1. liga

Startuje čtvrtfinále play-off 1. Ligy! Vybojují si favorité semifinálový mečbol?

Již tento víkend 7. – 8. dubna se odehrají první dva zápasy čtvrtfinálových sérií, jež se hrají na tři vítězné duely a začíná se na hřištích po základní části lépe umístěných celků. Největší favorit na vítězství druhé nejvyšší soutěže z Karviné nastoupí proti osmým Prachaticím.

Obhájce titulu v podobě Komety z Poličky zase přivítá Opavu, jež se sice po základní části umístila na sedmé příčce, ale má silný tým a loňského mistra rozhodně může překvapit. V neděli 8.4 zavítá redakce hokejbal.cz na utkání do Jihlavy, která se střetne s jindřichohradeckým Olympem!

Čtvrtfinále play-off 1. Ligy:

HbK Karviná (1.) vs. HBC Prachatice (8.)

Sobota 7.4. v 17:00

Neděle 8.4. v 11:00

Jasným favoritem této série je vítěz základní části. Karviná se v ní pyšnila nejlepší produktivitou. Bude zajímavé sledovat, zdali do akce naskočí jeden z nejproduktivnějších hráčů Martin Pala, jenž zároveň nastupuje za extraligový Kert Park. Karviná se už minulý rok v play-off posilnila profesionálním hokejistou Radkem Pořízkemči Vladimírem Lukou, ten ale zápolí ve druhé hokejové lize o postup do 1. Ligy a navíc hraje na střídavý start v Hradci Králové.

Prachatice mohou mít výhodu v tom, že jsou prakticky neustále v herním zápřahu. To Karviná 14 dní pauzírovala a v základní části neměla nejlepší obranu v lize, čehož by mohli využít produktivní forvradi Květoň s Turkema základ k překvapení by mohl položit talentovaný gólman Vít Čapek.

Hvězdy týmů:

HbK Karviná -> Lukáš Pacas, Lumír Rosůlek, Martin Pala

HBC Prachatice -> Slavomír Květoň, Jaromír Markytán, Vít Čapek (G)

SK Kometa Polička (2.) vs. SHC Opava (7.)

Sobota 7.4. v 16:30

Neděle 8.4. v 16:00

Kometa minulý ročník absolutně ovládla. Letos ji navíc vítězství v základní části uteklo jen o fous a pyšní se tak dlouhodobou stabilní formou, jíž napomáhá i letohradský odchovanec v brance Poličky Michal Novák, který bojuje o juniorské mistrovství světa v Kanadě a má jedny z nejlepších statistik v lize. Opava ale Kometu moc dobře zná, bude se jednat o nesmírně vyrovnané boje, v nichž hlavní slovo budou mít právě gólmani a efektivní útočníci.

Na lavičce komety bude stát Pavel Štefka, na straně Opavy Jiří Christ, tedy kolegové z reprezentační osmnáctky. Své oponenty tak znají jak své vlastní boty a v této sérii budou rozhodovat maličkosti.

Hvězdy týmů:

SK Kometa Polička -> Michal Novák (G), Filip Štefka, David Hejtmánek

SHC Opava -> Jonáš Grufík (G), Vojtěch Palcer, Lukáš Přibyla

SK Jihlava (3.) vs. TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec (6.)

Sobota 7.4. v 16:30

Neděle 8.4. v 11:00

Jihlava dlouho pokukovala po vítězství v základní části, pak se ale její stroj na body trochu zasekl. Nejlepší útočník družiny z Vysočiny Petr Danko navíc nastupuje zároveň za mistrovský extraligový Kert Park, takže bude otázkou, zdali bude plně vytížen v Jihlavě.Ta se ale může spolehnout na Jana Sřechua nespočet dalších výtečných hokejbalistů. Olymp bude sázet na gólmana reprezentační dvacítky Filipa Janáka a týmový duch.

Jihlavský tým vstupuje do série v roli jasných favoritů, avšak Olymp proti favoritům dokáže překvapit. V této sérii si vůbec netroufáme tipovat, jak dopadne. Jihočeši ale bez šance nejsou! V neděli tak redakce hokejbal.cz zavítá na druhé klání této série v rámci zápasu druhého kola čtvrtfinálových sérií.Z tohoto zápasu tak budete mít ten nejčerstvější informační servis.

Hvězdy týmů:

SK Jihlava -> Petr Danko, Jan Střecha, Roman Smutný

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec -> Libor Slanina, Martin Hunal, Filip Janák (G)

TJ Snack Dobřany (4.) vs. HC Jestřábi Přelouč (5.)

Sobota 7.4. v 18:00

Neděle 8.4. v 11:00

Dobřany skončily po základní části na čtvrtém místě jen o čtyři body před jejich čtvrtfinálovým soupeřem z Přelouče.První dva duely se odehrají ve zbrusu nové kryté hale na plastovém povrchu, jenž moc Jestřábům nesedí, o čemž se přesvědčili v prvním osmifinálovém zápase proti Keltům, kteří je první klání na plastu porazili. I když Dobřany a Přelouč mají vyrovnané týmy, tak může rozhodnout právě výhoda domácího prostředí.

Západočeská družina se dlouhodobě spoléhá na duo otec-syn v podobě Václavů Šlehoferůa vysokého gólmana se střelhbitými zákroky Jana Marka. Petr Brykners extraligovými zkušenostmi z Hradce Králové na straně Přelouče ale také dokáže vynulovat své oponenty, a tak rozhodne lepší produktivita, o níž se v základní části největší mírou na straně Jestřábů staralLuboš Moraveca v play-off to je zatím Jan Příhoda.

Hvězdy týmů:

TJ Snack Dobřany -> Jan Marek (G), Václav Šlehofer ml., Petr Skála

HC Jestřábi Přelouč -> Luboš Moravec, Petr Svoboda, Petr Brykner (G)