1. liga

Stoprocentní Karviná novým lídrem 1. ligy! Jungle zaskočil Jihlavu

Úvodní březnový víkend přinesl plnou várku prvoligových zápasů, ve kterých se znovu trochu více vyjasnila postupová tajenka do vyřazovacích bojů. Buldoci s Novým Strašecím mají na třinácté Kelty již čtyřbodový náskok, celek z Berouna se ale těší z utkání k dobru.

Ke střídání došlo i na čele tabulky, kde Jihlavu nahradila Karviná, další vítězství zaznamenala většina favoritů.

Boj o play-off: Kelti v přestřelce padli, Strašecí bez porážky

První jarní kolo 1. ligy přineslo zajímavé výsledky. Dva velcí konkurenti o víkendu bodovali. Kelti sice v sobotu svedli velmi ostrou přestřelku s pozdějším lídrem z Karviné, kde pro ně smrtící byla zejména druhá třetina. V ní přišli o vedení, inkasovali třikrát a ani následný pokus o zvrat bodový zisk nepřinesl. Dané ztráty stoprocentně využilo Nové Strašecí, které si v derby pohrálo s kladenským Junglem. Spokojenost v kabině byla po utkání výrazně cítit.

„V těchto zápasech nerozhoduje, na kterém místě tabulky se momentálně týmy nachází. Přál bych Vám zažít atmosféru v šatně, namotivovanosti na rozdávání! Premiéra sedmnáctiletého brankáře Lukáše Jirsy dopadla na výbornou. Po zahájení zápasu nám vše zapadalo, jak jsme chtěli. Počasí, bojovnost, účast fanoušků a především míčky do branky soupeře. Mužstvo bojovalo jako jeden muž a ovládalo hru jednoduchou přímočarostí se zajištěnou obranou. Touto hrou jsme zaskočili nejen soupeře, ale možná i sami sebe,“ nešetřil slova chvály Václav Pavlík z Nového Strašecí.

Hned následující den vyzvalo Nové Strašecí na svém hřišti pro změnu brněnské Buldoky, na předchozí výkon však navázat nedokázalo. Buldoci se již v první třetině ujali vedení, Strašecí nakonec důležité body zachránilo v poslední třetině a v samostatných nájezdech získalo na svoji stranu i bonusový bod navíc.

Jak viděl zápas Václav Pavlík? „Obhájit výkon a výsledek z předešlého dne a potvrdit, že se nejednalo o náhodu, je mnohdy těžší. První třetina začala našim vedoucím gólem, ale vedení jsme udrželi pouze třicet sekund. Soupeř nejen, že srovnal, ale dal nám ještě další gól. Z týmu vyzařovalo, že se s takovým to průběhem zápasu nechce smířit a bojoval s nepříznivým stavem dál. Premiéru za A tým absolvovali další hráči dorostu Jiří Hamouz a Daniel Vaňo. Pomohli nám v době, kdy se klíčový hráč dostal do krize. Víkendový zisk bodů nás posouvá nejen v tabulce, ale především morálně na vyšší úroveň. Děkujeme divákům, že nás opět přišli podpořit.“

Naopak sobotní ztrátu Kelti následující den napravili tím nejlepším možným způsobem, doma hladce rozstříleli Mladou Boleslav v poměru 6:1 a zapsali si do tabulky důležité tři body.

Jungle se přiblížil jistotě, Karviná slaví čelo tabulky

Na nepříjemnou porážku ze soboty nechali velmi razantně zapomenout i hokejbalisté Jungle Fever Kladno. Doma přivítali Jihlavu, se kterou předvedli zejména vynikající druhou třetinu. Jihlavští se v úvodním dějství dostali do vedení, čtyřbranková druhá třetina ale přinesla rozhodnutí utkání. Jihlava zůstala bez bodu a po vítězství Karviné v Liticích opustila první příčku prvoligové tabulky. Jungle má z desátého místa náskok na první nepostupovou pozici již sedm bodů.

Z předních pozic prvoligové tabulky dokázal Jindřichův Hradec přetlačit Opavu těsně 2:1, Polička naopak v Prachaticích nastřílela do sítě obávaného nováčka šest branek a zvítězila 6:3. Pátá Přelouč si odvezla hladké vítězství o pět branek z hřiště poslední Třemošné, kde dokázala udržet čisté konto a zvítězila 5:0. Utkání nejvíce vyšlo Jakubu Horákovi, který se podílel na všech brankách Jestřábů. K nastřílenému hattricku totiž přidal ještě dvě gólové asistence.

„Zavítali jsme k poslednímu celku z Třemošné s jediným cílem: nastartovat se do těžkého jara tříbodovou výhrou. Domácí klub neprožívá zrovna dobré období, látal sestavu a v zápise a na hřišti se objevilo několik klubových legend, jimž už zub času ukrojil čtvrtou desítku. Domácí bojovali, ale naši kluci hráli zodpovědně a s chutí a v cestě k dalším brankám jim ještě mnohokrát zabránil nestárnoucí "Sedy" Kubeš v domácí kleci. Zápas jsme měli po celý zápas ve svých rukou," hodnotí výhru Jestřábů manažer Přelouče Libor Komůrka.