1. liga

1. Liga: Prachatice v souboji s Dobřany ukořistily vedoucí příčku

Víkendový program první ligy měl jednoznačný šlágr. Lídr tabulky z Dobřan padl na hřišti v Prachaticích, které ho vystřídaly na čele prvoligové tabulky. Zajímavé výsledky se ale udály i jinde. Opava slaví druhou letošní výhru, Polička v rámci východočeského derby vykradla pardubický Svítkov.

Bitva o čelo přinesla výměnu pozic

Prvoligové dění odstartovalo již v sobotu v Opavě. V souboji celků, které si rozhodně své umístění na konci podzimní části představovaly jinak, vyzvali domácí Přelouč. V defenzivním duelu se na gól čekalo až do závěrečného dějství, rozhodla o výhře jediná branka Opavy. Domácí dokázali opustit poslední příčku a bodově se dotáhnout na předposlední Svítkov.

Z výčtu nedělních zápasů se ten nejzajímavější odehrál v Prachaticích. Lídr tabulky z Dobřan zde inkasoval jednu branku již v prvním zápase, skóre vydrželo až do posledního dějství, kdy se domácímu mužstvu podařilo odskočit na vyšší rozdíl. Suma sumárum, v souboji prvního s druhým slaví Prachatice, které se vyšvihly na vedoucí místo tabulky.

„V Prachaticích jsme si bodovat nezasloužili. Z naší strany to byla jedna velká křeč. Nebyli jsme to prostě my, umíme zahrát lépe, o tom jsem přesvědčen. Znamená to pro nás řadu věcí. Sedneme si na zadek a v týdnu se poctivě připravíme na dalšího soupeře. Na závěr gratuluji domácímu týmu k výhře,“ nespokojeně hodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Dobřan Václav Šlehofer starší.

Oslabená Jihlava padla, Olymp slaví po prodloužení

V rámci 9. kola druhé nejvyšší hokejbalové ligy vyzvali namlsaní Bulldogs Brno na domácím stadionu svého odvěkého rivala z Jihlavy, který momentálně prožívá herní krizi a pro tento zápas postrádal několik klíčových posil. Otěže tohoto klání měli v rukou Brňané, kteří doma opět nezaváhali a přesvědčivě si odnesli již sedmé vítězství v řadě.

Šest branek v základní hrací době a jednu v prodloužení přinesla bitva v Jindřichově Hradci. Celek Hostivaře zde umazal ve třetím dějství manko a odvezl si ze hřiště Olympu alespoň bod za porážku v nastavení. Výsledkový servis bude kompletní až poté, co doplníme, že ve východočeském derby dokázala Polička zvítězit ve Svítkově poměrem 3:1.