1. liga

Start jako z partesu! Mistr světa Malina posilnil Hostivař a po 13 vteřinách skóroval

Minulou neděli 23.9. se poprvé v prvoligovém hostivařském dresu objevil světový šampion z nedávného juniorského mistrovství světa v Kanadě Marcel Malina.

Ten do kádru Hostivaře přišel z druholigové Mladé Boleslavi, v utkání proti Poličce hned naskočil do elitní útočné letky a po třinácti vteřinách od úvodního vhazování se střelecky prosadil. „Branka vzešla z pokynu trenéra, na nic nečekat a vlétnout na soupeře hned od začátku,“ prozrazuje mladoboleslavský ostrostřelec Marcel Malina.

Zalíbila se nám hostivařská vize

Nedávno se upekla vaše spolupráce s prvoligovým nováčkem z Hostivaře. Kdy a od koho vám přišla nabídka na střídavé starty a co vás lákalo do hostivařského dobrodružství?

Nabídka přišla už v červenci od Ondřeje Nováka (hlavní kouč A týmu pozn. red.), kdy zamnou a bratry Lhotovými přijel na schůzku do Mladé Boleslavi a nastínil nám bližší plány do budoucna. Zalíbila se nám vize s mladým týmem doplněným zkušenými hráči. Hostivař je za poslední roky tým s největším progresem. Velkou motivací byla také vyšší soutěž a chuť se stále zlepšovat.

Hned ve vašem prvním klání jste nastoupil proti obávanému celku Poličky (vítězství Hostivaře 5:4), která předminulou sezonu absolutně ovládla a v loňském ročníku ji patřila v silné konkurenci 3. příčka. Bylo to hned na úvod těžké utkání, navíc když jste hráli na její půdě?

Zápas byl nesmírně těžký, Polička bude nejspíše jako každý rok patřit k favoritům soutěže, ale toho se nikdo nezalekl, a to nakonec rozhodlo, bojovný a týmový výkon přisoudil body na naši stranu.

Vy jste se ve své premiéře v dresu Hostivaře střelecky prosadil po 13 vteřinách. To byl start jako hrom! Mohl byste popsat, jak k brance došlo a byl jste za tak brzký gól hodně rád?

Branka vzešla z pokynu trenéra, na nic nečekat a vlétnout na soupeře hned od začátku. Celý náš útok napadl obranu až za brankou, kde se nám podařilo vybojovat míček, Lukáš Lhota mi krásně přihrál a já se zkusil vykroužit zpoza brány na bližší tyč. Naštěstí to tam padlo. Byl jsem hodně rad, týmu to pomohlo, a naopak Poličku jsme tím poradně zaskočili.

Lukáš Lhota? Hráč s bohatou budoucností, skvělý útočník!

S kým jste vůbec naskočil do útoku? Hostivař totiž posilnil i váš spoluhráč z Mladé Boleslavi Lukáš Lhota. Je to o to jednodušší, že jste šel do týmu se svým parťákem?

V útoku jsem naskočil s Ondřejem Paličkou, skvělý hráč s bohatou historií v Hostivařském dresu a právě s Lukášem Lhotou. Myslím, že nám to sedlo všem třem skvěle. S Lukášem spolu už nějaký ten pátek hrajeme a Ondřej do našeho útoku skvěle zapadl. Ano, je to o dost jednodušší, Lukáš navíc zná prostředí skvěle, po loňské štaci v play off dorostu, kde hájil barvy Hostivaře. I na hřišti je to jednodušší, takhle skvělého útočníka jen tak nenajdete, pro mě jeden z nejlepších mládežnických hráčů s bohatou budoucností, včetně nadcházejícího MS U20.

Nastupujete letos ještě za mladoboleslavské Tygry, kteří se letos nepřihlásili do druhé nejvyšší soutěže? Proč se tak vůbec stalo a není pro Boleslav druhá regionální liga málo?

Boleslavský A tým se připravuje na omlazení, už letos nastupuje dost mladých kluků a 2. Liga je pro ně skvělý start. Sešlo se to tak, že do druhé ligy sestoupilo spousta kvalitních týmů a myslím, že liga je nesmírně vyrovnaná. My si ovšem chceme 1.Ligu vybojovat sportovní cestou a ukázat všem, že patříme zpátky mezi elitu!

CROSSDOCK Extraliga mě láká, ale musím se ještě zlepšit

Jak často vás fanoušci hokejbalu uvidí v 1. Lize v dresu Hostivaře? Budete preferovat vyšší soutěž, nebo je prioritou Mladá Boleslav?

Zápasů v hostivařském dresu moc nestihnu, ale za každou příležitost zahrát si s tak skvělými hráči budu moc rád. Každopádně v zápasech, na kterých nebudu, Hostivaři držím strašně moc palce. Uvidíme, jak to nakonec bude, ale přednost má samozřejmě Boleslav, kde letos míříme na nejvyšší příčky.

Netoužíte zkusit nějakou štaci v CROSSDOCK Extralize?

Extraliga mě láká, ale abych byl schopný hrát na takové úrovni, tak se musím ještě dost zlepšit, podle mého na to ještě nemám výkonnost, ale to je přesně to, co mě motivuje, jednou bych rád stabilně v extralize naskakoval.

V červenci jste pomohl vybojovat na juniorském mistrovství světa v Kanadě titul světových šampionů pro dvacítku po 16 letech! Máte v sobě stále ty slastné pocity a na co z onoho šampionátu nikdy nezapomenete?

Samozřejmě, na takový zážitek se jen tak nezapomíná. Byla to opravdu úžasná jízda se skvělou partou. Rád vzpomínám na pocit štěstí, který mě naplnil po vítězné brance Matěje Štefky. Takový pocit bych přál každému. Ale přeci jen už bude čas se od toho oprostit a jít dal, vzpomínky zůstanou, ale nesmím usnout na Vavřínech.