1. liga

Sehraje se baráž? Těžká otázka, musíme to důkladně probrat, přemítá jihlavský Smutný

Jihlava toužila, chtěla, bojovala. První dva duely finále 1. Ligy v Karviné ale nezvládla a vedení Severomoravanů 2:0 na zápasy se nakonec ukázalo, jako zřejmě to rozhodující.

Domácí zápas totiž Jihlava nejprve zvládla, o den později, když se pokoušela sérii vyrovnat, se už to ale jihlavským hráčům nepodařilo a nakonec tak končí stříbrní. Úplný konec sezony by to ale ještě znamenat neměl.

Jihlava má totiž právo zabojovat o extraligu v baráži s posledním celkem nejvyšší soutěže z Palmovky. Otázka boje o příslušnost v české elitní soutěži, je však momentálně ještě ve hvězdách, ostatně to přiznal ihned po posledním finálovém zápase i jihlavský kapitán Roman Smutný.

Romane, po prohrané finálové série, navíc po zápase, kdy jste vstali z mrtvých, jsou vaše pocity asi jasné…

Samozřejmě, tahle prohra nás mrzí, kór když je to poslední zápas sezony. Na druhou stranu na sebe ale můžeme být hrdí, na to, co jsme dokázali, i přesto, že jsme často lepili sestavu, jak se jen dalo. Jsem na kluky strašně pyšný a hrdý, že končíme druzí. Sportovně uznávám, že Karviná byla nad naše síly, bohužel.  

V čem tedy byla lepší? Čtvrtý rozhodující zápas byl totiž krásným měřítkem, jelikož když jste zapnuli, měla zase problémy Karviná a takto se to střídalo...

V tom nedělním zápase byla ta první třetina z naší strany strašná a zaslouženě jsme prohrávali 0:2, jelikož jsme začali strašně vlažně. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo… V kabině jsme si všechno během první přestávky vyříkali a naštěstí se nám povedlo vyrovnat na 3:3, jenomže ve třetí třetině přišlo zbytečné vyloučení, ze kterého padla ta rozhodující branka. Luka je střelec, on ví, kam se postavit a jak zamířit.

O Lukovi jsme se bavili každý zápas, třetinu i střídání

Tahle série byla tak trochu právě Vladimíru Lukovi, poslední zápas rozhodoval čtyřmi brankami, první dva duely v Karviné vás obdaroval dohromady pěti góly. Říkali jste si, že musíte bránit hlavně jeho?

(úsměv) Bavili jsme se o tom každý zápas, každou třetinu a každé střídání, ale bohužel… Všichni jsme věděli, že on si ten prostor umí najít a vstřelit z hodně míst branku.

Nebýt jeho, vypadalo by to jinak?

Asi ano, myslím, že bychom Karvinou jinak potrápili o trochu více. Ale klobouk dolů před ním, on už i v těch prvních dvou zápasech naši obranu hodně zlobil a teď v tom posledním zápase to jenom korunoval.

Nevěřím tomu, že se nějak dobře poskládáme i na příští sezonu

Vy jste hned na začátku zmínil, že to byl poslední zápas sezony. Ovšem vy byste se ještě měli střetnout v baráži s pražským Kovem…

Ano, ta baráž by nás ještě čekat měla. Nicméně my si teď musíme sednout a důkladně probrat, jestli do Prahy vůbec pojedeme. Je to těžká otázka, nevím, jestli budeme mít lidi na to, abychom poskládali tým, a nevím, co by se dělo příští sezonu. V nejbližších dnech bude jasno, jak to bude.

Ať už to dopadne jakkoliv, i tak to pro vás ale letos byla už úspěšná sezona. Základní část jste totiž zakončili na třetím místě a ve vyřazovacích bojích jste tak svoje postavení ještě o jednu příčku vylepšili!

Jasně, tohle určitě úspěch je, na oslavy ale už moc síly nejsou. (směje se) Po té minulé nepovedené sezoně, co tu byla, se tenhle ročník i díky klukům, co se vrátili ze Slovenska, hodně povedl! Honza Střecha s Petrem Dankem nás tam dotáhli, byla to tak i jejich série a sezona, klobouk dolů.

Jaké tedy s výhledem na příští sezonu teď máte pocity?

Uvidíme, co se bude dít dál. Jestli tito kluci mají nějaké nabídky z extraligy, navíc někteří další končí, tak nevěřím tomu, že se nějak dobře poskládáme i na příští sezonu. Netuším, jak to bude…