1. liga

Poprvé v letošní sezoně budeme na první lize! Favorit a loňský vicemistr hostí Opavu

Kromě CROSSDOCK Extraligy dává naše redakce prostor také samozřejmě dalším soutěžím, a to i 1. Lize. V neděli se tak vydáme na zápas do Jihlavy, která přivítá Opavu, přičemž ta příliš povedený vstup do sezony neslaví.

Domácí tudíž budou v tomto střetnutí favority a bude tak zajímavé sledovat, jak se s tím hosté po daleké cestě vyrovnají. Sledujte naše sociální sítě, kde nebude chybět tradiční pozápasový rozhovor!

Loňský finalista nezačal špatně i letos

Dlouho se s koncem minulé sezony nevědělo, jak to vlastně s hokejbalem v Jihlavě bude. Po dramatické finálové sérii o postup do extraligy s Karvinou se nakonec jihlavští borci neradovali. K dispozici ale měli ještě barážové utkání s pražským Kovem, tehdejší kapitán Roman Smutný, pro kterého to nakonec bylo zřejmě poslední utkání v kariéře v první lize, ale říkal, že je otázkou, jak to vůbec s celkem bude pro příští sezonu. Zatímco Smutný už hraje v druhém jihlavském týmu, Flyers, druhou ligu a za tři zápasy posbíral už devět kanadských bodů, ta prvoligová Jihlava, jelikož do baráže nakonec nenastoupila, už znovu chytá formu. Momentálně ji patří třetí příčka a do nedělního zápasu jde navíc posilněna venkovní výhrou 5:2 z Jindřichova Hradce!

Opava se prozatím nechytla

Vloni sedmý celek po základní části, letos, po čtyřech odehraných kolech zatím skoro mimo play off a s pouhými třemi body, tedy s jednou výhrou a třemi prohrami. Celek kolem reprezentačního juniorského kouče Jiřího Christa se zatím rozhodně v optimální náladě nenachází! Jak je vidět i při pohledu na statistiky, opavským plejerům chybí tahoun směrem dopředu, vždyť kanadské bodování vede Vojtěch Palcer a ten má na kontě pouhé tři body. Nejen toto určitě budou chtít Slezané v neděli v Jihlavě změnit. Povede se jim to?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Výrazné tváře týmu

Jihlava: Richard Peschout (5+0), Petr Danko (2+3), Jan Střecha (1+3) – Tomáš Humlíček (průměr 2,67 branky na zápas ze tří utkání)

Opava: Vojtěch Palcer (2+1), Adam Holuša, Kryštof Sas, Petr Christ (všichni 1+1) – Jonáš Grufík (průměr 2,50 branky na zápas ze dvou utkání)

SK Jihlava vs. SHC Opava, neděle, 14:00