1. liga

Favorit neměl problém! Jihlava doma znovu vítězila, Opava se tak dál trápí

1. Liga hokejbalu pokračovala v neděli, a to také zápasem v Jihlavě, kam zajížděla Opava. Výběr trenéra Christa ale neprožívá vůbec povedený start do soutěže, naopak jihlavským hráčům se daří podstatě od samého začátku, a i když se jim nedělní utkání příliš herně nepovedlo podle představ.

Nakonec v důležitých situacích dokázali být úspěšnější a zvítězit. To Opavští nezvládli další venkovní utkání a zůstávají blízko dna tabulky.

Úvodní část hodně napověděla

Začátek zápasu se o hodně více povedl domácím, vždyť ti se už ve třetí minutě dostali do vedení. Zasadil se o to Danko, který si svoji extraligovou gólovou chuť přenesl pochopitelně také v rámci střídavých startů do mateřské Jihlavy. Domácí tlačili i nadále a jednobrankovým vedením se nechtěli nechat ukolébat, několik střeleckých pokusů tak bylo vidět sice na obou stranách, ty přesné ale jen od domácích. A to přesně dva, jelikož na konečných 2:0 po první periodě upravoval v desáté minutě Blaško, další již extraligový hráč v barvách Kert Parku.

Opava zabrala, domácí ale neusnuli na vavřínech

Přestávkový rozbor hry a osvětlení taktiky se Opavě vyplatil, tedy alespoň na samotný začátek druhého pokračování střetnutí. Vždyť ve dvacáté minutě bylo zásluhou Palcera sníženo zpět alespoň na rozdíl jedné branky a pro oba celky tak zápas dostal nový náboj. Jenomže hostům bylo k ničemu i to, že se jim prostřední třetina střelecky vydařila více, než domácích. Míček sice několikrát nebezpečně poskakoval u branky, za brankovou čáru ale v této části hry zapadl už jen jednou, a to po koncovce domácích. Přesněji od Hlavatého, který zvyšoval na 3:1 a jihlavskou hru opět výrazně uklidnil.

Zbytečná vyloučení a kouskování hry

Třetí část přinesla hodně osobních soubojů, hrálo se převážně na polovině opavského celku, který ale stále držel alespoň malou jiskřičku naděje. Hloupá vyloučení na obou stranách a řeči mimo hru některých hráčů pak hru zbytečně kouskovaly, z čehož rozhodně neměli radost oba trenéři. To podstatné, tedy gólové přídělky, pak už příliš nehrály roli. Vždyť Střecha pouze pár vteřin před koncem zvyšoval na konečných 4:1 trefou do prázdné klece a jako rozhodující se tak nakonec ukázala už první třetina, kdy padla nakonec i rozdílová branka.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _

OHLASY TRENÉRŮ

Lukáš Staněk (trenér Jihlavy): Jestli jsme z posledních zápasů měli nějakou formu, tak jsme ji proti Opavě nepotvrdili. Hosté hráli hodně důrazně a my jsme se s tím v těch osobních soubojích nedokázali příliš vyrovnat. Spokojený jsem tak byl, když se hrálo, až se třetí třetinou. Samozřejmě, naši nejzkušenější hráči se pak nechali vyloučit, šli jsme hrát do tří, a to rozhodně není nic ke chválení. My ale máme hodně mladý tým, několik kluků z béčka, věkový průměr je dvaadvacet let! Tři body z utkání se tudíž určitě počítají, co se týče hry, tak však tentokrát spokojený nejsem a do příštího zápasu to musíme vylepšit!  

Jiří Christ (trenér Opavy): Jihlava byla lepší, ale měla také více štěstí, protože si myslím, že její první dvě branky padly s trochou štěstí. My jsme naopak to štěstí v utkání neměli, několikrát míček prolétl kolem tyčky, skákal na brankové čáře… Bohužel, nespadlo nám to tam tolikrát, kolikrát bychom potřebovali. Jak se říká, lepší má štěstí a ten hloupější navíc prohrává. Když hrajeme přesilovou hru pět na tři a ještě se necháme vyloučit na pět minut? To potom rozhodně nejde.

SK Jihlava vs. SHC Opava 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Danko (Střecha, Peschout), 10. Blaško (Střecha, Danko), 24. Hlavatý (Bohatý, Růžička), 45. Střecha (Vávrů) – 20. Palcer (Zavřel).