1. liga

Jihlava stvrdila postup devíti góly, dál jdou všichni favorité

Druhá nejvyšší hokejbalová soutěž zná výčet všech čtyř semifinalistů. Přes čtvrtfinále v nejrychlejším možném čase přešli hokejbalisté Karviné, Poličky a Jihlava, Dobřany si svůj postup musely proti odolávajícím Jestřábům z Přelouče vystřílet až ve čtvrtém utkání.

Již následující víkend tak startuje semifinále a bude se rozhodně na co dívat!

Karviná slavila v Prachaticích, Dobřany využily až druhý mečbol

Hokejbalisté Karviné chtěli pozici vítěze základní části potvrdit proti Prachaticím ve třech zápasech, jejich cíl byl nakonec stoprocentně splněn. Na třináct nastřílených branek z domácího hřiště navázala Karviná na hřišti nováčka třemi trefami a jeho cestu premiérovým ročníkem tím ukončila. Na branky Lumíra a Jana Rosůlkových navázal pečetí do odkryté klece Pacas, jenž tak dal razítko na postup Karviné po výsledku 3:0. Stejným stavem skončila i celé čtvrtfinálová série.

Jediným týmem, který se ve čtvrtfinále play-off musel nadřít ve čtyřech zápasech, byl celek Dobřan. V sobotním zápase se Snacku stala osudná až třetí třetina, ve které třikrát inkasoval a soupeři tak povolil skórovat až po celých 123 minutách. V odvetě se již hostům vedlo daleko více, na branku Kovářika ještě odpověděl Svoboda, góly Ulma a Páva však byly pro Jestřáby osudové. Dobřany po výhře 4:1 slavily postup do semifinále 1. Ligy.

„Je konec pěkné série. Domácí byli hodně nepříjemní a zvlášť ve své aréně. Myslím, že si na nás hodně věřili, to my ale v utajenosti také. Postavení všech týmů v tabulce asi odpovídalo, přičemž nejspíš tedy nešlo o žádné náhody, neboť všichni favorité postoupili. Jen my jsme museli hrát čtyřikrát. I to ukázalo, že mezi námi a Přeloučí byly malé rozdíly. Byl jsem ale přesvědčen, že tady jednou vyhrajeme. To se také povedlo. Kluci po smolné sobotě přepnuli do jiného nastoleného herního režimu a zápas zaslouženě opanovali,“ těšilo hlavního kouče Dobřan Václava Šlehofera staršího.

„Postup pro nás znamená konfrontaci s dalším těžkým soupeřem, ba co víc, my si to rozdáme s vítězem základní části. Navíc v loňském čtvrtfinále jsme vypadli právě s tímto celkem ze severu Moravy. Teď jsme o kousek dál, neboť jsme 1. kolo k.o. systému zvládli a potvrzujeme první čtveřici týmů. Takže očekávám další kvalitní hokejbalové bitvy. Kdy jindy,“ hodnotil čtvrtfinálovou sérii s Přeloučí trenér Dobřan Václav Šlehofer starší.

Comeback Opavy přišel pozdě, Olymp doma odpadl

S nožem na krku vstupoval do třetího čtvrtfinálového utkání také tým z Opavy, který na svém hřišti přivítal Poličku. Druhý tým základní části navázal na první dvě čtvrtfinálové výhry zejména v prvních dvou třetinách. Těsný náskok z úvodu navýšil dvěma vstřelenými brankami a zdálo se, že patnáct minut před koncem nebude co řešit. Domácí však v posledním dějství výrazně zabrali, dvěma góly zdramatizovali závěr, důležité vyrovnání ale nepřišlo. Po výsledku 2:3 tak pro Opavu sezona skončila.

Stejný osud potkal také hokejbalisty z Jindřichova Hradce, kteří si závěrečné utkání v letošním ročníku za rámeček rozhodně nedají. Před vlastními fanoušky nedokázal Olymp navázat na zlepšený výkon ze druhého čtvrtfinále, v každé třetině inkasoval třikrát a po devítibrankovém přídělu opustil domácí hřiště se sklopenou hlavou. Jihlava naopak může slavit postup do semifinále play-off.

Semifinálové dvojice:

HbK Karviná (1.) vs. TJ Snack Dobřany (4.)

SK Kometa Polička (2.) vs. SK Jihlava (3.)