1. liga

Kluci si sáhli na dno svých sil, chválil trenér Staněk. Dobřany v Karviné neuspěly

Semifinálové série 1. Ligy napsaly první dvě dějství, ve kterých se k postupu do finále přiblížili hokejbalisté Karviné a Jihlavy. Karviná doma dokázala v obou duelech potvrdit roli favorita, Jihlava naopak dvakrát vykradla hřiště Poličky a udělala tak důležité kroky k postupu do finále!

Jihlavský kouč byl po prvních semifinálových bojích rozhodně spokojen, to se naopak nedá říct o Václavu Šlehoferovi, který naopak uznal kvalitu karvinského soupeře.

Nesmíme podcenit jakoukoliv pasáž, ví v Dobřanech

Karviná vstoupila do semifinále play off velkolepým způsobem. První část přinesla čtyři trefy karvinského týmu, na což již Dobřany reagovat nedokázaly. V nedělní odvetě začali šneci naopak lépe a po první části dokonce vedli, postupem času ale Karviná dokázala otočit skóre ve svůj prospěch. Po prvním víkendu tak vede 2:0 a je krůček od postupu do prvoligového finále. Dobřany ale na vlastním hřišti rozhodně nedají kůži lacino.

„V Karviné jsme neuspěli, dvě prohry budiž důkazem. Osobně nerad používám taková ta oblíbená klišé jako, jdeme zápas od zápasu, jedeme tam aspoň jednou vyhrát či nemáme se za co stydět. Zkusím to tedy zhodnotit jinak. Karviná byla favorit, což potvrdila. My musíme zopakovat nedělní výkon a přidat k tomu ještě maličkou nadstavbu, jinak jsme bez šance a v soutěži končíme. Karviná je velice kvalitní protivník a my nesmíme podcenit jakoukoli pasáž. O to je to zajímavější a poučnější zápasová konfrontace pro nás pro všechny, především pak pro mladé kluky. Víkend před námi odehrajeme doma v Dobřanech za stavu 0:2 na utkání, čili další zkušenost. Uvidíme, čtvrtou příčku po základní části už potvrzovat nemusíme, teď se hraje o víc,“ motivuje po dvou porážkách své hráče trenér Václav Šlehofer starší.

Obhájce v problémech, hrozí mu vyřazení

Kometa Polička zvládla loňské play off s dvěma porážkami na kontě, stejný počet vyrovnala letos již v semifinále. Navíc obě přišly na domácím hřišti. Kometa sice v prvním utkání vedla, druhá a třetí třetina ale patřila Jihlavě. V odvetě duel došel až do prodloužení, ve kterém rozhodl jihlavský Matějka. Jihlavští tak budou mít před vlastními fanoušky k dispozici dva mečboly.

„V sobotu jsme byli lepším týmem a klíčová byla branka na 3:2 ihned poté, co Polička vyrovnala. Zápas byl na můj vkus dost nervózní a zákeřných faulů bylo až příliš. Ale byl to důležitý zápas a nervozita byla na obou stranách,“ měl jasno trenér Jihlavy Lukáš Staněk. „Nedělní zápas rozhodla naše bojovnost a víra ve vítězství, i když nás Polička místy výrazně přehrávala. Dělal nám problémy hlavně jejich skvělý pohyb. Chtěl bych vyzdvihnout výkon celého týmu, sáhli jsme si až na dno svých sil. I když máme sérii rozehranou dobře, víme, že není nic rozhodnuto. Polička je kvalitní soupeř a nesmíme nic podcenit,“ dodal k nedělnímu střetnutí jihlavský kouč.