1. liga

Polička loňský triumf nezopakuje. Jihlava trestala naše chyby, podotkl trenér Štefka

Semifinálové série play off 1. Ligy nabraly velmi rychlý spád a po třech zápasech bylo hotovo. Z postupu do velkolepého finále se v nejkratší možné době radovala Jihlava i Karviná, oba celky zvládly do finále postoupit po šesti výhrách v řadě a mohou se chystat na závěrečné ligové vyvrcholení.

Poražený finalista pak míří do baráže o CROSSDOCK Extraligu, v níž se střetne s pražsým KOVEM.

Jihlava otěže série nepustila, obhájce končí

Série mezi Poličkou a Jihlavou přinesla zajímavé hokejbalové zápasy, v rámci kterých se utkal druhý a třetí tým základní části. Zatímco v Poličce se Jihlavští radovali po výsledcích 5:2 a 3:2 po prodloužení, na jihlavské půdě padly pouze čtyři branky. Těsný náskok si domácí vysloužili již v první třetině a během zápasu si ho hlídali. Výsledek 3:1 odšpuntoval jejich postupovou radost, pro Kometu naopak sezona skončila.

„Semifinálová série s Jihlavou nám nevyšla podle našich představ. Soupeř hrál velmi dobře ve vlastní třetině a přes velmi těsnou a důraznou obranu jsme se jen těžko prosazovali do střeleckých pozic. V celé sérii jsme navíc vyrobili více chyb, než soupeř, především dva góly ve vlastní přesilovce, které jsme dostali v 1. a 3. zápase, nám vždy sebraly energii. Ve chvílích, kdy jsme se mohli nadechnout k nějakému náporu,“ shrnul hlavní příčiny poličského neúspěch trenér Pavel Štefka.

Následně ale uznal kvalitu Jihlavy a popřál jí do finále hodně štěstí: „Soupeř skvěle využíval rychlé brejky a chladnokrevně trestal naše chyby. Jihlava byla prostě o něco lepší a zkušenější a postup si zasloužila. Kluky jsme ale pochválili, dali do hry srdce, bojovali, i když nám to momentálně nešlo, a určitě je to pro ně další velká zkušenost. Většina z nich má před sebou ještě mnoho sérií play off a takovéto zápasy jsou pro ně veliká škola. Jihlavě přeji, aby si udržela svoji momentální formu a fandím ji ve finále proti Karviné.“

Dobřany kousaly, ani potřetí ale Karvinou nezdolaly

Dobřany nebyly v souboji s vítězem základní části z Karviné favoritem, přesto se s ním ale houževnatě držely. Drobný problém přinesla defenzíva, ve všech třech zápasech totiž od Karviné inkasovaly pětkrát a tím se jejich šance na postup snížily na minimum. Snack sice svedl ve třetím utkání se soupeřem devítibrankovou přestřelku, dvoubrankovou ztrátu ve třetím dějství ale smazat nedokázal.

Trenér Dobřan Václav Šlehofer starší po třetí porážce, která znamenala konec, své svěřence přesto chválil. „Prohráli jsme doma a celkem potřetí za sebou. To mnohé napovídá a není tedy co řešit. Karviná postavila velmi silný tým a my jsme nedokázali ani jednou dotáhnout zápas do vítězného konce. Zejména ve druhém a třetím utkání ale našlápnuto bylo. Postoupil zkušenější celek, který pokud bude nastupovat v tomto složení nadále, bude hodně nepříjemný. Pro nás další pěkná sezona končí. Opět jsme se všichni, hlavně pak mladí kluci, posunuli. A další "mlaďochy" budeme permanentně mezi muže trpělivě zabudovávat a to by bylo, abychom nejen z hokejbalu neměli dobrý pocit, poněvadž to je to, co nás žene dál.“