1. liga

Zápas kola první ligy zavede v sobotu naši redakci poprvé v sezoně do Přelouče

1. Liga hokejbalu nabídne tento víkend v rámci redakce hokejbal.cz taktéž Zápas kola. Tento podtitul si tentokrát vysloužilo utkání na východě Čech. Do Přelouče totiž míří hokejbalisté Jindřichova Hradce a bude se tak jednat o souboj celků ze samotné hranice postupu do play off.

Tato otázka se pochopitelně v této fázi sezony ještě neřeší, oba celky by se ale chtěly nastartovat konečně už na vítěznou vlnu!

Přelouč trápí slabá ofenziva

Hokejbalisté Přelouče za sebou mají v aktuální sezoně už šest duelů, při pohledu na tabulku se však Východočechům úsměv do tváří nastěhovat nemůže. Vždyť na kontě mají i stejný počet bodů, tedy také šest. Není proto divu, že se Jestřábi nachází až tři stupínky od konce tabulky a bojují zatím na hranici vyřazovacích bojů. Ale čím to, že se Přelouči zatím letos nedaří? Odpověď je stejně jednoznačná, jako otázka. Nedaří se ji dávat branky, vždyť gólovou radost Jestřábi letos okusili zatím jen devětkrát. Brankovou nemohoucnost dokazuje i poslední zápas z minulého víkendu, ve kterém Přelouč bezbrankovou bitvu s Hostivaří rozsekla až v prodloužení!

Bude něco hrát hostům do karet?

Jindřichův Hradec bude v sobotu dopoledne čekat nejprve táhnoucí se nejméně dvouhodinové cestování ke svému dalšímu soupeři. A mohlo by to tak být především o hostech, jestli mírnou, ale opravdu jen mírnou, roli favorita potvrdí. Jindřichohradečtí se totiž letos také prozatím nepyšní úspěšným vstupem do soutěže, z prvních šesti duelů sice dva vyhráli, v součtu s nulovým ziskem z ostatních duelů je z toho ale také šest bodů, a tedy jen o skóre lepší stupínek před Přeloučí. Jihočechy ale slabá ofenziva oproti domácím netrápí. Sobotní odpolední duel by tak pro oba celky mohl být více než důležitý, je totiž jisté, že jeden z týmů musí vyhrát, a ten by se mohl odpíchnout k lepším zítřkům. V předposledním zápase však Olymp obdržel od Dobřan hned deset branek, v minulém kole ale zase naopak díky šesti trefám slavil proti Svítkovu!

- - - - - - - - - - - 

HC Jestřábi Přelouč vs. TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec, sobota, 14:00