1. liga

Taková klasická karvinská neděle. Přijdu, když nám teče do bot, směje se Vašek

Ve finále první ligy vede Karviná nad Jihlavou již 2:0 na zápasy a je tak jediný krůček od přímého postupu do nejvyšší soutěže. Zejména druhé utkání série se na východě republiky neodvíjelo pro domácí hokejbalisty příznivě, v první části totiž dvakrát inkasovali a skóre duelu museli otáčet.

Důležitým gólem k obratu přispěl obránce Martin Vašek, jeho první trefa v play off přiblížila Karvinou k extralize!

Čekali jsme, že se porazí sami

Před vlastními fanoušky jste dokázali zvládnout i druhý zápas finálové série. S výsledkem můžete být spokojeni, co říct na výkon Karviné?

Spokojenost je určitě na místě. Chtěli jsme oba dva domácí zápasy zvládnout, to se povedlo a nyní se budeme snažit celou záležitost co nejdříve ukončit. Dáme do toho, co to půjde. Jihlava hraje úplně jiný hokejbal než naši dva soupeři před nimi. Hrají hokejbalově, sice tak na jednu lajnu, ale dělalo nám to obrovské problémy. Navíc přišla naše klasická neděle. Čekáme, že se soupeř porazí sám a kvůli tomu pak musíme dotahovat. Dnes to byla ztráta 0:2, následně se ukázala síla našeho mužstva.

Co vlastně stálo za tím, že do třetí třetiny vlétla Karviná doslova jako uragán?

Vítr musel proběhnout, abychom se nakopli. Víme ale, že neděle takto funguje (směje se). Začneme hrát, až když prohráváme. Víme, co máme dělat. Funguje to tak jak má a sami jste mohli vidět, jak to nakonec dopadlo.

Finálové zápasy 1. Ligy jsou reklamou na hokejbal – v obou zápasech padlo devět branek. Čím to, že finále není svázáno taktikou a defenzivními úkony?

Je to tím, že hrajeme otevřený hokejbal. Jde o hodně, o titul a postup do extraligy. Oba týmy chtějí postoupit, snažíme se to uhrát již nyní a vyhnout se baráži. Tým funguje na jedničku, máme nové hřiště, takže když to tak zůstane, můžeme hrát extraligu úplně v pohodě, ne jako v předchozím případě.

V Jihlavě na nás nastoupí, nechceme tam zůstávat do neděle

Vy jste ve druhém zápase proti Jihlavě vstřelil první branku v play off, jste spíše svátečním střelcem?

Spíš dělám tu černou práci okolo. Přijdu, když našemu týmu teče do bot (směje se). To samé s Prachaticemi, prohrávali jsme, přispěchal jsem s dvěma asistencemi a bylo to. Je to spíš taková legrácka. Hlavně, že vyhráváme.

Čím vás může Jihlava zaskočit o následujícím víkendu?

Čekáme od nich větší nástup, pomůže jim domácí prostředí. Ale my to musíme ukončit, nechceme v Jihlavě zůstávat do neděle. Uděláme vše pro to, abychom vyhrál, hned odjeli a slavili titul!