1. liga

1. Liga: Přelouč nadále čeká na výhru, Dobřany vykradly Poličku

Kompletní kolo přinesl poslední zářijový víkend v 1. Lize. Ve většině případů se více dařilo domácím mužstvům, body z venku přivezly jenom Dobřany a Opava.

Na čele nadále zůstávají neporaženi západočeští šneci s Prachaticemi, naopak na první výhru v novém ročníku neustále čekají hráči z Přelouče, kteří se propadli na samé dno prvoligové tabulky.

Jihlavská výhra, ale..

Jihlavští po loňském úspěchu nezažívají zrovna kvalitní vstup do soutěže, za první tři zápasy uhráli „pouhých“ pět bodů. Nyní se zdá, že se vše obrací k lepšímu. Jihlava dokázala doma díky třem brankám ve třetí třetině přehrát poslední Přelouč, která stále čeká na vítězství. Přesto však kouč Jihlavy nemohl vyjádřit příliš velkou spokojenost.

„Pozitivum ze zápasu je výkon brankáře Humlíčka a slušná hra benjamínků Zbořila s Hermanem. Jinak to bylo upracované vítězství, které oko diváka asi moc nenadchlo. Ke všemu nás dost trápila koncovka. Musíme dál makat a zlepšovat se v podstatě ve všech herních činnostech,“ stále není spokojen jihlavský trenér Lukáš Staněk.

Buldoci hostili tým Jindřichova Hradce, který je poslal na dovolenou v osmifinále play off minulého ročníku. Domácí měli po celé utkání zřetelnou převahu, přesto se jako první ujal vedení Olymp. Brno však zanedlouho srovnalo a v nejemotivnější třetí periodě otočilo skóre. S blížící se sirénou ještě v rozmezí 36 sekund přidalo dvě pojišťující branky a poprvé v sezoně slaví plný bodový zisk. Třetí výhru za tři body si proti Hostivaři připsal tým Prachatic, který svého soka porazil 4:1. Kromě výsledku může domácí těšit i fakt, že za celý zápas nebyli ani jednou vyloučeni.

Dobřany s Opavou vyhrály venku

Jen dvěma týmům se povedlo získat bodový zisk na hřišti soupeře. Opava si pro první body v letošním ročníku musela dojet do Pardubic, kde se jí povedlo vyhrát ve Svítkově. Až byli domácí střelecky aktivnější a podařilo se jim vypracovat si v první části vedení, soupeř nepolevil a zejména díky dvěma využitým přesilovým hrám skóre otočil ve svůj prospěch.

‚‚Před utkáním jsme byli pod tlakem a museli jsme nutně bodovat. Do utkání jsme vstoupili opět vlažně, ale díky přesilovým hrám a zlepšení v druhé třetině, jsme Svítkov přetlačili. Chtěl bych pochválit Kryštofa Sase, který měl skvělý zápas s bilancí 1+1 a hlavně Jonáše Blažka v bráně, který předvedl úžasný výkon. Nutno vyzdvihnout domácího časoměřiče, který mohl na konci druhé třetiny výrazně ovlivnit zápas, ale ukázal, že má ducha fair-play. Skvělý zápas, který se musel divákům líbit a my jsme byli šťastnější,“ tvrdí brankář Opavy Jonáš Grufík.

Souhrn 1. Ligy zakončíme v Poličce, v rámci šlágru kola tam dorazily Dobřany. Doposud neporažený celek Snacku svoji bilanci udržel a ještě vylepšil na hřišti Komety. Góly padaly pouze ve druhé třetině a přinesly výhru lídra tabulky v poměru 2:1.

Trenér Václav Šlehofer musel být po výhře na horké půdě soupeře spokojen: „Letos bude 1. Liga hodně vyrovnaná. Každý může porazit každého, velkou roli jako všude hraje domácí prostředí. My jsme to ve velmi nekompletní sestavě uválčili i s notnou dávkou štěstí. Ovšem i s mladými kluky jsme ani tady nehráli žádného zanďoura. Podržel nás gólman Marek, v poli odehrál parádní zápas Ondra Málek. Chválím celý tým, někteří kluci jsou sice mladí, ale také pospolu od žáčků a i to třeba za čas může být ještě větší plus.“