1. liga

Dobřany a Prachatice zůstávají stoprocentní, Opava nečekaně bez bodu

Čtyři zápasy 1. Ligy přinesly hrůzu především fanouškům Jihlavy, která utrpěla šestibrankový příděl v Dobřanech. Spolu se Snackem slaví neporazitelnost i Prachatice, jež si pro změnu poradily na vlastním hřišti s Opavou.

Po prvoligovém comebacku slaví úvodní bodový zisk tým z Hostivaře, který si vyšlápl na předloňského mistra a loňský bronzový celek druhé nejvyšší soutěže z Poličky a to navíc na jeho domácí půdě!

Událost číslo jedna? Šest branek v síti Jihlavy

Největším překvapením víkendu je jednoznačná prohra Jihlavy na hřišti Dobřan. Jihlavští nepřijeli na hřiště šneků zrovna v největším počtu hráčů a podle toho se i zápas vyvíjel. Domácí postupem času začali soupeře víc a víc přehrávat a nakonec do jeho sítě nastříleli šest branek. Tím pádem tak po třech kolech mají na kontě devět bodů a vedou prvoligovou tabulku.

„Na to, že jsme vyrazili ve dvanácti lidech, tak jsme odehráli slušnou první třetinu. Sice domácí byli lepší, ale my jsme poctivě bránili - měli sílu. Pak se bohužel zranil Sobotka, náš nejlepší obránce a následně Bohatý. Zápas jsme dohrávali v deseti lidech a díky zbytečným oslabením jsme opět inkasovali. Výsledek je ještě přijatelný. Mohlo to dopadnout daleko hůře,“ komentoval průběh utkání útočník Jihlavy Petr Danko.

Na opačné straně panovala u Václava Šlehofera staršího pochopitelně mnohem větší spokojenost: „Opět jsme byli připraveni na silného soupeře a to se i v první třetině potvrdilo. Od druhé části už jsme toho Jihlavě moc nedovolili a odskočili na rozdíl tří branek. V závěrečné třetině jsme nedopustili kontaktní branku a naopak pátou trefou strhli definitivně zápas na svoji stranu. Samozřejmě se vše hodnotí snáz, hledíte pouze na úspěchy a létají jen samé pochvaly. Jenže je také zapotřebí mít patřičnou pokoru k soupeřům a k soutěži jako takové, přece jen jsme na jejím začátku. Těžká období určitě přijdou a tam se ukáže, jakým směrem tenhle velmi mladý tým půjde.“

Na nejvýše položeném stadionu 1. Ligy se dále střetly dva mančafty, které v současném ročníku doposud nesklidily body, konkrétně brněnští Buldoci a Jestřábi z Přelouče. V první bezbrankové periodě nevyužili hosté své obrovské převahy, pak se duel vyrovnal a v závěrečném dějství měli enormní tlak pro změnu domácí. Tudíž by se dalo hovořit o spravedlivé remíze. V nastaveném čase rozhodl Martin Šmarda a druhý bod tak zůstal na Moravě.

Prachatice přetlačily Opavu, Hostivař slaví

Spolu s Dobřany jsou neporaženy ještě Prachatice, ty ale mají za sebou teprve dvě utkání. Proti Opavě rozhodly o výhře ve třetí třetině, ve které se jim povedlo strhnout nerozhodný stav na svoji stranu. „Měli jsme lepší vstup do utkání a je škoda, že jsme nezužitkovali v první třetině špatný pohyb hostí a nepřidali jsme více branek. Následně se hra vyrovnala, velkou překážkou byl pro nás výborně chytající brankář hostí. Byl to těžký zápas a jsem rád, že jsme ho dovedli do vítězného konce. Své hráče musím pochválit za trpělivost a bojovnost,“ chrlil superlativy trenér Prachatic Vít Čapek.

Po zajímavém průběhu slaví první prvoligovou výhru po návratu do druhé nejvyšší soutěže Hostivař. Tým z Prahy si zajel pro tříbodový zisk do Poličky, kde na hřišti Komety po dvou třetinách vedla o dvě branky, nakonec se ale musela o výhru obávat. Diváci nakonec viděli devět branek a premiérovou výhru Hostivaře v poměru 5:4.

Výsledky 2. - 3. kola:

TJ Snack Dobřany vs. SK Jihlava 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

HBC Prachatice vs. SHC Opava 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

HBK Bulldogs Brno vs. HC Jestřábi Přelouč 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

SK Kometa Polička vs. HBC Hostivař 4:5 (1:2, 1:2, 2:1)

Průběžné pořadí 1. Ligy:

1. TJ Snack Dobřany 13:4 - 9 bodů

2. HBC Prachatice 9:4 - 6 b.

3. SK Jihlava 5:8 - 5 b.

4. SK Kometa Polička 16:7 - 4 b.

5. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 8:8 - 3 b.

6. TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 4:7 - 3 b.

7. HBC Hostivař 6:12 - 3 b.

8. HBK Bulldogs Brno 3:14 - 2 b.

--------------------------------------------------------------------------------

9. HC Jestřábi Přelouč 4:8 - 1 b.

10. SHC Opava 3:5 - 0 b.