1. liga

Dobřany zápolí v novém krytém svatostánku, jenž projde ještě několika úpravami

Druhá hokejbalová hala na západě Čech se už těší z pořádné várky hokejbalové zábavy, o níž se starají domácí Dobřany se svými oponenty. Staré hřiště už je tedy minulostí. Nový svatostánek se pyšní tribunou, střídačkami, zázemím a hlavně střechou.

Hala ovšem ještě není zcela kompletní, například nemá stěny, a tak ji sportovci berou stále jako venkovní s tou výhodou, že mohou hrát i v dešti. Oficiální otevření proběhne na přelomu srpna a září. Celý svatostánek se tak bude za pochodu zkrášlovat k dokonalosti.

„Hokejbal vznikal jako venkovní sport a je jím pořád a je dobře, že hala bude zastřešená, ale přitom ne úplně krytá. Je to druhá hokejbalová hala v republice. Jediná je v Plzni, a Most, kde je vyřazený zimní stadion, nepočítám,“ nechal se pro plzensky.denik.cz slyšet trenér hokejbalistů Dobřan Václav Šlehofer starší.„Hala je zkolaudovaná částečně, což v praxi znamená, že zde můžeme trénovat všechny kategorie a hrát zápasy při omezeném počtu diváků a s patřičným bezpečnostním opatřením,“prozradil už pak pro hokejbal.cz Václav Šlehofer st.

Na samotné hale a jejím okolí čeká Dobřanské ještě spousta práce, nic však nebrání tomu, aby se zde hrál ten nejkvalitnější český hokejbal „v suchém triku“ bez nepříjemností venkovního prostředí. „Tribuna je uzavřená z důvodu hlučnosti, což se musí vyřešit po sezoně odhlučňovacími prostředky,“ upozorňuje Šlehofer. „Venkovní stěny či boky haly také ještě nejsou hotové, jsou stále odkryté. V budoucnu budou přikryté fasádní textilií viz. např. foto parkoviště na letišti ve Vídni, řídící věž na letišti ve Vídni nebo zimní stadion v Basileji - vše přikryto fasádní textilií,“vysvětluje muž v dobřanském hokejbalu nejpovolanější.

Od budovy, kde jsou kabiny, povede k hale krycí tubus

Hala v západočeském malebné městečku tak v blízké budoucnosti bude chráněná ze všech stran a zákoutí. „Hala bude přikryta celá, pouze z boku od starého bývalého hokejbalového hřiště budou tak cca 2metry od stropu tzv. „šoupačky“, které si příchozí divák sám otevře a může sledovat zápas, jako stojící fanda, z venkovního pohledu. Od budovy, kde jsou kabiny, povede k hale krycí tubus, tedy něco jako přístřešek,“ prozrazuje budoucí úpravy Václav Šlehofer st.

Značných stavebních úprav nepodstoupí pouze nový hokejbalový svatostánek, avšak i jeho přilehlé okolí. „Okolní areál včetně bývalého starého hřiště bude rovněž zrekonstruován. Budeme tak mít možnost využívat atletickou tartanovou dráhu a venkovní víceúčelové sportovní hřiště, to vznikne zhruba někde na místě starého hokejbaláku,“ popisuje Šlehofer. „K tomu všemu přibude parkoviště hned pod vlakovým nádražím, které bude sloužit pouze pro hokejbal včetně možnosti parkování autobusu. Vše bychom měli převzít 15.srpna 2018,“těší se hrající kouč prvoligového týmu Dobřan.

„Jediné, co není a v dohledné době nebude nově zrekonstruované, jsou kabiny v přilehlé budově haly. I ty jsme však svépomocí upravili tak, aby splňovaly patřičné parametry,“ upozorňuje Václav Šlehofer st. „Už Svítkovští s Třemošnou se mohli přesvědčit. Svoji jsme si dokonce udělali úplně novou. Budova včetně kabin se plánuje zrekonstruovat v rámci etapizace v horizontu 5–7 let,“ dodává.