1. liga

Přestřelka na Olympu, jediný gól v Přelouči. Buldoci rozhodli pět vteřin před koncem!

Podzimní část první ligy postupuje opravdu razantním tempem, rozdíl mezi lídry a pronásledovateli narůstá. Další výhru oslavil celek Dobřan, který na hřišti jindřichohradeckého Olympu vstřelil dokonce deset branek, Přelouči pro změnu stačil k dvoubodovému vítězství jen gól jediný.

Na venkovním hřišti se dařilo Poličce a brněnským Buldokům, kteří svého soka srazili až pět vteřin před závěrečnou sirénou.

Svítkov krok od bodového zisku, Dobřany zvládly přestřelku

V Pardubicích bylo k vidění bojovné, rychlé a vyrovnané utkání, kde útoky převažovaly nad obranami. Hosté šli vždy v zápase do vedení, nejčastěji o dva góly, srdnatě bojující domácí v utkání pokaždé dorovnali, a tak rozhodla až akce v poslední minutě. Domácí se snažili strhnout vedení na svoji stranu, ale hosté jejich akci zachytili a podnikli rychlý protiútok tři na jednoho, kdy Emmer posunul na Holuba, ten se neukvapil, přesně rozdal na vrcholky kruhů na naběhnuvšího Vysloužila a ten rozhodl střelou mezi Černického betony o tom, že hosté si tímto gólem pět sekund před koncem utkání odvezou ze Svítkova všechny body.

Další ztráty posledního Svítkova mohl využít Jindřichův Hradec k tomu, aby se od svého soka odpoutal. S vedoucím týmem tabulky z Dobřan sváděl významnou přestřelku, již v první části viděli fanoušci po třech brankách na každé straně. O osudu nakonec rozhodla až závěrečná perioda, ve které Snack svému soupeři čtyřmi góly odskočil. Dohromady padlo na hřišti Olympu celkem šestnáct branek.

„Nemohu být spokojen s herním projevem. Tento výkon nebyl od nás optimální, zejména v první ale i druhé třetině. Měli jsme sice ve hře navrch, ale úkoly jsme plnili jen zpola. Ve třetí části jsme udělali pár změn v sestavě, díky nim se přiblížili našemu hernímu standardu a zápas tím i definitivně rozhodli v náš prospěch. Vše si musíme rozebrat a příště se určitým pasážím vyhnout, zabrat a plnit úkoly pouze ve třetí části, to nestačí, takhle se prostě hrát nedá. Tři body jsou cenné, ale jak říkám, musíme zapracovat na určitých věcech. Toho jsem si plně vědom,“ našel mouchy na výkonu svého týmu dobřanský kouč Václav Šlehofer st.

Oslabená Jihlava padla, Hostivař neskórovala

Celých pětačtyřicet minut hry mezi Přeloučí a Hostivaří divákům na východě Čech radost nepřineslo, rozhodovat se muselo až v prodloužení. Jediný vstřelený gól nakonec padl do sítě hostujícího týmu, který si i přesto odvezl z horké půdy domů cenný bod. Vítězství 5:1 z domácího prostředí Opavy si po kvalitní první třetině odvezla Polička, Jihlava naopak v Prachaticích po nepovedené první části stáhnout manko nezvládla.

„Na zápas jsme odcestovali pouze s jedenácti hráči vinou velké marodky a tím, že ve stejný den hrál pražský Kert Park. Navíc po první třetině odstoupil pro zranění Růžička. Na deset lidí se první liga nedá hrát, výsledek 4:2 je proto ještě přijatelný. Hráčům, co jeli, děkuji za odvedený výkon. Troufám si říct, že jet na tři pětky, odvezli jsme domů minimálně bod,“ komentoval situaci Jihlavy okolo nedělního vystoupení v Prachaticích trenér Lukáš Staněk.

Výsledky 6. - 7. kola 1. Ligy:

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec vs. TJ Snack Dobřan 6:10 (3:3, 2:3, 1:4)

HBC Prachatice vs. SK Jihlava 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)

HBC JTKET Svítkov Stars Pardubice vs. HBK Bulldogs Brno 5:7 (0:2, 3:2, 2:3)

HC Jestřábi Přelouč vs. HBC Hostivař 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

SHC Opava vs. SK Kometa Polička 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)