1. liga

Buldoci vykradli Hostivař, Svítkov zase Jihlavu. Opava dál tápe

V rámci desetičlenné 1. ligy jsme o prvním listopadovém víkendu viděli čtyři utkání, ve kterých se zrodily zajímavé výsledky. Venkovní výhry oslavili brněnští Buldoci a pardubický Svítkov, naopak další zápas bez bodového zisku musí skousnout dříve obávaná Opava.

Dvoubrankovou ztrátu Buldoci umazali

Vedoucí celek 1. Ligy z Dobřan si o víkendu připsal další tři body do tabulky. Proti poslední Opavě vykročil za výhrou již v prvním dějství jednou vstřelenou brankou, odpor soka ale odrazil v prostřední třetině dalšími třemi brankami. Výsledek 6:0 znamená náskok tří bodů před druhými Prachaticemi, soupeři se naopak jeho krize silně prohlubuje. V úvodních sedmi kolech vyhrál jen jednou a z poslední pozice sleduje všechny soupeře před sebou.

 „Výsledek sice vyzní jednoznačně, ale soupeř z Opavy dlouho kousal. V první části jsme zahodili i několik vypracovaných šancí. Hodně se na tom podílel hostující brankář, který Opavu dlouho držel. Ve druhé části jsme nátlakovou hru ještě navýšili a i se střelecky prosadili. V této části jsme duel rozhodli. V poslední třetině se ale žádná údržba skóre 4:0 z naší strany nekonala. Nadále jsme pokračovali v nasazeném tempu a odměnou nám byly další dvě branky,“ vyjádřil se k průběhu zápasu trenér Dobřan Václav Šlehofer starší.

„V poli musím pochválit úplně všechny kluky, neboť dupali podle not celé utkání. Zejména pak mladíci z řad dorostenců. Věřím, že až tohle moji kluci budou číst, nepoleví a naopak celý mančaft ještě přidá ve svém úsilí, neboť po uspokojení či "pohodičce" přichází trest.  V tomto bývá sport spravedlivý,“ dodává kouč Snacku.

Na pražském hřišti pod Libeňským plynojemem se strhla dramatická gólová bitva, kterou měli lépe rozehranou hokejbalisté domácí Hostivaře. Ovšem Buldoci z Brna dokázali za stavu 1:3 zmobilizovat síly, do hvizdu třiceti odehraných minut vyrovnali a v průběhu závěrečného dějství vstoupili poprvé do vedení, které do konce tohoto klání nepustili, a druhé venkovní vítězství v řadě je v tabulce posouvá na třetí příčku.

Přelouč doma neomylná, Jihlava nikoliv

Již v sobotním zápase kola dokázala Přelouč na domácím hřišti přetlačit celek z Jindřichova Hradce 4:2 a udržela se díky tomu v elitní osmičce. Na dvě branky Jestřábů ve druhé třetině sice soupeř dokázal v závěru dějství zareagovat, stíhací jízdu ale do velkolepého finále nedotáhl.

Pardubický Svítkov poměrně překvapivě zvítězil na hřišti Jihlavy. Na úvodní trefu z první třetiny navázal dalšíma dvěma v prostřední patnáctiminutovce a dobře rozehraný duel již ze své moci nepustil. Vítězství znamenalo odpoutání od poslední Opavy, naopak cesta Jihlavy na horní příčky tabulky se trochu zkomplikovala.

Výsledky 7. - 8. kola 1. Ligy:

HC Jestřábi Přelouč vs. TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

HBC Hostivař vs. HBK Bulldogs Brno 4:5 (1:0, 2:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Vaniš J. (Čejka, Zyta), 17. Jachek (Macek), 23. Čejka – TS, 36. Čejka – 21. Jelínek (Baláč, Emmer), 23. Baláč, 29. Klíma (Emmer), 37. Makara (Emmer), 37. Klíma (Rygel).

Rozhodčí: Pleško, Černý, vyloučení: 6:6, navíc Jandourek (hos.) OT. Využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:1, střely na branku: 32:27.

TJ Snack Dobřany vs. SHC Opava 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

SK Jihlava vs. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)