1. liga

Karviná a Jihlava postupují do finále 1. Ligy bez ztráty zápasu!

V nejkratší možné době známe finalisty 1. Ligy. Proti sobě se postaví celky Jihlavy a Karviné, které ještě stále bojují o možnost zahrát si příští rok českou nejvyšší hokejbalovou soutěž. V semifinále porazily ve třech zápasech své soupeře a ani jednomu jim tak nedovolily radovat se z výhry.

Nejvyrovnanější utkání obou sérií mezi sebou odehrály týmy Poličky s Jihlavou, kdy o vítězi muselo rozhodnout až prodloužení.

SK Jihlava (3.) vs. SK Kometa Polička (2.)

Konečný stav série: 3:0.

1. utkání: SK Kometa Polička vs. SK Jihlava 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

2. utkání: SK Kometa Polička vs. SK Jihlava 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

3. utkání: SK Jihlava vs. SK Kometa Polička 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Jihlava zvítězila v obou venkovních utkáních a věděla, že v domácím prostředí má na úspěch ještě větší šanci. Branky rozdělila rovnoměrně do všech tří třetin, oproti tomu Polička skórovala pouze v té prostřední. V té vstřelila pouze jednu branku, která jí vítězství rozhodně zajistit nemohla. Na Jihlavu se jí tak nepodařilo najít recept ani v jednom utkání, zatímco Jihlava jde dál, pro Poličku sezona končí.

TJ Snack Dobřany (4.) vs. HbK Karviná (1.)

Konečný stav série: 0:3.

1. utkání: HbK Karviná vs. TJ Snack Dobřany 5:1 (4:1, 1:0, 0:0)

2. utkání: HbK Karviná vs. TJ Snack Dobřany 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

3. utkání: TJ Snack Dobřany vs. HbK Karviná 4:5 (0:1, 2:3, 2:1)

I tentokrát Karviná rozhodla o svojí výhře pěti brankami, ve třetím utkání jí však Dobřany nejvíce vzdorovaly. Karviná zvítězila o pouhý gól a raduje se z postupu. Po druhé třetině se dostala do dvoubrankového vedení, Dobřany však ještě v závěrečných patnácti minutách zabraly, ale na vítězství to ani tentokrát nestačilo. Karviná tak ovládla všechny tři zápasy a v nejkratší možné době rozhodla o svém postupu.