1. liga

Čtvrtfinále plné obratů rozhodl Homola! Jihlava má mečbol

Druhý čtvrtfinálový zápas mezi Jihlavou a Olympem Jindřichův Hradec přinesl velmi zajímavou podívanou. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, Jihlavští utkání rozhodli zejména díky třem přesilovým hrám a závěrečné akci Ladislava Homoly.

Ten prostřelil brankáře Janáka 33 vteřin před závěrečnou sirénou! Olymp tak bude doma odvracet hrozbu vyřazení, Jihlava naopak směřuje k postupu do semifinále.

Rychlý gól nastartoval smrtící přesilovky

Sobotní souboj na jihlavském hřišti skončil vítězstvím domácího výběru výsledkem 3:0, kdy se dvěma góly o jihlavské vítězství přičinil zkušený útočník Ondřej Jobák.

Nedělní souboj byl o poznání vyrovnanější. O tom, že budeme v odvetě sledovat zajímavý duel, bylo jasné již v první minutě, kdy z první střely na branku Humlíčka skóroval Tomáš Kohút. Po vstřelené brance nastoupila domácí Jihlava, která si neomylně počínala zejména v nabídnutých přesilových hrách. Nejprve po pěkné kombinaci zakončil přesně Jan Střecha, následně stejný hráč připravil kvalitní střeleckou pozici pro kapitána Romana Smutného, který chvíli před přestávkou otočil skóre ve prospěch domácí Jihlavy. Situace Olympu nebyla růžová i z toho důvodu, že hostující Hunal neproměnil nařízené trestné střílení.

Misky vah se otočily, Olymp si vykoledoval vyrovnání

Ve druhém dějství se obraz hry přece jen výrazně změnil. Aktivita domácí Jihlavy byla obránci Jindřichova Hradce kvalitně eliminována a do pozoru se mnohem častěji dostával gólman Humlíček. Právě on inkasoval jedinou branku druhé třetiny, když ho z velké dálky prostřelil útočník Olympu Libor Slanina. Řada příležitostí na obou stranách zůstala bez využití, do závěrečné patnáctiminutovky se tak vstupovalo za nerozhodného stavu.

Jihlavským hrdinou Homola, výhru trefil 33 vteřin před koncem

Také třetí třetina nabídla z pohledu hokejbalového fanouška mnoho zajímavého. Jindřichův Hradec zůstal na dobré vlně z prostřední patnáctiminutovky a chvíli po návratu z kabin se podruhé v zápase dostal do vedení. Perfektní střelu vytáhl ze svého repertoáru Martin Hunal, který vymetl přesně šibenici jihlavské branky. Domácí celek vrátila do hry čtyřminutová přesilová hra, jež znamenala vyrovnání na 3:3 v podání produktivního Jobáka.

Když už se zdálo, že utkání skončí nerozhodně, vzal si míček v přečíslení dva na jednoho Ladislav Homola, který vzal vše na sebe a mezi betony prostřelil brankáře Janáka. Následný time out, ani hra bez brankáře již nic nepřinesly, Olymp tak podruhé padl. Domů si veze nepříznivý stav 0:2 a následující sobotu bude před vlastními fanoušky odvracet vyřazení.

SK Jihlava – TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Střecha (Smutný, Jobák), 14. Smutný (Střecha, Brázda), 39. Jobák (Smutný), 45. Homola (Smutný) – 1. Kohút (D. Mátl), 21. Slanina (Landkammer), 33. Hunal (Strašík).

SK Jihlava: Humlíček – Šerý, Jiskra, Blaško, J. Koch, Homola, Vávrů, Vilímek – Matějka, Danko, Střecha, Brázda, Smutný, Jobák, Javorka, Fiala, Růžička, Bohatý, Hlavatý

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec: F. Janák – Hunal, Mátl, Landkammer, Tržil, Plášil, Popelka – D. Mátl, Kohút, Slanina, Klimeš, Matějka, Šmarda, Miláček, Strašík, Janeček