1. liga

První liga rozjela semifinálové série, vedení se ujala Karviná s Jihlavou

První liga má za sebou první dvě utkání semifinálových sérií. Karviná hlavně díky dobré první třetině dokázala porazit Dobřany 5:1. Ve druhém zápasu se lépe dařilo hostujícímu celku z Jihlavy, který vstřelil stejný počet branek.

Polička šla sice jako první do vedení, ale na svého soupeře nestačila a prohrála 2:5. Další utkání série jsou na programu už v neděli 29. dubna.

HbK Karviná vs. TJ Snack Dobřany 5:1 (4:1, 1:0, 0:0)

Stav série 1:0

Karviná začala první semifinálové utkání proti Dobřanům velmi dobře. Už v sedmé minutě se dostala do vedení 3:0, o pět minut později sice Dobřany snížily, ale Karviná si brzy vzala tříbrankové vedení zpátky. Do listiny střelců se zapsali hned čtyři různí střelci. Necelé čtyři minuty po začátku druhé třetiny přidala Karviná další branku, kterou uzavřela konečné skóre na 5:1. Žádnou další branku už totiž ani jeden z týmů nevstřelil.

Další utkání je na programu 29. dubna od 10:00 hod.

SK Kometa Polička vs. SK Jihlava 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

Stav série 0:1

Jako první šla do vedení domácí Polička, v prostřední části však Jihlava přetočila skóre na svoji stranu. Nejprve se dostala do jednogólového vedení, které brzy Polička smazala, ale Jihlava si vzala po dvaceti sekundách vedení zpátky. Podařilo se jí tak vstřelit hned tři góly a hosté se ujali vedení 2:3. Další branku už v závěrečné patnáctiminutovce domácí nepřidali, oproti tomu se jejich soupeř radoval z dalších dvou branek. Poslední gól vstřelil sedm sekund před koncem Ondřej Jobák, Jihlava tak zvítězila 2:5.

Další utkání je na programu 29. dubna od 16:30 hod.