1. liga

Karviná pluje na vítězné vlně! Vybojuje si CROSSDOCK Extraligu v nejkratším čase?

Je to zatím Karviná, která i nadále prochází celým play off 1. Ligy bez porážky. V obou finálových případech porazila na svém hřišti Jihlavu 6:3, a je tak jedinou výhru od postupu do CROSSDOCK Extraligy. Už v sobotu tak může slavit, ale na hřišti Jihlavy ji rozhodně nečeká lehký úkol.

Jihlavští však v případě prohry mají i nadále šanci se o nejvyšší českou hokejbalovou soutěž poprat v baráži. Sobotní utkání můžete sledovat živě na webu tvcom.cz!

16:00 SK Jihlava (3.) vs. HbK Karviná (1.)

Stav série: 0:2.

1. utkání: 

HbK Karviná vs. SK Jihlava 6:3 (4:2, 0:0, 2:1)

V úvodním utkání padlo šest branek hned v úvodní třetině. Jako první šla do vedení Jihlava, Karviná se však čtyřmi brankami dostala do vedení. Jihlava sice necelou minutu před první sirénou snížila, ale i tak odcházela do šaten s dvoubrankovým vedením Karviná. Druhá část sice žádnou branku nepřinesla, ale diváci se v závěrečné patnáctiminutovce gólů opět dočkali. I tentokrát se lépe dařilo domácím, kteří vstřelili o branku více, což jim v celkovém součtu přineslo vítězství 6:3. Hattrickem se blýskl profesionální hokejista Vladimír Luka.

2. utkání: 

HbK Karviná vs. SK Jihlava 6:3 (0:2, 2:1, 4:0)

Start nedělního utkání vyšel lépe Jihlavě. Branky v první třetině vstřelila pouze ona a ujala se tak vedení 0:2. Karviná dokázala ve druhé patnáctiminutovce vyrovnat skóre, ale Jihlava se opět ujala vedení. Největší tlak si však Karviná nechala až na závěrečnou třetinu. V té se jí podařilo hned čtyřikrát pálit do černého a stejně jako v sobotu, i ve druhém utkání slavila výhru 6:3 a ujala se dvouzápasového vedení v celé sérii. Dvěma brankami k výhře přispěl Vladimír Luka a Martin Pala.