1. liga

Dobřany už další zdramatizování čtvrtfinále nedovolily a Přelouči ukončily sezonu

1. Liga má za sebou čtvrtfinálové souboje, posledním postupujícím se staly Dobřany, které v neděli napravily svoje sobotní zaváhání a v Přelouči už to o den později byly ony, kdo slavil.

Přelouč totiž dokázala ve čtvrtém utkání pouze vyrovnat, pak už byli střelecky produktivní jenom hosté, jenž tak Východočechům ukončili letošní sezonu a sami postoupili do semifinálových bojů. V těch narazí Dobřany vítěze základní části z Karviné.

Zajímavá úvodní část nikomu výhodu nedala

Začátek zápasu a celá první patnáctiminutovka přinesla pro diváka poměrně zajímavou a ofenzivní podívanou. Dobřany už se po sobotě více vyrovnaly s asfaltovým povrchem, se kterým se jinak už déle nesetkaly. A bylo to znát, jak v sobotu, tak i v neděli, kdy se hostům lépe vydařil vstup, a šli díky trefě Jana Kováříka do vedení. Jenomže za minutu nato přispěchal s odpovědí domácí kapitán Petr Svoboda a v polovině první periody se tak začínalo podstatně od nuly, jelikož bylo opět vyrovnáno. Ani jeden z celků už se do vedení dostat v této fázi hry nedokázal, do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Západočeši zase o kousek blíže

Prostřední část byla směrem dopředu také hodně zajímavá, hosté však byli o malinko rychlejší a svižnější a domácím tak rychlé přechody přes střední pásmo občas dělaly poměrně velké problémy. Oba brankáři však předváděli jisté zákroky, tudíž na změnu skóre došlo ve druhé třetině pouze jednou. A postaral se o to hostující Ondřej Ulm, jenž individuálně posílal svůj celek do opětovného vedení. To se sice psala teprve dvaadvacátá minuta, domácí Jestřábi už ale do druhé sirény odpověď najít nedokázali a trochu se tak vraceli k tomu, co je skoro v celé sérii trápilo. A tedy neefektivní koncovka!

Hosté si bezpečně došli pro postup

Jestřábi z úvodu třetí části ještě chtěli pochopitelně vyrovnat a snažit se tak o prodloužení své sezony alespoň do příštího víkendu. V pětatřicáté minutě ale začalo všem být jasno, že se tak zřejmě asi už nestane. V této minutě se totiž prosadil hostující Karel Páv a bylo to o dvě branky. Dobřany pak ještě využily rozhozené obrany Přelouče a svoji druhou trefou v utkání už definitivně rozhodoval Ondřej Ulm. Dobřany tak nakonec bezpečně zvítězily a už tento víkend by je měl čekat první semifinálový duel v Karviné.

HC Jestřábi Přelouč vs. TJ Snack Dobřany 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Svoboda (Hejhal) – 8. Kovářik J. (Šlehofer V. ml.), 22. Ulm, 35. Páv (Kaňák L.), 38. Ulm (Kovářík J.).

Konečný stav série: 1:3.