1. liga

Prvoligoví džentlmeni: Hostivařské produktivní duo bez vyloučení, či kralující Král

V dalším díle statistik podzimní části se zaměříme na hráče 1. Ligy, kteří v letošním ročníku před jarním pokračováním ještě ani jednou neseděli na lavici hanby a drží si navíc vysoký herní standart.

Útočník Hostivaře Marek Brož odehrál na podzim plnou porci 10 zápasů, v nichž ani jednou nefauloval, a navíc si připsal 6 kanadských bodů. Juniorští mistři světa z nedávného šampionátu v Kanadě Marcel Malina s Jakubem Králem pak předvádějí navýsost čistou hru doplněnou o notnou dávku důležitých kanadských bodů pro své mančafty. Kdo se umístil mezi TOP 5 největšími prvoligovými džentlmeny? To se dozvíte v článku!

Tygr „bez drápů“ řádí v dresu hostivařské družiny

Teprve dvacetiletý forvard mladoboleslavských Tygrů posílil v letošním ročníku prvoligového nováčka z Hostivaře, který si může mnout ruce. Marcel Malina neoslabil v podzimní části celek z hlavního města Prahy ani v jednom případě, navíc je nejproduktivnějším hráčem mezi plejery, kteří nebyli v letošním ročníku ani jednou vykázaní na trestnou lavici. Malina si v 5 dosavadních duelech v dresu Hostivaře připsal 8 kanadských bodů za 5 gólů a 3 přesné gólové pasy svým novým souputníkům. Malina byl součástí úspěšné reprezentační dvacítky na posledním mistrovství světa v Kanadě, kde se s partou českých hokejbalistů radoval z titulu mistrů světa pro Českou republiku po dlouhých 16 letech. Středočeský elegán potvrzuje svoji klidnou povahu a vysokou hokejbalovou úroveň.

Svítkovská hvězda táhne útok bez excesů

Osm podzimních duelů, sedm kanadských bodů za čtyři trefy do černého a tři asistence? To je vizitka dalšího čistě hrajícího mladíka ve druhé nejvyšší hokejbalové soutěži. Dvacetiletý technicky vybavený forvard Jakub Král táhne zatím celkem trápící se Svítkov, jenž se před jarním pokračováním soutěže nachází na předposlední pozici prvoligové tabulky. Král ale potvrzuje svoji dlouhodobou formu, která mu vynesla střídavé starty v CROSSDOCK Extralize za královéhradecké piráty, kde ve 12 zápasech zapsal 5 gólů a byl vykázán na trestnou lavici jen v jednom případě. V 1. Lize vyloučený ještě nebyl, a to je nasazován do nejstěžejnějších zápasových situacích, v nichž se rozhodně v rukavičkách nehraje. Jeho rychlý pohyb s rukama ze zlata ale dělají své.

Prachatický Zavřel nebyl ještě za katrem zavřený

Prachatice jsou největším překvapením letošního ročníku 1. Ligy. Jihočeská družina bude vstupovat do jarní části z průběžné první pozice. Výtečně vyvážený tým zkušených bardů s talentovanými mladíky disponuje jak důraznými plejery, tak těmi největšími elegány. Jedním z nich je hodně vytěžovaný Martin Zavřel, který naskočil do všech 9 podzimních duelů Prachatic, v nichž ani jednou nezatáhl za ruční brzdu, nevykoledoval si jediné vyloučení a svému celku navíc pomohl 7 kanadskými body za 3 přesné gólové trefy a 4 asistence. Hráč, který vás ani jednou neoslabí, navíc vám v zápasech dokáže pomoci přísunem bodů, to je teprve trefa do černého!

Hostivař se může spolehnout na zkušenou eleganci

Dvaatřicetiletý útočník sympaticky hrající hostivařské party Marek Brož patří mezi nejslušnější hráče, kteří si v podzimní části druhé nejvyšší soutěže nepřipsali ani jeden trest, a navíc disponují mnoha kanadskými body. Brož si v talentem napěchovaném týmu počíná jako zkušený mazák, který mladým hráčům jasně ukazuje, že není třeba hrát úplně od podlahy a férovou hrou si můžete přijít na slušný přísun individuálních bodíků. Útočník z hlavního města Prahy si před jarním pokračováním 1. Ligy přišel na 6 bodů, z toho se dvakrát radoval z gólu a čtyřikrát asistoval. Brzy s tímto sympaťákem a jedním z největších džentlmenů druhé nejvyšší ligy přineseme na našem webu rozhovor.

Zkušený plejer z Poličky břitvu nepotřebuje

Polička disponuje mnoha energicky hrajícími mladíky, kteří třeba ještě patří do mládežnických kategorií. Každý trenér vám ale potvrdí, že to chce mít v kádru i slušného, velmi zkušeného borce. Tím je na východě Čech třiatřicetiletý útočník Miloš Grubhoffer, který na podzim odehrál slušnou porci sedmi zápasů, v nichž posbíral pro Poličku cenných 5 kanadských bodů za 2 góly a 3 asistence. V minulých ročnících byl sice značně produktivnější, ale Polička zažila podzimní část jako na houpačce, kdy výtečné výkony střídaly výpady. Grubhoffer ke svojí hře přidal notnou dávku slušnosti, když ani v jednom utkání nepykal na lavici hanby a neoslabil zbytečně svůj tým.