1. liga

Jihlava zaskočila hned dvakrát obhájce titulu, Karviná roli favorita potvrdila

Po uplynulém víkendu má za sebou první liga čtyři semifinálové utkání. V jednom případě byli úspěšnější domácí, v tom druhém hosté. Dva celky se dostaly do dvouzápasového vedení. V lepší pozici je Jihlava, protože tu čekají utkání na její půdě.

Naproti tomu Karviná bude muset své výkony potvrdit také na hřišti soupeře, protože se série přesouvá do kryté dobřanské haly.

HbK Karviná vs. TJ Snack Dobřany 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Stav série: 2:0.

Po sobotní výborné první třetině od Karviné, vstoupily do nedělního utkání lépe Dobřany. Ve druhé třetině se však Karviná dostala do vedení, Dobřanům však stačily necelé dvě minuty a bylo opět vyrovnáno. Zkraje závěrečné patnáctiminutovky se z vedoucího gólu radovali opět hosté, další branky však už dávali pouze domácí, kteří se tak po výhře 5:3 ujali dvouzápasového vedení v celé sérii.

Další utkání je na programu 5. května od 17:00 hod.

SK Kometa Polička vs. SK Jihlava 2:3 p. (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Stav série 0:2.

Jako první šli sedmnáct sekund před první sirénou do vedení domácí. Jihlava v prostřední části srovnala, ale z vyrovnávací branky se neradovala příliš dlouho. Radost vydržela pouhých osm sekund, protože Polička si velmi rychle vzala vedení zpátky. Dvě minuty před koncem rozhodl svojí brankou Ondřej Jobák o tom, že vítěze základní hrací doba neurčí. V prodloužení stačili hostům pouze dvě minuty k tomu, aby rozhodli o své výhře 3:2. Polička tak i přesto, že dvakrát v zápase vedla, prohrává v celé sérii 0:2.

Další utkání je na programu 5. května od 15:00 hod.