1. liga

Favorité předkolo zvládli a slaví čtvrtfinále. Kelti neudrželi vedení a končí

Předkolo play-off 1. Ligy je u konce, známe kompletní čtvrtfinálovou osmičku. Nevyzpytatelné vyřazovací boje na dva vítězné zápasy zvládli všichni čtyři papíroví favorité a radují se z postupu do čtvrtfinále.

Předkolo play-off 1. Ligy je u konce, známe kompletní čtvrtfinálovou osmičku. Nevyzpytatelné vyřazovací boje na dva vítězné zápasy zvládli všichni čtyři papíroví favorité a radují se z postupu do čtvrtfinále. Týmy na pátém až osmém místě základní části k tomu potřebovaly tři zápasy, velmi blízko postupu byli například Kelti, kteří si vezli do Přelouče vedení, navíc na východě Čech v každém zápase vedli, ani to jim ale k postupu nestačilo.

Jestřábi doma otočili sérii, dál jde i Olymp

Jestřábi Přelouč nevstoupili do play-off na hřišti v Berouně úspěšně, po první porážce tak měli na domácím hřišti nůž na krku. Ve druhém zápase série navíc prohráli po první třetině výsledkem 1:2, od té doby se ale celé osmifinálové dění začalo překlápět na jejich stranu. V prostřední části skóre otočili a poslali tím sérii do nedělního rozhodnutí. V něm se opět do vedení dostali Kelti, znovu se jim ale náskok udržet nepovedlo. Dvě branky ve třetí třetině rozhodly o výhře Jestřábů, kteří se radují z postupu do čtvrtfinále.

Druhá emotivní osmifinálová bitva konaná na půdě Jindřichova Hradce skončila stejným výsledkem jako ta první, ovšem tentokrát slavil brněnský celek. Domácí, ačkoli soupeře přestříleli na play-off nevídaným poměrem 44:10, se nedokázali utrhnout na více než jednogólový rozdíl a toho Buldoci s blížícím se závěrem poslední periody dokonale využili, když se výkonnostně zvedli a dvěma brankami během pouhých 12 sekund převážili misky vah na svoji stranu. Dramatická série tedy dospěla do třetího rozhodujícího mače opět na jihu Čech.

V sobotu to byl opět vyhecovaný a dramatický zápas, v jehož první polovině se zdálo, že je na obzoru překvapení série. Brno si totiž vypracovalo dvoubrankový náskok. Olymp se však dokázal vymanit z tlaku, potvrdil svoji kvalitu a v poslední periodě dokonal obrat, čímž odmítl vyřazení a ve čtvrtfinále se střetne s Jihlavou. Pro Buldoky, kteří vůbec poprvé okusili vyřazovací boje 1. Ligy, sezona skončila.

Vicemistr narazil, do čtvrtfinále míří Opava i Prachatice

Vicemistr loňského play-off z Kladna končí v letošní sezoně již v osmifinále play-off. Na první domácí porážku sice kladenští hokejbalisté dokázali odpovědět na horké půdě Opavy, kde v přetahované zvítězili díky dvěma brankám ve třetí třetině. Rozhodující mač v Opavě zvládli lépe domácí, kteří potvrdili roli papírového favorita. Vedení z prostředního dějství ještě navýšili a po výsledku 3:1 poslali hráče z Junglu na hokejbalovou dovolenou.

Dál jde i nováček z Prachatic. První vystoupení na hřišti Svítkova, kde schytal porážku 0:5, dokonale napravil na domácím hřišti. Tým z Pardubic nejprve zlomil ve druhém zápase již v první třetině, v nedělní odvetě se mu dařilo ještě více. Pěti brankami zlomil svého soupeře a při své premiéře v play-off se radují z postupu do čtvrtfinále.

Čtvrtfinálové série startují hned o následujícím víkendu. Nyní se bude hrát již na tři vítězné zápasy, všechna čtvrtfinále začínají na hřištích lépe postavených týmů, play-off se tedy naplno rozběhne v Karviné, Poličce, Jihlavě a Dobřanech.

Čtvrtfinálové dvojice:

HbK Karviná (1.) vs. HBC Prachatice (8.)

SK Kometa Polička (2.) vs. SHC Opava (7.)

SK Jihlava (3.) – TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec (6.)

TJ Snack Dobřany (4.) vs. HC Jestřábi Přelouč (5.)