1. liga

Měli bychom si klást vysoké cíle a nebát se jich, má jasno řízný obránce Brna Nazad

Družina z druhé největší metropole České republiky je zatím po 6 zápasech na celkovém 2. místě prvoligové tabulky. Brno je hodně kompaktní celek, a to od brankáře přes obranu až po útok. Na co ale tito borci sázejí nejvíce? Jak to vidí tvrdý obránce, Marcel Nazad?

Hokejbal mi samozřejmě chybí, hlavně ten adrenalin

Marceli, jak se Vám zatím líbila hra mančaftu do vynucené pauzy? Nechybí Vám už zase hokejbal? Čekal jste, že znovu přijde zastavení soutěží?

Pozice v tabulce může napovídat, že jako tým šlapeme správným směrem. Ale popravdě v této sezóně musíme ještě zapracovat na našem výkonu. Nejsme na úrovni, na které jsme končili v minulé sezóně. Hokejbal mi samozřejmě chybí, hlavně ten adrenalin. Co se týče pozastavení soutěže, bohužel jsem to čekal. Ta čísla rostla příliš rychle.

Pohybujete se ve vrchních částech tabulky, na jaře si toto umístění budete určitě chtít udržet, je to tak?

Tak určitě, cílem týmu bylo a je být nahoře. Měli bychom si klást vysoké cíle a nebát se jich. Když budeme předvádět zodpovědnou a dobře odpracovanou hru, tak nahoře budeme nadále.

Předpokládejme, že se na jaře bude znovu hrát. Myslíte si, že znovu nastane nějaké omezení pro amatérský sport?

Je těžké si na toto udělat nějaký názor. Některá rozhodnutí vlády jsou správná, některá jsou zase nedomyšlená. Uvidíme, jaké budou její další kroky.


Marcel Nazad si umí na hřišti udělat "zákon a pořádek". Autor fotky: Jana Nekolová.

Ze zajištěné obrany se mnohem lépe útočí

Zajímalo by mě, jakou filozofii Váš tým má. Sázíte v posledních sezónách spíše na obranu nebo útok? Kde jste si jistější?

Ta filozofie je postavená na kompaktní obranné hře. Systém, který pravidelně trénujeme, funguje. A ze zajištěné obrany se mnohem lépe útočí. Náš tým je jako puzzle. Dílky do sebe zapadnou a tým vyhrává.

Váš celek disponuje tvrdou hrou, kterou jsme také viděli u Vás, a to hlavně proti Poličce. Jak těžké to pro Vás bylo? Nejsou zápasy s Poličkou taková malá derby?

Cítím, že trend tvrdé hry ustupuje a máme z hokejbalu více atletiku. Ale myslím si, že tvrdá hra stále do hokejbalu patří. Já tyto zápasy mám nejraději a řekl bych, že hráčům Poličky to také nevadí. Jsou to fyzicky náročná utkání s tím správným nábojem energie. Je to zábava hrát s tímto týmem.


Marcel Nazad je poctivým, důrazným obráncem. V 5 zápasech podzimní části 1. Ligy si ale dokázal připsat 2 góly a 1 nahrávku! Autor fotky: Jana Nekolová.

Dobré zápasy se odehrály na ALPA poháru

Kterého utkání jste si zatím nejvíce užil? Můžete říct nějakou perlu, která Vás při jakémkoliv zápase trochu rozesmála?

Mám rád napětí a již zmíněnou energii v zápasech. Dobré zápasy se odehrály na ALPA poháru. Tam to byla opravdu příjemná zábava. Užil jsem si celý turnaj. A jako perlu bych vypíchl situaci, kdy jsme hráli zápas proti Ústí nad Labem, ve kterém hraje pár bývalých spoluhráčů. Důrazně jsem hrál do brány a pro protihráče to nebylo přípustné. Převálcovali mě čtyři hráči. Vždy, když na tu situaci vzpomínám, tak se popadám za břicho.

Jak to vidíte letos? Doufáte, že už Vám tento rok finále neunikne? Jak hodně si věříte?

Věřím v sílu našeho týmu a v týmového ducha. Když všechno dobře do sebe zapadne a budeme podávat konzistentní výkony, odladíme ty chybějící detaily, tak půjdeme vysoko. Já pro to budu dělat maximum.


Marcel Nazad byl vyhlášen jedním z 3 nejlepších hráčů Brna červnového ALPA poháru 2020! Autor fotky: Hokejbal tým ČMSHb