1. liga

Lukova zkušenost rozhodovala dramatický zápas v Jihlavě, Karviná vítá extraligu!

Karviná slaví! Dramatická bitva ve finálové sérii play off 1. Ligy dovedla vítěze základní části také k celkové trofeji za vítězství druhé nejvyšší hokejbalové soutěže.

Domácí Jihlava sice dokázala smazat dvoubrankové manko a na začátku třetí části poté šahala i po vedení, zkušenost jinak profesionálního hokejisty Vladimíra Luky ale poté rozhodla. Karvinský forvard totiž v zápase zaznamenal celkem čtyři branky a přisoudil tak svému celku extraligovou příslušnost pro nadcházející sezonu 2018/19!

Karviná začala o hodně lépe než o den předtím

Sobotní zápas se herně nejprve vyvedl lépe hostům, karvinští hokejbalisté si však žádnou vyloženou šanci nevypracovali, takže i proto se Jihlava dostala do vedení, které pak i převtělila ve snížení v sérii. O den později už to ale vypadalo naprosto jinak, hosté byli od prvních chvil jednoznačně lepší a první gól tak na sebe nenechal dlouho čekat. Od třetí minuty tak na světelné tabuli svítilo skóre 0:1, o které se postaral svoji první brankou v zápase Luka. Chvíli po polovině první části se pak šikovnou tečí prosadil Vašek a s domácími to vypadlo bledě.

Jihlava otočila hru a třikrát se radovala

Domácím se od druhé periody začalo dařit o hodně lépe a kapitán Smutný vrátil zase malou jiskřičku naděje brankou už šestapadesát vteřin po úvodním vhazování. Jenomže ve dvaadvacáté minutě přispěchal s odpovědí Luka a Severomoravané tak opět vedli o dvě branky. Na hráčích Jihlavy byl ale stále vidět velký elán a touha za vyrovnáním, což se nakonec i opravdu stalo! Na 2:3 totiž snižoval po krásném individuálním úniku po vhazování před brankářem Střecha a dvanáct vteřin před druhou sirénou zase zakončoval jihlavskou přesilovkovou souhru Javorka.

Tlak branku nepřinesl, pak hosté rozhodli!

Vyrovnání a branka do šatny pochopitelně přineslo na hokejky domácích obrovský elán, začátek třetí části tudíž nabídl hru převážně na polovině Karviné, kde se dostal do hry také její brankář. Možná necelou desítku střel během pár minut však Smolka dokázal pokrýt, až z toho nakonec byla radost na druhé straně. Po vhazování zůstal mezi kruhy úplně neobsazený Luka, který se nemohl snad ani mýlit a zkompletovaným hattrickem v tuto chvíli hodně přiblížil Karvinou extralize. A když pak Luka svoji one man show ještě dovršil čtvrtou brankou v zápase, mohl už jen přes polovinu hřiště zamířit do prázdné klece Pořízek a definitivně tak odšpuntovat karvinské oslavy postupu mezi české elitní hokejbalové týmy!

------

SK Jihlava vs. HbK Karviná 3:6 (0:2, 3:1, 0:3)

Konec série: 1:3

Branky a nahrávky: 16. Smutný (Fiala), 28. Střecha (Danko), 30. Javorka (Danko) - 3. Luka (Pala, Pořízek), 9. Vašek, 22. Luka (Pořízek), 41. Luka (Pala), 43. Luka, 43. Pořízek (Luka, Pala)