1. liga

Karviná první mečbol k postupu do extraligy nevyužila, Jihlava doma jasně zvítězila

O tomto víkendu pokračuje finále 1. Ligy hokejbalu, a to odvetnými zápasy v Jihlavě. Minulý týden se totiž v Karviné odehrály dvě úvodí bitvy, které však zvládli lépe domácí. I tentokrát se však zatím lépe daří domácím, Jihlavští totiž dokázali snížit stav sérii na 1:2.

Stále tak ještě reálně usilují o přímý postup mezi českou hokejbalovou elitu. O tom, zda se bude muset odehrát pátý rozhodující mač, se dozvíme už v neděli odpoledne, kdy bude vrcholit druhý zápas v Jihlavě!

SK Jihlava vs. HbK Karviná 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

V sobotu už šlo o hodně! Karviná byla jeden poslední, avšak nejtěžší krůček, od přímého postupu do CROSSDOCK Extraligy. Tahle bitva ale ještě zdaleka nemá vítěze, vždyť minulý týden v Karviné se odehrály dva velké boje s několika zvraty, dlouho to totiž vypadalo, že se po neděli bude série do Jihlavy stěhovat za vyrovnaného stavu. Domácí pak ale zabrali a ukořistili atraktivní výhodu mečbolu. Na hřiště svého soupeře tak Karvinští cestovali v plné sestavě, ve které nechyběl ani jinak profesionální hokejista Vladimír Luka, jenž si letos vyzkoušel i pár extraligových zápasů hokejbalového play off, a to za hradecké Piráty. Jihlava zase v sestavě měla své odchovance, vždyť z pražského Kert Parku, jenž má tento víkend před finále volno, se v sestavě objevil forvard Jaroslav Javorka a v zadních řadách nastoupil Jan Blaško.

A už od začátku zápasu bylo jasné, že ani jeden z celků se nikam zbytečně nebude hnát, aby neudělal chybu. Karviná mohla mít menší psychickou výhodu toho, že v letošních vyřazovacích zápasech odehrála zatím 8 střetnutí, přičemž všechna tři vyhrála! První perioda tak toho příliš nepřinesla, menší převahu možná měli právě hosté, kterým ale vyložená šance chyběla.

A tak se od druhé části více do hry dostali Jihlavští. Na úvodní branku ze druhé poloviny druhého pokračování ještě domácí dokázali v závěru navázat a do kabin si tak odnášeli pohodlné dvoubrankové vedení. Třetí část byla na branky nejplodnější, pálili především domácí, jenž hostujícího brankáře překonali ještě třikrát. Závěrečná perioda se nakonec trochu protáhla, na obou stranách přišlo totiž několik zbytečných trestů a celý konec se tak hodně kouskoval. Domácí brankář pak přišel o čisté konto, kdy nedokázala jihlavská defenziva rychle dostat propadlý míček z prostoru před klecí a i karvinští hráči tak mohli oslavit alespoň jednu branku. Ta ale nic nezměnila na tom, že Jihlava bude v neděli od 11:00 hrát už o vyrovnání finálové série!

----------

SK Jihlava vs. HbK Karviná, neděle, 11:00