1. liga

Jindřichův Hradec ztratil za devět vteřin luxusní vedení, Dobřany však nakonec padly

V neděli odpoledne vyrazila naše redakce do jižních Čech, a to konkrétně na jeden ze zápasů posledního kola podzimní části první hokejbalové ligy. Jindřichův Hradec přivítal na svém hřišti Dobřany, jež přijížděly jako menší favorit střetnutí.

Vyrovnaný zápas nakonec rozhodovala trefa až ze třetí části, po které se z úspěšného zakončení roku radovali hráči jindřichohradeckého Olympu.

Vynikají nástup domácích  

Jindřichohradečtí vstoupili do zápasu s velkou chutí a snažili se brzy dostat do vedení, které by jim dodalo další potřebný klid na hokejky. Tak se také stalo, a to když skóre utkání otevřel v sedmé minutě Slanina a Olymp se tak dostal do vedení. Pro hosty sice v tu chvíli nic ztraceno nebylo, ovšem hůře to s nimi vypadalo dvě a půl minuty před první sirénou, kdy do dvoubrankového trháku poslal domácí Mátl.

Dobřany během pár vteřin zpátky v utkání

Dvě branky tak scházely i na začátku druhé třetiny hostům na to, aby se dostali zpět do utkání. Zprvu nezvladatelný úkol se však začal jevit více reálně v čase 18:46, kdy se prosadil Kovařík a Dobřany tak rázem byly na dostřel domácím. A to doslova, vždyť hned následující bule přesunula hru zpět do obranné třetiny Jindřichova Hradce, následovalo další vhazování, střela a v čase 18:55 bylo až trošku neskutečně rychle vyrovnáno! S domácími bleskurychle ztracené vedení viditelně otřáslo, do konce druhé části už se ale skóre znovu neměnilo.

Vyrovnaná poslední část rozhodovala

A tak se muselo ukázat ve třetí části, jakému týmu zbylo více sil zaútočit na tři body. Vyrovnaných necelých deset minut přineslo sice nakonec více střel na domácí svatyni, ovšem branku jen v podání domácího Hunala, jenž v polovině závěrečné periody poslal Olymp zpět do vedení. Závěr zápasu pak ovládly emoce, které se rozpoutaly po vyloučení na hostující straně. Dobřany však měly i přes oslabení dvě obrovské šance na vyrovnání, z bezprostřední blízkosti v krátkém časovém sledu se ale neprosadily, takže se nakonec z úspěšného zakončení podzimu mohli radovat Jihočeši!

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec vs. TJ Snack Dobřany 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Slanina (Hunal, Čapek), 13. Mátl (Čapek, Škarda), 39. Hunal (Plášil, Mátl) – 19. Kovařík (Šlehofer V. ml., Hůrka), 19. Skála (Šlehofer V. st.). Střely: 27:25, vyloučení: 2:8, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0.