1. liga

Nádech Jindřichova Hradce v Přelouči přišel pozdě, slaví tak domácí Jestřábi!

1. Liga se v sobotu odehrála pouze jedním zápasem, a to v Přelouči. Tam zajížděl Jindřichův Hradec, který však u Východočechů ještě nikdy za poslední tři roky nevyhrál! V této fázi sezony se oba celky nachází podstatě ve stejných vodách tabulky, tedy na hranici postupu do play off.

Jestřáby navíc trápila ofenziva, takže mírným favoritem byl Olymp, který však nakonec inkasoval hned čtyřikrát!

Nic nenapovídající první část

Začátek zápasu a vlastně i celá první třetina pro vývoj konečného nebo průběžného skóre nic nepřinesla. Aktivnější směrem dopředu byli však o trochu více hosté, kteří by jakoby chtěli brzy jít do vedení a tím tak udělat velký krok k prolomení své smůly na hřišti Jestřábů. I když tedy víckrát musel zasahovat domácí brankář, nakonec gól nepadl v prvních patnácti minutách ani na jedné straně.

Přelouč zabrala a hosty nepouštěla do hry

Druhá část jednoznačně patřila domácím borcům. Ti se hned od prvních chvil snažili tlačit do branky, na což hosté reagovali jen fauly, takže si Východočeši zahráli i přesilové hry. První branka zápasu však padla z hole Kazimíra při normálním hracím čase. A když v polovině druhé periody dával už na rozdíl dvou branek Kade, vypadalo to s hosty bledě!

Jindřichohradečtí inkasovali a pak ještě vycítili šanci

První přesilová hra tak byla potrestána až ve čtyřiatřicáté minutě, a to opět ke smůle Olympu z hole Jestřábů. Povedenou souhru zakončoval přesnou přihrávkou Vlk na Hunala, jenž se už zblízka nemýlil. Domácí se ale stavem 3:0 a zbývajícím časem do závěrečné sirény nechali trošku ukojit a rázem byl vidět znovu více Jindřichův Hradec. Odměna na sebe nenechala dlouho čekat, Přesilovou hru totiž využili i hosté, a to když napříč hřištěm nahrával k zadní tyčce Mátl na Klimeše – 3:1.

Na Olympu byla vidět velká chuť ještě s utkáním něco udělat. Velká snaha směrem dopředu ale častokrát nekončila přesnou střelbou, takže se domácí sice museli vehementně bránit, avšak celkem bez problémů. Jinak to už bylo dvě minuty před koncem, kdy sám Mátl propálil od modré vše, co mu stálo v cestě. Následoval tak oddechový čas pro hosty a chvíle na to, ještě něco vymyslet. Vše však nakonec skončilo brankou domácích do prázdné klece z hole Drápalíka, a tedy nejplodnějším letošním duelem Přelouče, který ji přinesl i teprve druhou plnohodnotnou výhru v sezoně!

-----------

HC Jestřábi Přelouč vs. TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 21. Kazimír (Drápalík), 28. Kade, 34. Hejhal (Vlk, Vorba), 45. Drápalík – 38. Klimeš (D. Mátl, Miláček), 43. D. Mátl (Hunal, Klimeš)