1. liga

Startuje finále 1. Ligy, který z celků si připíše první porážku v play off?

O víkendu odstartuje finále 1. Ligy, do kterého postoupily týmy Karviné a Jihlavy. Karviná vstupovala do play off z první příčky a nedovolila zaváhání. Jihlava měla cestu o trochu těžší, neboť se v semifinále utkala s Poličkou, která skončila po základní části o příčku výše.

Bodové rozdíly však byly minimální, a proto jasné výsledky 3:0 v obou sériích asi očekával málokdo. Ani jeden z finalistů neprohrál v play off ani jedno utkání, necháme se tak překvapit, jak bude vypadat jejich společný souboj.

HbK Karviná (1.) vs. SK Jihlava (3.)

Sobota 19.5. v 18:00 (hřiště Karviná)

Neděle 20.6. v 11:00 (hřiště Karviná)

Karviná díky jednomu bodu navíc vstoupila do play off z první příčky, o pouhé dva body méně měla Jihlava, která prošla přes druhou Poličku až do finále 1. Ligy. Oba týmy postoupily po základní části přímo do čtvrtfinále, kde si poradily se svými soupeři jasně 3:0 na zápasy. Také semifinále skončilo stejnými výsledky, tentokrát však soupeři zlobili více. Ani jeden ale nedokázal uspět a nesebral finalistům ani jedno utkání. Společný duel ze základní části mluví jasně ve prospěch Karviné, která vyhrála 8:2. Všichni však vědí, že play off je úplně jiná soutěž, která teprve oba celky pořádně prověří.

Vzájemné utkání ze základní části:

19.11.2017 HbK Karviná vs. SK Jihlava 8:2 (1:0, 5:0, 2:2)

Lumír Rosůlek (trenér HbK Karviná) - „Naše šance jsou naprosto stejné. Jdeme do toho jako do jakéhokoliv zápasu, který chceme vyhrát a uděláme proto maximum. Jihlava bude určitě těžký soupeř, postoupila s nejnižším počtem zápasů do finále tak jako my. Na finále se těšíme, pilně se na něj připravujeme a věříme, že to bude pohledný hokejbal se vším, co k finále patří."