v duelech značně riskovat, protože se z desetičlenné soutěže nepadá do druhých regionálních soutěží. Pouze dvěma celkům na 9. a 10. místě zbyde po konci základní části mnoho času na odpočinek před dalším ročníkem.