1. liga

Budeme už v sobotu znát finalisty první ligy? Jihlava s Karvinou mají mečbol

Obě semifinálové série play off první ligy mají po dvou zápasech stejný stav. Karviná s Jihlavou se ujaly dvouzápasového vedení, a zatímco Karviná bude bojovat o postup na hřišti soupeře, Jihlavu čekají domácí utkání.

I když ve druhém duelu rozhodla o svém vítězství až v prodloužení, odvezla si z Poličky dvě výhry. Týmy Dobřan a Poličky tak hrají o všechno, v sobotu musejí zvítězit, jinak pro ně sezona končí. První sobotní utkání začíná v 15:00 hod., to druhé pak o dvě hodiny později.

15:00 SK Jihlava vs. SK Kometa Polička

Stav série: 2:0.

1. utkání: SK Kometa Polička vs. SK Jihlava 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

2. utkání: SK Kometa Polička vs. SK Jihlava 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

V obou utkáních Polička po první třetině vedla 1:0, ale ani v jednom případě nedotáhla zápas do vítězného konce. V prvním případě rozhodla Jihlava o své výhře hlavně díky třem brankám v prostřední části. Druhé utkání přineslo napínavější průběh, protože až dvě minuty před závěrečnou sirénou se hostům podařilo vyrovnat, a nakonec to byli oni, kdo byl šťastnější i po prodloužení. Jihlava tak bude moct využít už v sobotu první mečbol na své půdě a vyřadit tak obhájce loňského titulu.

17:00 TJ Snack Dobřany vs. HbK Karviná

Stav série: 0:2.

1. utkání: HbK Karviná vs. TJ Snack Dobřany 5:1 (4:1, 1:0, 0:0)

2. utkání: HbK Karviná vs. TJ Snack Dobřany 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Karviná rozhodla první utkání už v první třetině. Ujala se vedení 4:1, na které už Dobřany nedokázaly zareagovat. Domácí navíc přidali ještě jednu branku a rozhodli tak o své jasné první výhře. Druhý duel začaly lépe Dobřany, které po úvodní patnáctiminutovce vedly 0:1. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou, ale byla to opět Karviná, kdo se nakonec radoval z výhry. Dobřany mají nůž na krku a na svém hřišti budou muset zabojovat o prodloužení série.