1. liga

Fair play nevymřelo! Utkání první ligy bylo svědkem sportovního gesta Jana Vysloužila

V sobotu 25. listopadu v utkání předposledního kola podzimní části 1. Ligy mezi Poličkou a brněnskými Buldoky přineslo krásný fair play moment, jímž se prezentoval hráč hostujícího celku HbK Bulldogs Brno Jan Vyloužil, jenž odvolal zdánlivý faul na svoji osobu a následné vyloučení.

Jihomoravané se mohli těšit z dvojnásobné přesilovky 5 na 3 a výrazně tak zamíchat kartami onoho duelu, v němž domácí Kometa z Poličky nakonec vyhrála 4:1. Přečtěte si o sportovním gestu Jana Vysloužila v článku.

Fair play gesto se odehrálo hned v průběhu první třetiny, kdy gólman domácí Poličky Michal Šupík odehrával míček ve vzduchu a hokejkou trefil hostujícího hráče. Z pohledu rozhodčích došlo k zasažení hráče do hlavy, a proto logicky odpískaly faul za hru vysokou holí. Během téhož přerušení však překvapivě přišel zasažený hráč za jedním z rozhodčích a řekl, že domácí brankář ho zasáhl do ramene, a proto by doporučil trest odvolat. Tím svůj tým připravil o přesilovou hru 5 na 3 po dobu více než jedné minuty, ale zachoval se v duchu Fair Play!

Informace o super sportovním gestu nám dodal rozhodčí onoho utkání Michal Uhlíř, kterému touto cestou děkujeme za vyzdvižení zachování se brněnského hokejbalisty Jana Vysloužila.