1. liga

Přelouč doma vylepšila svoji hru a tentokrát gólově vyšly naprázdno Dobřany

V sobotu později odpoledne se odehrál v Přelouči třetí čtvrfinálový duel mezi domácím celkem a hostujícími Dobřany. Západočeši týden nazpět na domácí půdě dominovali a dvakrát nedovolili Jestřábům skórovat.

Vedení Dobřan v sérii 2:0 tak bylo pro Východočechy co největším vykřičníkem a hrozbou konce sezony. Minimálně do neděle se tak však nestane, protože tentokrát to byli domácí, kteří dominovali v obouch činnostech.

Úvod zápasu? Nic podstatného

Celý zápas začal opatrně, protože bylo jasné, že jedna chyba může klidně rozhodnout o osudu celého utkání. Přelouč se především snažila tlačit do koncovky, aby napravila svoje velká zaváhání z Dobřan týden nazpět. Střelecky produktivní však první perioda příliš nebyla, i když směrem dopředu byli aktivnější o tročišku více právě domácí. Těm však nepomohla ani první početní výhoda, do kabin se tudíž šlo za nerozhodného a bezbrankového stavu.

Domácí koncovka nabírala na obrátkách

Od dalšího pokračování Přelouč směrem dopředu nepolevila a snažila se i nadále poprvé v sérii skórovat. Postupem času tak skutečně začalo být jasné, že kdo půjde do vedení, tak bude mít ohromnou výhodu. Nedisciplinovanost navíc byla vidět v prostřední periodě na obou stranách, jenomže tyto výhody ani jeden z celků v branku nepřevtělil. Dobřanský brankář Marek však měl v této fázi hry nejvíce práce, svému týmu ale pomohl a nedovolil inkasovat! 

Jestřábi zvádli tlak a snížili stav série 

A tak Přelouč na první gól v letošním čtvrfinále čekala přes sto dvacet minut! Mizérii protrhl až v třiatřicáté minutě třetího zápasu Petr Svoboda, jenž poslal jako správný kapitán svůj celek do vedení 1:0. Dobřany pak nastartovaly všechny svoje ofenzivní síly a snažily se dlouho vyrovnat.

Dvě minuty před poslední sirénou však už bylo rozhodnuto. To si spolupráci domácí plejeři vyměnili, protože tentokrát nahrával Petr Svoboda na hůl Jakuba Horáka, jenž byl neomylný. Od své vlastní modré pak do prázdné brány završil povedený zápas Přelouče David Štefanský. Bylo tak jasné, že hodně pěkná porce diváků půjde na hokejbal i v neděli před polednem, jejich tým se totiž bude snažit o navrácení série zpět do Dobřan. Povede se mu to?!  

HC Jestřábi Přelouč vs. TJ Snack Dobřany

Branky a nahrávky: 33.Svoboda (Horák), 43. Horák (Svoboda), 44. Štefanský (Šmíd). 

Stav série: 1:2.