1. liga

Míříme na první ligu! Jak dopadnou favorizované Dobřany v Jindřichově Hradci?

CROSSDOCK Extraliga zaklapla v sobotu odpoledne pro letošní rok svá vrátka, to první liga ještě pokračuje, a to hned kompletním víkendovým dvojkolem. To první se odehrálo v sobotu a pokračuje se tedy hned v neděli.

Naše redakce si nenechá ujít zápas v Jindřichově Hradci, kam cestují favorizované Dobřany, které jsou navíc posilněny ani ne čtyřiadvacet hodin starou výhrou.

Olymp na lídra nevyzrál

První liga bude mít pro letošek v neděli odpoledne také odpracováno. Před všemi celky jsou však ještě důležité nedělní duely, a jeden takový čeká také na Olymp. Doma totiž přivítá o momentálně sedm bodů lepší Dobřany, které však mají o dva zápasy odehráno navíc. Nic to ale nemění na tom, že v psychické výhodě by se měli nacházet spíše hosté.

Jindřichohradečtí totiž v sobotu cestovali k hodně složitému zápasu do nedaleké Jihlavy. Ta totiž celou druhou nejvyšší hokejbalovou soutěž v Čechách vede a potvrdila to i nyní. Olymp sice domácí přestřílel, jihlavský strážce svatyně však svoji branku zamkl, neinkasoval a nakonec se mohl radovat z hladké výhry 4:0. Jindřichův Hradec tak má v neděli za úkol udržet domácí prostředí, rozloučit se úspěšně s podzimní částí a teoreticky pomýšlet i na posun z momentální osmé příčky v tabulce.  

Dobřany v sobotu úspěšnější

Dobřany mají, jak už bylo zmíněno, odehráno o dva zápasy více, i tak by teoreticky měly mít alespoň o jeden bod navíc než jejich nedělní soupeř. Západočeši si však připsali podle papírových předpokladů v sobotu výhru v Mladé Boleslavi, kde zvítězili 5:1 a v neděli tak budou na jih Čech cestovat na vítězné vlně. Aby také ne, vždyť dopředu je může hnát teoretická vidina posunu na druhé místo, kde se momentálně nachází Prachatice.

V Dobřanech však musí být s podzimní částí spokojení i tak, protože právě tři body jim scházejí do vyrovnání loňského zisku, na nějž západočeští hokejbalisté dosáhli teprve po dvaadvacátém kole! To, jestli budou hosté spokojenější i v neděli odpoledne, se začneme dozvídat od 15. hodiny!

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec vs. TJ Snack Dobřany, neděle 26.11., 15:00