1. liga

Klukům se sluší poděkovat, že jsme snížení série zvládli, chválil jihlavský Humlíček

Jihlavský sen o přímém postupu do české hokejbalové extraligy stále žije! Po minulém víkendu finále 1. Ligy, kdy v Karviné dvakrát zvítězil domácí tým, to s jihlavskými hokejbalisty sice tak nadějně nevypadalo, třetí duel, tedy už v Jihlavě, však bezpečně domácí zvládli.

Nyní jsou tak už pouhý krok od vyrovnání série. Podílel se na tom i brankář Tomáš Humlíček, který si zachytal především ve třetí části, kde i přišel o čisté konto. Mrzet ho to však nemusí, už v neděli hodinu před polednem totiž začne souboj, který může finále poslat k rozhodujícímu pátému duelu!

Vyložené šance naštěstí neměli, proto se nedostali do vedení

Tomáši, série je snížena, takže už se zase nenacházíte v tak nevýhodné pozici. Bezprostředně po třetím zápase tak alespoň trošku musela panovat spokojenost, ne?

Určitě, chtěli jsme to v sobotu už konečně urvat, to byl náš jediný cíl, protože už jsme měli nůž na krku. Věděli jsme, že je doma dokážeme zmáčknout, a že když dáme první branky my, tak oni už odpadnou. Naštěstí to tak skutečně bylo.

První perioda se ale dle mého pohledu vydařila lépe Karviné…

Možná ano, ale nějaké šance moc neměli.

To máte pravdu, herně to ale nejprve vypadalo lépe z jejich strany.

Naštěstí neměli nějaké loženky, takže se nedostali do vedení. Ale hráli sympatický hokejbal, to je pravda. Ostatně jako doma, kde se jim také dařilo hrát pohledně. Jsem ale rád, že zatím i v Jihlavě vítězí domácí.

Pro vás naštěstí ty šance Karviné přišly až ve třetí části, kdy už bylo rozhodnuto, že?

To je pravda, ve třetí části nás tam ze začátku zmáčkli, jinak jsme je ale dokázali dobře zastavit. Sluší se za to klukům poděkovat, že mi to pomohli vzadu zavřít, a dokázali jsme vybojovat důležité vítězství.

V neděli chceme sérii vyrovnat! 

Dlouho jste také šahal po první nule ve finále, kterou vám nakonec pokazila poměrně zbytečná branka. Viděl jste to také tak?

Nějak se to tam odrazilo na brankoviště a obránce to hledal vpravo a vlevo. Já pod sebe moc nevidím, kde nakonec i míček byl, takže to tam ten hostující útočník nakonec dokázal napotřetí domlátit. Stane se, je to sice smůla, ale nevadí, důležité je, že jsme zvítězili.

Na pohled diváka si myslím, že dvě utkání v Karviné ale byly o něco lepší, v čem tam byl soupeř výraznější?

V Karviné jsem začal špatně, dostal jsem z prvních dvou střele hned i první dvě branky, pak se to s námi vezlo a nedokázali jsme už na tlak domácích odpovědět. Oni už to takticky ubránili a získali potom doma i druhé vítězství.  

Ve třetím zápase se v závěrečné třetině zbytečně hra kouskovala kvůli faulům, věříte, že když se jich budete v neděli vyvarovat, mohli byste finále vyrovnat?

Určitě, když nebudeme faulovat a naopak oni nás ano, tak je z přesilovek snad dokážeme udolat. Tak bychom mohli vybojovat i druhé vítězství v sérii, které si moc přejeme. Doufám, že se nám povede vyhrát i druhý domácí zápas.

Byl po sobotním utkání nějaký podvečerní teambuilding?

(usměje se) Na to není čas, po zápase jsme si dali na hřišti dvě piva a pak jsme všichni šli domů spát. V neděli totiž chceme být všichni připravení na vyrovnání série!