1. liga

Asistence i branka do sítě Dobřan. Už bez výpadků, přeje si Jindřichohradecký Hunal

Poslední podzimní kolo má za sebou po neděli také první hokejbalová liga. Pochopitelně každý z celků vždy chce zakončit rok úspěšně, a v zápase mezi Jindřichovým Hradcem a Dobřany se to povedlo domácím.

Velkou měrou k tomu přispěl i Martin Hunal, jenž nejprve asistoval u branky domácích a poté vsítil rozhodující gól, který padl několik minut po velkém Jindřichohradeckém výpadku.

Ztráta vedení? Jenom naše chyba

Olymp začal utkání více než dobře, vždyť v průběhu první třetiny se dostal do dvoubrankového vedení a hladce tak proplul úvodní patnáctiminutovkou až k oddechu do kabin. Ten byl příjemný, ovšem o necelou půl hodinu, tedy patnáct hracích minut později, už tomu tak vůbec nebylo. Dobřany totiž zabraly a během devíti vteřin dokázaly v devatenácté minutě smazat lukrativní domácí vedení! „Hosty jsme tam nechali bohužel dvakrát po sobě vystřelit, náš brankář dvakrát neviděl míček a byly z toho tak dvě branky. Dobřany mají skvěle zakončující hráče, my jsme to věděli, jenomže jsme si na to v této fázi hry nedali pozor. Byla to tak jenom naše chyba,“ komentuje Martin Hunal dvě branky v síti jeho celku.

Pokračovalo se tak podstatě od nuly, přičemž psychická výhoda byla od té doby vidět na straně Západočechů. „Je jasné, že nás taková ztráta položila,“ přiznává Jindřichohradecký útočník a pokračuje: „Naštěstí skončila třetina už bez dalších branek, takže jsme si to v kabině vyříkali. Humbuk ale nebyl, spíše jsme se nabádali k tomu, abychom hráli v klidu.“

Hektická závěrečná část s úspěchem na naší straně

Rozhodovala tak třetí část, která přinesla několik střeleckých pokusů na obou stranách. Do hry se však postupně vložila také vyloučení na obou stranách, přičemž více jich měli hosté, a to se povedlo Olympu potrestat. „Byla to hektická část s několika tresty, my jsme je ustáli a dokázali jsme ty hostující z jedné přesilové hry potrestat, což rozhodlo,“ popisuje slet událostí Martin Hunal, jenž se o rozhodující branku postaral.

Jindřichův Hradec se tak nakonec mohl radovat z těsného vítězství v poměru 3:2, i když nescházelo mnoho a mohlo být s blížící se třetí sirénou znovu vyrovnáno. Dobřany totiž neměly už co ztratit, takže vrhly ve vlastním oslabení všechny síly do útoku a byly z toho dvě brankové šance. Ani jedna z nich však těsně nebyla využita, a to i díky dobrým zákrokům brankáře. „To byly naše individuální chyby, nesmí se to za takového stavu a v takovém čase už nikdy opakovat,“ přeje si autor letošních devíti kanadských bodů za čtyři branky a pět asistencí.

V tabulce osmí Jihočeši jsou jinak s podzimními výsledky spokojeni. Poslední hrací víkend sice nejprve ztratili všechny tři body, ovšem to bylo na hřišti Jihlavy, která celé první lize vévodí. „Tam jsme nárok neměli,“ kroutí hlavou Hunal. „S tím, jak tady lepíme sestavu, ale můžeme být s uplynulým půl rokem spokojeni,“ dodává na závěr.